Geplaatst

Cityringcynisme

Het zogenaamde debat gisteren over de Cityring werd een volslagen belachelijk toneelstukje van de coalitiepartijen. Van het serieus nemen van het initiatiefvoorstel en de daarbij behorende cijfers was geen enkele sprake, scheldpartijen en verdachtmakingen voerden de boventoon.

Zin om een klein kwartiertje Cabaret te luisteren? Klik hier!

Zo begrijp ik steeds beter waarom burgers denken dat het toch allemaal geen donder uitmaakt, ‘ze’ gewoon doen wat ze willen en argumenten verspilde moeite zijn. Het door met name PvdA, CDA en GroenLinks tentoongespreide cynisme van de politiek over de stad en haar burgers is echter nog veel erger. In geen van beide wil ik meegaan. Geef ‘t uit handen, aan de burgers, in een duidelijk referendum.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Cityringcynisme”

  1. Armand van Gils avatar
    Armand van Gils

    Toegegeven, Nel was best leuk. Maar toch, ik heb niet echt hoeven te lachen. Zou dat komen omdat de toelichtingen van de SP, VVD en LST niet zijn opgenomen in het stukje?

    Heb daarom de integrale weergave van de commissie Fysiek (21-06-06) maar beluisterd: (http://tilburg.noturec.nl/volledig/downloadaudiod + http://tilburg.noturec.nl/volledig/downloadaudiod

    Dan word je eerder een beetje triest, over de Noordlaan bijvoorbeeld. Dan hoor je nog eens dat Oud-Noord een rustige woonwijk (Theresia) kwijt raakt aan het centrum. Zou soms de uitbreiding van het centrum naar het noorden, de goed verzwegen inzet zijn van het hele TVVP?

    Daarom: ontsluit de spoorzone m.n. vanuit de Spoorlaan en maak van de Noordlaan (als die ooit nog nodig is) geen nieuwe Spoorlaan zoals die nu is! Dus ook eenrichtingsverkeer op de Noordlaan, maar dan van oost naar west. Dan doe je alle officiele doelen van het TVVP meer recht. Geen verkeersbelasting in Oud-Noord voor de vergroening (en