Geplaatst

Binnenstadsmanager Anton Jungerhans gaat met pensioen en geeft politiek en gemeente tips mee. Goeie tips. Voor de hand liggende tips ook waarvan je je afvraagt waarom ze niet al jaren geleden in praktijk zijn gebracht. Goeie wegwijzers op de Cityring richting parkeergarages, schouwburg en concertzaal bijvoorbeeld. Of wegwijzers richting binnenstad voor bezoekers vanaf het station. Een prettigere aanblik van de Heuvel en het Pieter Vreedeplein. En een gevarieerder, kwalitatief beter winkelaanbod. En als we dan toch bezig zijn, laten we dan meteen de toegankelijkheid van de binnenstad aanpakken voor minder mobiele mensen zoals blinden en slechtzienden, rolstoelers en scootmobielers, ouderen en ouders met kinderwagens. Daar heb je dan wel een gemeentebestuur voor nodig met een integrale visie op de ontwikkeling van de binnenstad. En met bestuurlijke daadkracht…

Veerle Slegers

SP Tilburg