Geplaatst

Stem op LST is stem op CDA

Lijst Smolders Tilburg (LST) vindt Els Aarts de beste wethouder van Tilburg en wil na de verkiezingen graag samenwerken met het CDA en de VVD. Tsjongejonge, over ‘oude politiek’ gesproken. Straks dus gewoon met ‘de macht’ in bed, niks veranderingen, niks nieuws (kijk maar).

In het interview met RegioTV stelt de lijsttrekker van de LST dat hij de zaak echt kei- en keihard zal veranderen, alles moet anders en beters. Gelukkig maar, want daar ben ik het al járenlang van harte mee eens!

Maar even later komt de aap uit de mouw. Lijst Smolders Tilburg is tegen de Cityring, maar wil het liefst samenwerken met Els Aarts (CDA) en Hans Janssen (CDA), oftewel de uitvinders van de Cityring en de grootste verdedigers ervan.

Lijst Smolders wil ook naar het volk gaan luisteren en referenda uitschrijven over belangrijke projecten. Maar juist dankzij het CDA (en de TOP natuurlijk, en de VVD natuurlijk) mocht er géén referendum komen over de Cityring. Tot vijf keer toe wezen ze dat af en ze negeerden een uitspraak van de rechter. Dat wordt lekker samenwerken…

De LST wil ook veel meer doen voor ouderen en armen in Tilburg. Jaja, samen met het CDA zeker. Al vergeten wat het CDA een paar weken terug ook al weer zei over ouderen? "Wij doen al meer dan genoeg voor de ouderen in Tilburg!", dát is het CDA waar de Lijst Smolders mee in zee wil gaan.

Ik ben blij dat Lijst Smolders Tilburg duidelijk heeft gemaakt wat ze eigenlijk wil. Want heel hard roepen kan iedereen, het gaat er om wat je gaat doen. En de Lijst Smolders Tilburg gaat het dus doen met de meest traditionele machthebbers in deze stad, het CDA en de VVD.

Deel je de kritiek van de LST op veel punten (want zij leggen de vinger tenslotte vaak op de zere plek, het lijkt wel of ze onze website goed lezen), vindt je dat er veel moet veranderen in Tilburg, en denkt je ook dat dat dus niet kan met het old-boys-network van CDA en VVD die Tilburg al honderd jaar regeren? Dan weet je nú dus wat je wel en niet moet stemmen op 7 maart. En laat je niet naaien! Niet op 7 maart, niet daarvoor en niet daarna.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

27 reacties op “Stem op LST is stem op CDA”

 1. Richie avatar
  Richie

  Ach ja een stem op Sp is ook een stem tegen een referendum! (stemwijzer, zou er een referendum voor de haseltrotonde moeten komen, Antwoord sp NEE) Erg veel op met de mening van de burger hebben ze blijkbaar ook niet, alleen als het in hun straatje past.

 2. JoJO avatar
  JoJO

  En het is de SP die in de stemwijzer tegen een referendum voor de hasseltrotonde is. Wil de sp Alleen een referendum als het hun uitkomt? Lijkt er wel op.

  Laat je niet naaien door wie dan ook1 Kijk welke partij altijd bij zulke vraagstukken ongeacht of het hun uitkomt een referendum willen houden. En stem op de sp is duidelijk een stem op de vvd! Die op geen enkele wijze een referendum willen.

 3. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Op diverse sites en andere podia om je verkiezingsreclame naar voren te brengen hebben de partijen het over het contact met de burger. Luisteren naar de burger. Enz. Prachtig men wil als je deze reclame geloofd dus werkelijk luisteren en de mening weten van de Tilburger.

  Niets is minder waar.
  Voor u hebben we het uitgezocht (mede met "Tilburg Spreekt" http://tilburgspreekt.web-log.nl )De volgende antwoorden/stellingen komen van de vorige week gestarte STEMWIJZER.

  Tegen een referendum of de versoepeling van de regels zijn:
  *TOP
  *Duurzaam Nederland
  *CDA
  *VVD

  Tegen een referendum over de Hasselt rotonde zijn! (let op er zijn partijen die wel voor versoepeling zouden zijn maar tegen een referendum over de hasselt rotonde zijn. Dit zijn dus partijen die alleen een referendum willen als het hun uitkomt.

