Geplaatst

Cityring, op naar de finale

Gisteren stemde de gemeenteraad met 14 tegen 23 stemmen het initiatiefvoorstel voor een alternatieve cityring naar de prullenbak (luister hier naar dat debat). Vandaag wordt het daar weer uitgehaald: voor de zesde (!) keer namelijk wordt een poging ondernomen om over dit onderwerp een referendum te organiseren.

Eerder werden die pogingen geblokkeerd door een raadsmeerderheid van 22 zetels. Echter, sinds de verkiezingen bestaat die meerderheid niet meer! Zou dus eindelijk mogelijk moeten zijn, zo’n volksraadpleging. Het college is er helemaal van overtuigd dat de meeste Tilburgers de Cityring wél willen, dus wat let hen?

Alleen de burgemeester, die vindt referenda sowieso maar niks, want die domme burgers stemmen toch altijd overal tegen… Maar misschien kan hij Cityring-bedenker Riek Bakker inzetten in de campagne. Die gaf vorige week een ‘voorlichting’ in het gemeentehuis. Haar historische uitspraak daar: "De Heuvel is helemaal niet interessant, hoepel toch een eind op met je Heuvel!". Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

Geluidsfragment Het cityringdebat (MP3, anderhalf uur, maar wel écht streaming)

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Cityring, op naar de finale”

  1. w ogen... avatar
    w ogen…

    Slecht stukje journalitiek. Wie organiseert een referendum, en weer van belang, waarover? Over het voorstel van de oppositie? Is geen voorgenomen raadsbesluit. Over de Cityring- plannen? Is reeds een raadsbesluit.

  2. Johan van den Hout avatar
    Johan van den Hout

    Als je hier het referendumformulier download, kun je heel precies lezen waar dat referendum over gaat: over het voorstel van de oppositie voor een alternatieve cityring.