Geplaatst

College heropent Midi-beerput

Vorige week dinsdag nam het college het besluit om de subsidie aan het Midi-theater stop te zetten. En meteen daarna om eerst even te proberen steun te krijgen voor dit besluit bij hun coalitiefracties VVD, PvdA, CDA, GroenLinks en D66. De oppositiefracties hoefden nog maar even niks te weten, vond het college. Burgemeester Noordanus (PvdA) was effe vergeten dat hij behalve voorzitter van het college ook voorzitter van de hele raad is (dus niet alleen van het coalitiedeel) en bedacht niet dat het misschien eerlijk zou zijn om ook de andere fracties in te lichten. Die het besluit pas zaterdag in de krant lazen. En zich bedonderd voelden.

Twee wethouders en een burgemeester zijn gesneuveld op het Midi-slagveld. Blijkbaar moeten er meer sneuvelen, willen deze regenten eindelijk de les leren dat je geen stad bestuurt door de volksvertegenwoordiging buiten te sluiten. Cultuurwethouder Frenk (GL) ging ‘s woensdags gezellig op dienstreis naar Engeland met wethouder Hamming (PvdA) in haar kielzog. Alsof er niks aan de hand was. Wethouders Möller en Lauwerier (VVD) deden ook of hun neus bloedde. Vreemd. Want alle vier waren zij twee jaar geleden deelgenoot van het pijnlijke proces waarin de SP eerst wethouder Backx en een half jaar later burgemeester Vreeman wegstuurde. Omdat ze cruciale informatie hadden achtergehouden voor raad én collegawethouders over budgetoverschrijdingen bij de verbouwing van het Midi-theater.

Helaas zit er nu geen kritische SP in de coalitie die eerlijkheid en transparantie eist. Maar wel weer het CDA. Dat traditiegetrouw z’n ziel aan de duivel verkoopt om aan de macht te blijven. En D66 waar noch wethouder noch fractie iets van politiek of bestuur begrijpt en dus alle gesjoemel klakkeloos slikt. Blijkbaar zijn VVD, PvdA, GL en CDA uit pure pluchegeilheid de parlementaire Midi-enquête vergeten en heeft D66 die überhaupt niet meegekregen of gesnapt.

Na alle blunders en onmogelijke compromissen van het afgelopen jaar blundert deze monstercoalitie met assistentie van wederom een PvdA-burgemeester Tilburg terug de bestuurlijke beerput in. De grote politieke schoonmaak door de SP is vergeefs geweest. Nu alleen kijken hoe lang het nog duurt voordat de putlucht deze coalitie definitief de adem beneemt.

Veerle Slegers

SP Tilburg

Reacties

5 reacties op “College heropent Midi-beerput”

 1. Ruevert: wordt princ avatar
  Ruevert: wordt princ

  Historisch zijn jullie medeverantwoordelijk voor dit debacle. Alle partijen in de gemeenteraad zijn hier bestuurlijk verantwoordelijk voor geweest. Buiten de LST die via een cordon sanitair geen deelgenoot was van jullie gezamenlijke fouten t.a.v. MIDI

  Enige zelf reflectie en terugkijken kan geen kwaad,

 2. SP avatar
  SP

  Haha, de LST niet verantwoordelijk? Smolders heeft van het begin af aan z'n 'Adje-theater' tot inzet van zijn persoonlijke vete met Vreeman gemaakt.

 3. Ruevert: wordt princ avatar
  Ruevert: wordt princ

  Maar had de LST bestuursverantwoordelijkheid. Antwoord: nee.
  De rest wel, inclusief de SP. Dus loop niet weg voor je verantwoordelijkheid en beken nu eens barmhartig dat de SP in ruil voor het rode pluche mee heeft gedaan aan deze charade.

 4. Kees de Jong avatar
  Kees de Jong

  Parlementaire enquête. Jeah right.

 5. Ruevert: wordt princ avatar
  Ruevert: wordt princ

  @Kees,
  wordt het toch spannend in Tilburg. Jammer dat Rob Oostelbos hier geen smeuïg verhaal kan maken voor het dorpsblad.