  *Duurzaam Nederland
  *CDA
  *VVD
  *Algemeen Belang
  *PVDA
  *Groen Links
  *SP

  Partijen die beide WEL willen en dus werkelijk de burger bij de besluitvorming willen betrekken en willen luisteren naar de burger zijn.

  *Neerlands Welzijn (doet niet mee, aan deze verkiezing, maar gaat wel peilen en raadplegen kijk op http://tilburgspreekt.web-log.nl )

  *Tilburgs Belang
  *Lijst Smolders Tilburg
  *Tilburgse Volkspartij

  Er zijn nog een paar partijen die aangeven Neutraal te zijn. Lekker duidelijk? Daar kan je alle kanten meer uit.

  (bericht/log van de web-log van neerlands welzijn)

  Sven Harteveld
  neerlandswelzijn.web-log.nl

 4. rene avatar
  rene

  Nee, nou wordt ie mooi! IEDEREEN en ELKE FRACTIE behalve je eigen club heeft in de gemeenteraad meerdere malen tegen het referendum over de cityring gestemd! Dus draai het maar om: wie wil er eigenlijk met de SP samenwerken? LST had in de raad WEL DEGELIJK voor een referendum gestemd!
  En dan nog wat: leuke geintjes op je eigen website over mogelijke lijstverbindingen. Maar die tussen SP en LST heb je daar toch ook niet gesuggereerd.

 5. Johan van den Hout, avatar
  Johan van den Hout,

  Hm, veel onduidelijkheid over het middel 'referendum'. Wat ons betreft is dat een aanvulling op de verkiezingen en op het mandaat aan de gemeenteraad, dat je alleen inzet als het over echt wezenlijke zaken gaat. En nee, dus inderdaad niet over een kunstwerk, want dat hebben we elke week minstens twee of drie referenda. Over de Cityring en de Heuvel wel, niet omdat het ons uitkomt (want wij weten de uitkomst natuurlijk ook niet), maar omdat dit Tilburg zeer ingrijpend, blijvend en bijzonder kostbaar veranderd en de politiek zich v

 6. Jan van Beurden Lijs avatar
  Jan van Beurden Lijs

  Ik moet er nog een beetje over nadenken. Ik zag vandaag pas het interview door prive-omstandigheden. (moeder verhuist naar bejaardencentrum. Emotioneel moeilijker dan verkiezingen)Ben minstens, net als jij denk ik, verbaast. Ware aard? achterste van de tong? vogeltje zingt zoals gebekt? Veel geschreeuw..?
  Holle vaten..
  Hij zou in ieder geval de verdediger zijn die Willem II nodig heeft, zet aanvallers op het verkeerde been, zoals nu blijkt. Maar voetbal bestuurd geen stad.
  Complimenten aan Ron Schouten (Tilburg tv of kanaal 13 of wat dan ook ondertussen). Knap stuk journalistiek uiteindelijk. Kan een verplichte les worden op de school voor de journalistiek, Hebben we die eigenlijk nog wel. Of wordt Tilburg nog uitsluitend

 7. Bertje avatar
  Bertje

  Johan,

  Je bent een kluns en je blijft een kluns met je populistische praatjes.

  Mensen tegen elkaar opruien onder het mom van socialisme, bah!!
  En jij wil een stad als Tilburg besturen? Menig ongeschoolde arbeider zou het beter doen.
  Ik roep hierbij de achterban van de sp in Tilburg op om eens wat kritischer naar Johan te kijken. Overigens wel een achterban waar ik jaren bijgehoord heb. Ik schaam me ervoor!!
  De lijst smolders is in ieder geval helder, iets wat de sp niet is want anders waren ze wel groter geworden.

  Bertje

 8. Sven Harteveld / nee avatar
  Sven Harteveld / nee

  ?????????????????????????????
  Een kunstwerk op de hasseltrotonde geen wezelijke zaak?
  ?????????????????????????????

  Maar Johan toch, Dat is voor de omwonende daar evenveel een wezelijke zaak als voor de omwonende van bijvoorbeeld de Heuvel, en zijn cityring. Het grijpt beide ernstig in op de leefomgeving van die mensen daar. Het is dan van wezelijk belang dat de politiek er belangstelling in stelt wat die buurt vind.

