Geplaatst

Camera’s hebben geen ogen

Vorige week diende de VVD bij de begrotingen een voorstel in voor extra camera´s in de stad. Kosten: 400.000 euro. PvdA, GroenLinks, CDA en D66 gingen zonder commentaar akkoord. Fractiegenoot Corrie vroeg tot drie maal toe aan VVD en B&W hoe Tilburg daar veiliger van wordt. Er kwam geen enkel antwoord. Nu komen die camera´s er dus. Maar heeft de politie nu al mensen tekort om overal te zijn waar ze moeten zijn. Dus wie leest die camerabeelden uit en handelt ernaar? Camera’s hebben geen ogen. En geen handen. En geen verstand. Intussen worden de decentrale stadswinkels in Berkel-Enschot, Udenhout en de Reeshof gesloten. Zijn vijf buurthuizen dicht. Is de succesvolle buurtparticipatie afgeschaft. Is er nauwelijks nog geld voor jongerenwerk of ouderenadviseurs. Wordt er gekort op noodzakelijk vervoer voor schoolkinderen met een beperking. Zijn de ID-banen afgeschaft. Net als andere hulp bij reïntegratie. Is een belangrijk museum wegbezuinigd en verliest een goedlopend theater z´n subsidie. Etcetera. Maar de coalitie heeft wel tientallen miljoenen extra in de bodemloze put van de grondexploitatie kunnen storten. En de VVD heeft weer één van z´n liberale dogma´s om kunnen zetten in een loze daad. Halleluja voor de democratie.

Veerle Slegers

SP Tilburg