Geplaatst

Seksueel misbruik Opperpater

Alle publiciteit over seksueel misbruik door katholieke geestelijken zou ons haast doen vergeten hoe omgekeerd katholieke religieuzen jarenlang zijn misbruikt door de seculiere wereld. Hoe is alleen al de Godgewijde liefde geëxploiteerd door verpatsers van abdijkaasjes, abdijbieren, Claraworsten, Udenhoutse broeders, Peerkes nat, kapelaantjes op brandewijn enzovoort. De hele kerstcommercie is weer één grove verkrachting en prostitutie van religieuze gebruiken en symbolen. Decennialang is misbruik gemaakt van de onnozelheid van zusters, broeders en paters wat betreft aardse zaken en seksualiteit in het bijzonder.
Slachtoffer onlangs van seksueel misbruik niemand minder dan de Opperpater!

Op het opperpaternaat is met ontzetting gereageerd: “Ze densen nergens meer voor terug in Tilburg. Na dat gat te hebben betiteld als de anus van Nederland de Opperpater nu als anus van Tilburg!” Door een uitbater van de pater werd hij zelfs en plein public al onzedelijk betast en getongzoend. Dat tonglebberen noemden ze dan “orale kunsten”! En vervolgens maakten nog diverse andere paternaaiers hun nummertje ten koste van de met drugs en alcohol verdoofde Opperpater.
Ingeleid met een gedicht al over anále kunsten! Onder de smeerlappen nota bene een “terrasbioloog”. Zelfs het hele beroep ‘bioloog’ prostitueren ten behoeve van nog meer alcoholomzet in de kroegen en krochten van Tilburg.

Van de kloosterakkers achter aan de Kerkeindse hei liet abt Antonius zelfs Pater Pastoralis voor spoedoverleg naar binnen roepen, de al bijna honderdjarige hooiopperpater. Ook vispater Pistorius werd bij de abt ontboden, hoezeer hij daar ook aan de oude pastoorsweijer in devoot dankgebed was verzonken na zijn prijs voor religieus zeurhengelen. Nog dezelfde avond kwamen alle monniken bijeen voor een speciaal Opperpaternoster. “Zoals wij allen weten”, sprak de abt, “verruilde onze vrome Opperpater de hostie voor de frites, de wierook voor sigarettendampen, het wijwater voor de drank, de kapel voor de kroeg. Na de gewijde maagd waagde hij zich aan de gewaagde meid. Hij werd mens onder de mensen en daalde af naar de donkerste krochten van Tilburg. In die diepste duisternis wist hij dan toch nog het evangelie te brengen met zijn slogan en strategie: ‘hier tapt men bier en moppen’. Maar wat hebben ze onze moppenpater misbruikt! Onze medebroeder mag dan in opperpaternalisme te ver zijn doorgeschoten, wat ze hem aandoen is Godgeklaagd.” En in een extra ingelast zondagochtendgebed richtte de abt zich een nacht later tot de Allerhoogste Opperpater met de woorden: “Onze Vader die in de hemel zijt, laat het komende jaar in Tilburg de kruik barsten, de doofpot opengaan, bestuurders met hun neus in de beerput worden gedrukt en worden gedwongen om de beerput tot op de bodem leeg te scheppen.” En samen met Pastoralis en Pistorius klonk krachtig en bezwerend als uit één keel van samengebalde eeuwenoude monnikenkracht:
“Uw wil geschiede zoals in de hemel zo ook in Tilburg.”

Reacties

18 reacties op “Seksueel misbruik Opperpater”

 1. Marie-Florence avatar
  Marie-Florence

  Kekkigkeit!

 2. Meli avatar
  Meli

  Hoe gevoelloos moet een mens zijn, om het ergste lijd, dat een kind overkomen kan en die voor het hele leven blijft te vergelijken met business-zaken… zieke geest, echt waar. Ik zou je bijna wensen dat je wist waarover je schreeft, maar dit is zeker niet wat Jesus wilde…

 3. Jonkie XS avatar
  Jonkie XS

  Lieve Meli,

  Humor is een beter wapen dan doodzwijgen, écht waar!!!