  Ook de rotonde wordt daarmee zoals jij zelf al vernoemde zoals de heuvel met de cityring ingrijpend en bijzonder kostbaar veranderd. Het is wel duidelijk dat je niets hebt met de Hasseltrotonde. Maar toon elk geval eerbied en intresse voor de buurt daar en hun mening. Gewoon een buurt referendum houden!

  En dan bedoel ik niet voor elk wissewasje een referendum zoals je nu probeert iedreen wijs te maken. Een tegenwoordig veel gebruikte techniek. Iets belachelijk maken ipv met argumenten komen.

  Ik heb het niet over een referendum over bijvoorbeeld die onzinnige jelly ball's in sportcentrum de reeshof. Dat is niet ingrijpend voor de omgeving. Wel geldverspilling maar dat is wat anders.

  Sven Harteveld http://neerlandswelzijn.web-log.nl
  htt

 9. Jan van Beurden lijstduwer TVP avatar
  Jan van Beurden lijstduwer TVP

  Sorry beste Johan,
  hier maak je toch een onaangenaam denkfoutje m.b.t. het referendum Hasseltrotonde.
  Niet jij of de raad maakt uit wat er leeft bij de Tilburgse bevolking want dan zijn we dus weer terug bij af.
  Natuurlijk zou er geen volksraadpleging over die rotonde moeten komen. De gekozen volksvertegenwoordigers zouden middels signalen uit de Tilburgse samenleving simpelweg moeten besluiten om dit 3 geleden genomen besluit in te trekken. Enerzijds een armoedebeleid op tuigen dat nu noodzakelijker is dan 3 jaar en anderzijds wel een half miljoen over de balk gooien voor een “kunsje” want kunst is het dus niet volgens mijn boerenverstand.

  Dus inderdaad bij een goed luisterende volksvertegenwoordiging zullen er minder volksraadplegingen nodig zijn.

  Dan moet zo’n volksvertegenwoordiging natuurlijk ook wel de moed hebben om op een genomen besluit terug te komen. Anders zijn het dus ook echt, hoe was het ook weer….Theezakskes.

  Jan van Beurden lijstduwer TVP

 10. Goofy Hangoor avatar
  Goofy Hangoor

  'Tis koud, der ligt ijs op het water, maar schaatsen is er niet bij! De komt omdat er een gat in zit. Dat is waar Johanneke er doorheen gezakt is. Dat komt er van als je alleen maar praat en niet luisterd. Het ijs was nog te dun.Dan had je kunnen horen dat Hans Smolders Els Aarts een van de betere wethouders vindt, maar vooral niet eens is met al de dingen die ze aan uit of afvoert. Sh.t, na beschuldig ik je van het maken van een gat in het ijs. Dat is niet correct!! Je bent in het wak gedoken waar Gonneke door het ijs was gegaan. Succes op 7 maart, maar voor draaikonterij kies ik niet!
  En over referenda's eerst luisteren naar iedereen en dan pas praten!

 11. Sven Harteveld / Nee avatar
  Sven Harteveld / Nee

  Even kijken een quote van Jan v Beurden uit zijn stuk:

  **Natuurlijk zou er geen volksraadpleging over die rotonde moeten komen**

  Jan was toch van de TVP?
  O Ja zelf de lijstduwer.

  In de stemwijzer staat dat de TVP
  **VOOR een referendum zijn over de Hasselt rotonde**
  Trouwens dat ze in het algemeen een versoepeling willen voor de regels voor een referendum.

  Natuurlijk MOET dat referendum er komen. Dan moet de gemeenteraad en college wel luisteren naar de bevolking. En laat ze dan nog maar het LEF hebben dat besluit niet terug te draaien.

  Voor JAN
  Hoe goed de raad ook luistert naar de signalen het zijn dan meestal de signalen van de hardst roepende. Dat kan een vertekend beeld geven. Een locaal/plaatselijk referendum is dan een snelle en makkelijke manier om alle meningen te krijgen en op een rij te zetten. Ik snap werkelijk niet waarom jij daar tegen bent.Hoe kan jij vanuit de reeshof de geluiden op de hasseltrotonde horen? Zeker 1 of 2 medestanders die er wonen. Maar dat zijn niet alle omwonende.

