Geplaatst

Kamelen en piano’s

Op z’n minst één gestresste kameel, twee gewonden, een presentator die “sla ‘m op z’n bult!” roept, de Dierenbescherming die niet blij is met wat ze zag en wat studentikoze dronkemanslol. Dat is de oogst van de kamelenrace die studentendispuut Black & White afgelopen vrijdag organiseerde. De studenten wilden ‘innovatief’ zijn en bedachten ‘dus’ deze kamelenrace. Tilburgs finest, dat dispuut. Ware intellectuelen, tjonge. Wél echt vernieuwend én succesvol was het druk bezochte festival Incubate dat een week lang een gevarieerd programma bracht vol spannende, experimentele, vernieuwende, prikkelende maatschappelijk bewogen kunstuitingen, van muziek tot lezingen, van tentoonstellingen tot theater, van film tot stadslunches. En dat meer dan 100 piano’s in de stad neerzette met de boodschap: “Bespeel mij!” De hele week klonk fantastische muziek door heel de stad. Daar heb je als Tilburger wat aan. En als stad. Voortaan maar geen kamelenrace meer, B&W. Maar wel nog veel meer Incubate.

Veerle Slegers

SP Tilburg

Reacties

10 reacties op “Kamelen en piano’s”

 1. Paulvan Est avatar
  Paulvan Est

  @Tom,

  Kan de SP ook op rantsoen net als Henk Kuiper, 1 stukje per week? Nu weer 3 tegelijk. Ze kunnen dit beter spreiden lijkt me, de verhalen over Schoolvervoer en beheer van leegstand zijn niet direct actueel.
  Kamelenrace zonder openbare herrie tot 1 uur 's nachts: ben ik voor.
  En meer Incubate: is dat een taak van B&W?

 2. Ruevert avatar
  Ruevert

  @Veerle,  
  dat bedoel ik dus. Studentenjool is fout en Icubate alleen voor een selecte incrowd is goed.  
  Het valt mij zwaar tegen dat zelfs de SP los gezongen is van de realiteit en toegetreden is tot de glazen schijnwereld die politiek heet. Van regentenpartijen zoals CDA, VVD en PVDA sta je daar niet van te kijken. Ze weten niet beter. Maar de SP, waar zijn de beginselen gebleven.

 3. Marg Vlemmix avatar

  Geweldig kunstuitdrukking! 103 piano's in en om Tilburg, links en rechts mooi pianospel mogen horen, van mij mogen er wel wat piano's blijven staan, beetje beschut tegen het nederlandse weer, maar toch makkelijk te gebruiken voor iedereen die maar wil.

 4. Ruevert avatar
  Ruevert

  Kunst is niet het repeteren van een kunstje. Voor de 26e keer en iedereen loopt hijgend achter Icubate aan voor hun briljante vondst.   Is dit innoverend, vernieuwend en bovenal een creatieve invulling van dit "baanbrekende" festival.  Los van de subsidie, ik voel me toch wel wat genaaid ondanks ik de aanwezigheid van piano's in de openbare ruimte verfrissend vond. Maar of de prijs van dit geheel, mijn glimlach bij het zien van weer een piano rechtvaardigt, dacht het niet. Bij La Poubelle kun je tegen een habbekrats piano's kopen en permanent in de stad plaatsen.

 5. Paulvan Est avatar
  Paulvan Est

  @Ruevert,

  Wat nou? Piano's verfrissend, juist dat is al in veel steden gedaan, vreemde meningsvorming hou je er op na. Wat er verder op Incubate gebeurt en wat de meeste anonieme nitwits (voel je gerust persoonlijk aangesproken/ aangevallen) niet meekrijgen, dát is allemaal erg vernieuwend en verfrissend. Welke prijs bedoel je eigenlijk? Wat is de prijs? Man en paard, gozer, liefst je eigen mannennaam. Man en kameel mag ook trouwens, daar zul jij je met je geheel eigen kijk op zaken geen buil aan vallen.

 6. Ruevert avatar
  Ruevert

  Beter een goeie gek die het begrijpt dan platgeslagen. Bewondering is er voor een vernieuwend idee. Niet voor simpel kopiëren. En inderdaad ben ik nog niet geheel rijp, daarna zullen briljante etudes aan mij worden opgedragen.

 7. Paulvan Est avatar
  Paulvan Est

  Is ook!

 8. Marg Vlemmix avatar

  Kunst is inderdaad niet het repeteren van een kunstje, maar zo moet je het ook helemaal niet zien. Een heel groot deel van de (Tilburgse) bevolking heeft gewoon heel weinig op met het fenomeen "KUNST", en dat is ook helemaal geen probleem. Net voor deze groep waren die piano's echt de moeite waard. Een grote groep burgers vond het wel de moeite waard, en vond het een heel leuk initiatief. Er was zelfs een vrij jonge gast die het niet noodzakelijk vond om die piano's op te pimpen, die vond dat ze er beslist niet mooier op gemaakt waren! Het is ook wel heel erg moeilijk om het zoveel verschillende mensen naar de zin te maken.

 9. Veerle avatar
  Veerle

  Leerlingenvervoer niet actueel? Er komt vanavond iemand inspreken in de raad over de grote bezuiniging hierop die sinds vorige maand, toen de scholen weer begonnen, voelbaar werd bij veel ouders en kinderen. Leegstand niet actueel? Er staat erg veel leeg aan mogelijke tijdelijke of permanente woon- en werkruimte in Tilburg, én er zijn veel mensen als dan niet urgent daarnaar op zoek. Vanavond staat de Woonvisie van de gemeente op de agenda van de raad. Er speelt politiek en bestuurlijk meer dan wat in de krant staat…

 10. paulvanest avatar
  paulvanest

  Niet direct actueel Veerle, dat schrijf ik. Je had als SP deze posts kunnen spreiden over 3 weken, of niet? Nu zet GrLi er weer 2 tegelijk op, dat is gewoon journalistiek niet handig en lastig voor Tom én de lezers.
  En ik krijg heus wel meer mee dan wat er in de krant staat, ben maar niet bang.