 4. henk avatar
  henk

  Meli, du bist bestimmt Deutsche (leed/lijd, schreef/schreeft, Jezus/Jesus)!

  So glaube du hast nicht alles gut verstanden. Ich meine nicht wirklich was du denkst.

 5. Shoarma kikt op avatar
  Shoarma kikt op

  Henk, je schrijft niet alleen subliem (soms), maar je bent ook een etymologisch genie. De eerste column sinds heeel lang, die ik weer eens gelezen heb. Én weer eens genoten.

  Jammer dat je steeds weer opnieuw als een zeug voorover dondert over die T-corruptie (Zu Meli: Schade das der Zug immer wieder vorübert dontert úber die Kupferraub der Tilburgischen Eisenbahn-Zone).

 6. henk avatar
  henk

  "De eerste column sinds heeel lang die ik weer eens gelezen heb"? Volgens mij lees jij alles van mij, maar bepaalde zaken zijn niet leuk en wil je liever niet horen. Maar bijzonder dat je dan toch nog wel geniet van zo'n flauwekulletje tussendoor. Maar ja, als er brand is zal er toch iemand "brand" moeten roepen en de brandweer moeten waarschuwen. En als niemand luistert en niemand anders "brand" roept, zal hij nog harder moeten roepen of nóg duidelijker moeten verwoorden wat er aan de hand is. Sterkte dus weer met de volgende columns,

 7. p. janse avatar
  p. janse

  walgelijke vent

 8. Ed Schilders avatar
  Ed Schilders

  Schandalig dit.

 9. henk avatar
  henk

  Dank René, dank, dank. Er valt een zware last van mijn schouders.

 10. Jonkie XS avatar
  Jonkie XS

  Doe mèn unne Brand Up, of nog liever; Urtyp! Ober, zwei Bier!

 11. henk avatar
  henk

  Kun jij mijn gedachten lezen? Ik heb al een kerstverhaal rond deze Brandinterpretatie.

 12. Shoarma kikt avatar
  Shoarma kikt

  Henk Toch… je overschaT jezelf.

  Als TeksTschrijver ben ik naTuurlijk uiTsTekend in sTaaT bij de eerste T of woorden als 'corrupTie' af Te haken.

  Waarschijnlijk heb ik al 'T nodige gemisT.

  Dus ben je weer eens in een vrolijke bui, vermijdT dan de hoofdleTTer T, 'corrupTie' en diTo Terminologie.

  Of, en daT is naTuurlijk de crux, breng je boodschap zonder gebruik van jouw gebruikelijke klisjees.

  Ik vrees dat jou dit niet gaat lukken.

  Ik neem dus mij voor om jouw eersTe 'fouTe' column in die vorm Te verTalen…

  LijkT mij een geweldige uiTdaging… (Stalin voor beginners, zeg maar…:-)

 13. henk avatar
  henk

  Toch is die T campagne een niet te ontkennen realiteit. En corruptie helaas ook. En ik kan het toch moeilijk mooier maken dan het is. Maar ik ben heel benieuwd naar jouw eerstvolgende vertaling.

 14. Paul van Est avatar

  Ik kijk uit naar je Kerstverhaal Henk. Brand Urtyp dronk ik altijd in mijn schuilkroeg tijdens de cul de Sac verboden. Eigenaar van die schuilkroeg is nu ook eigenaar Cul de Sac trouwens. En in Cul de Sac vaak binnenbrandjes, vanwege de niet-brandveiligheid destijds van de hall of Fame sept 2004- januari 2005: Goed geregeld, dat Nederland!

 15. GM avatar
  GM

  … Opperpater……zet um op…..

 16. Terrasbioloog avatar
  Terrasbioloog

  Beste Henk,

  Ik weet het. Als boetedoening veroordeel ik mij tot het per fiets omronden van de Zwarte Zee en wie weet rij je wel een stukkie mee.

 17. Jonkie XS avatar
  Jonkie XS

  Per skateboard door de woestijn…