 12. JoJO avatar
  JoJO

  Even wachten maar dan komt het wel?

  Een stem op PVDA is OOK een STEM op GL
  Die twee partijen hebben immers een lijstverbintenis aangegaan op 16 januari 2006.

  Wie weet of er nog meer lijstverbintenissen zijn?

 13. Arie Daniels avatar
  Arie Daniels

  Meneer de TVP lijstduwer,

  U wilt zich onderscheiden , en dat zou mooi zijn, maar worden er in u stuk niet teveel termen van Hans Smolders gebruikt, theezakjes en boerenverstand? Trouwens u bent niet de enige , zie het nu steeds meer en dan iedereen maar zeiken op die man.
  Dan liever een mening zoals Johan heeft over de LST als napapagaaien.
  Overal tegen maar wel meeelullen, het stereotype politicus…

 14. Jan van Beurden lijs avatar
  Jan van Beurden lijs

  Beste Sven,

  Ik ga een beetje ophouden met jouw serieus te nemen. Ben je nou echt zo dom dat je de uitslag van het referendum niet met de grootst mogelijk zekerheid kunt voorspellen?

  Gaan we ook een referendum houden over gratis busvervoer?

  Afschaffen hondenbelasting?

  Maar 1 trein per dag die Tilburg aandoet?

  Betaald parkeren op winkelcentra.

  Hier heeft Johan dus gelijk "Je hoeft niet voor elke scheet een volksraadpleging te houden"

  Populisme is aardig maar het moet wel een beetje bij en bij blijven.
  Ga zo door en niemand hoort je meer. Dan weet je zeker dat ook over 4 jaar de steunbetuigingen het minimale aantal van 30 niet halen.
  Wat ik toch al een klein aantal vind voor een stad als Tilburg.
  Wij als TVP zijn er heel ruim overheen gegaan.
  Daarmee iets anders rechtzettend. Ook de TVP had dezelfde verplichting als jij en Hans Smolders.

  Maar het is natuurlijk aardig om te doen alsof er alles aan gedaan wordt om je te weren.
  Staat gewichtig maar is het dus niet.

  Blaffende honden bijten zelden en echte keffertjes al helemaal niet.

  Met vriendelijke groeten,

  Jan van Beurden Lijstduwer TVP

 15. Arie Daniels avatar
  Arie Daniels

  Beste Jan,

  Tunnelvisie is u niet onbekend.Als een Kunstwerk voor 3,5 tom of hoeveel het ook is op de rotonde gezet wordt na goedkeuring van "het volk"is er niets mis mee, zo niet dan ook. Dat zou tevens wel een doordenkertje moeten zijn dat mensen wel of niet grote bedragen subsidie in de kunstenaars wil stoppen. Dus een referendum heeft een breder maatschappelijk belang als u pretendeert.
  Denk dat de mensen ook weten dat de van Beurdens en Oppermansjes geld en eigenbelang als drijfveer hebben en niet het zogenoemde sociale belang. Ooit zijn jullie opgestaan tegen de gemeente uit eigenbelang en toen nog omdat je gelijk had in je punten, daarna was het toch eigenlijk allemaal om geld en jezelf te doen en niet om de BURGERS. Dus je bent niet sociaal….

 16. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Beste Jan.

  Heb jij nu werkelijk zoveel minachting voor een andere mening of waneer iemand iets anders leest een, een dubbelzinnige uitspraak.(zie jou mening over JoJO op tilburg zeikt, hoe noemde je hem i.p.v. hem te proberen op een eerbiedwaardige manier te overtuigen dat je het anders bedoelden quote: Die eencellige JoJO

 17. Linda avatar
  Linda

  Jan je bent een ongelovelijke XXXXXX
  Als er iemand onze mening weet te verwoorden is dat Sven wel. De enige die zich daadwerkelijk nu belachelijk maakt bent u en de TVP wat een neerkijkende houding naar anders denkende of anders lezende van jou eigen onduidelijke dubbelzinnige stukjes.

 18. Frits uit Tilburg avatar
  Frits uit Tilburg

  Sven Heeft gelijk Jan. Dan kan je wel willen dat hij monddood wordt gemaakt, maar zou je niet beter inhoudelijk iets geen vermelden? Moddergooien en belachelijk maken van iemand die niet eens meedoet in de verkeizing. Niet echt getuigende van veel respect voor je medemens of voor enig inhoudelijk standpunt. Ik quote hier graag een titel van ee log die sven had geplaatst voordat hijn zich terug trok.

  FATSOEN BEGINT BIJ DE POLITIEK
  en de openingszin.
  TUURLIJK BEGINT HET ZEKER OOK BIJ JEZELF MAAR ONZE VERTEGENWOORDIGERS DIENEN ZEKER HET VOORBEELD TE GEVEN.

  hier sloeg Sven werkelijk de spijker op zijn kop.
  En jij doet nu op al zeker 2 sites niet anders dan onfatsoen tonen door andere dom te noemen of andere een cellige te noemen die een brilletje nodig hebben en terug moeten naar die kwaliteits scholen van Tilburg.

  Jan Ja Sven is een populist. Maar juist die heeft de politiek nodig. Luister eens naar hem. Het komt er soms wat vreemd uit maar hij heeft wel gelijk.

 19. Spoorlaantje avatar
  Spoorlaantje

  Beste lijstduwer Janneke

  Ik ga er nu werkelijk vanuit jou in woord en daad niet meer serieus te nemen. Dit is geen stijl. En politiek onwaardig wat jij de laatste dagen doet.

  Sven Harteveld is een prima vent. Met goede punten! waar haal jij het lef vandaan hem dom te noemen. Dat zegt meer over jou dan over Sven!

  Net zoals je al eerder deed met JoJO. Niet de slimste maar altijd is elke mening wel een goede mening. Ook als die niet de jouwe is. Dat hij jou stuk anders leeft dat je bedoeld is niet het feit dat hij niet begrijpend kan lezen maar meer het feit dat jij niet ondubbelzinnig kan schrijven. Het zegt wederom meer over jou dan over JoJO dat je hem een eencellige noemt die een brilletje nodig heeft en een opleiding begrijpend lezen.

 20. Mickey avatar
  Mickey

  @ Goofy

  Klopt eerst luisteren dan praten. Maar daar willen sommige alleen aan als het hun uitkomt of waneer ze denken dat er politiek gewin bij te behalen is. Zullen we bij die kandidaten voor hun deur een 5 meter hoog ronddraaiend huis neerzetten. Hun mening is niet terzake doende. het is immers kunst!

  @JoJO stemverbinding PVDA-GL waarom is dat niet groot in het nieuws geweest?

  @JAN Flikker toch op vent. Wat een onzin verkondig jij en Johan nu tegen sven. Weet je wel wat de belangrijkste vraag op Neerlands Welzijn web-log was? Quote: waneer zullen ze Sven de mond proberen te snoeren zoals ze zijn partij met externe druk onderuit hebben gehaald.

  Nou u (TVP)bent samen met Johan(SP) de eerste! De oppositie en degene die de onzin in uw betogen naar voren brengt wilt u monddood maken door hem af te schilderen als domme populist. Maar een populist is vaak vere van dom , het kost veel energie om te roepen wat het volk wil horen. Daarvoor moet je goed op de hoogte zijn van de stemming op straat.
  De enige die werkelijk dom en niet serieus te nemen zijn zijn JAN en JOHAN. Allebei dragen ze onzin aan om het referendum onderuit te halen. terwijl Sven vanaf het begin duidelijk is geweest waarvoor een referendum.

  Dus Sven Is Top!
  Dus Jan Is Flop!

 21. JoJO avatar
  JoJO

  Jan je bent een:

  napraat papagaai.
  Overal tegen maar wel meeelullen, het stereotype politicus…En elk stukje tegenspraak is dom of ……..

  Kortom je bent zelf een eencellig dom (sencuur…………………………………… wezen.

 22. Richie avatar
  Richie

  Zoals al eerder gepost

  Een stem op Sp is ook een stem tegen een referendum (stemwijzer, sp geen rreferendum over de hasselt rotonde)

  Een stem op Jan(TVP) is een stem op onfatsoen.
  (zie hiervoor zijn postings de laatste dagen. Als hij die personen al dom noemt en nog erger. Wat vind hij dan van u mening? Die evenveel wward is als die van bijvoorbeeld Sven.

 23. harold avatar
  harold

  geachte jan

  de wens van het volk is u blijkbaar onbekend.
  de wil van het volk is blijkbaar onbelangrijk.
  een populist is voor u blijkbaar een raar vies iemand

  om uw eigen woorden tegen uwer personage te keren.

  blaffende honden bijten zelden en echte keffertjes al helemaal niet.

  maar wie is nu de blaffende hond cq keffertje. u of dhr Sven Harteveld. dan kies ik toch echt voor u als keffertje. je kan veel van sven harteveld zeggen maar niet dat hij niet duidelijk en consequent is. in tegendeel. de enige pogingen om dat te krijgen komen met onzin regels over die referenda waar hij het over heeft die hij nooit gezegt of bedoeld heeft. mischien een tip voor uzelf

  ook uw woorden

  ga eens naar 1 van die kwaliteits basisscholen en leer begrijpend lezen en schrijven.

  als ik zo neerlands welzijns programma lees is het wel een populist maar een afwijkende. in tegenstelling tot de meeste heeft hij een samenhangend programma met een duidelijk doel namelijk het welzijn van de bewoners in deze gemeente verbeteren.als hij dus inderdaad een populist is weet hij verschrikkelijk goed wat het volk wil. leer daarvan in plaats met modder en verdachtmakingen zoals dom en eencellig enz te gaan strooien.

 24. Rashid avatar
  Rashid

  Wat een gemakkelijke keuze door de uitspraken hier.

  TVP geen optie niet op stemmen : oorzaak Jan

  SP geen optie niet op stemmen: doen alleen wat ze altijd doen schoppen naar anderen.

  Duurzaam Nederland geen optie link met de grijze wolven.

  CDA geen optie : verantwoordelijk al decenia voor het beleid wat Tilburg op het moment sloopt

  Neerlands Welzijn geen optie: doen niet meer mee. Helaas.

 25. Twan v.d. Wier avatar
  Twan v.d. Wier

  Beste Jan van de T.V.P.

  onderstaande vind ik beneden elke stand. U geeft hiermee perfect aan hoe u zich zal opstellen waneer uw zetel veiliggesteld zou zijn. Wat een minachting naar anderen straal je op het moment uit.

  Jan van Beurden lijstduwer TVP geplaatst: 04-02-2006

  Beste Sven,

  Ik ga een beetje ophouden met jouw serieus te nemen. Ben je nou echt zo dom dat je de uitslag van het referendum niet met de grootst mogelijk zekerheid kunt voorspellen?

  Het feit dat jij denkt dat je een uitslag kan voorspellen, waarop bazeer je dat feit? Toch niet omdat die 2,5fe aanhanger van de TVP dat zeggen?
  Of omdat op inspraakavonden die 3 a 4 personages dit doorlopend door elke andere spreker heen roepen en zo hun mening doordrukken.

  De Hasseltrotonde is een ingrijpende verandering in de leefomgeving van die buurt. Laat die buurt zich zoals Neerlands Welzijn al roept gewoon zonder die intimidatie van roepen en schelden op een inspraak avond zijn mening verkondigen.Pas dan weet je echt wat de buurt vind en wilt. Het getuigd van een werkelijke geblindeerde tunnelvisie dat je dat niet wil zien. en daarom maar sven van neerlands welzijn personelijk afvalt en in twijfel trekt. sven is niet meer dan een inwoner van de gemeente. als je in de verkiezingsstrijd dan al zo reageerd. dan.. vul zelf maar in. Maar veel vertrouwen geef je dan niet in jou en de TVP. Jij bent nu juist de beste rede om tegen de TVP te zijn.

 26. jan van beurden lijs avatar
  jan van beurden lijs

  Beste ongeveer

 27. Roel van Rijswijk (P avatar
  Roel van Rijswijk (P

  Volgens mij, waarde Jan, was er geen twijfel over mogelijk wat je tegen Sven zei. "ik ga ophouden jou serieus te nemen". Misschien moeten we dat bij jou ook maar doen dan onderhand…