Geplaatst

Omroep Brabant betaalt huurschuld, voorkomt huisuitzetting!

Wat een verrassende, door niemand verwachte wending! Wie had dat gedacht!

“Activist Henk Kuiper”, zo kopte op hun website ook Omroep Brabant. Ook daar mijn ‘beroep’ geen schrijver, publicist op TilburgZ of iets dat mijn verdere bezigheden en kundigheden weergeeft, maar “activist”. En gekoppeld aan die beeldvorming en aandachtafleiding ook daar dus juist geen enkele aandacht voor de aanhoudende acties van de reclame- en campagneactivisten van de gemeente. Laat staan dat ik überhaupt over de daardoor naar mij berokkende schade rekeningen heb ingediend naar de gemeente.

Nee “hij heeft het gebruik van geld afgezworen”, zo lees ik mijn destijds uiterste aandachtsmiddel niet alleen nog weer eens terug als zogenaamd doel op zich toen, maar zelfs als doel op zich nog twintig jaar later!
En zo heeft Kuiper ‘zomaar’ een enorme schuld laten ontstaan. Van maarliefst vier ton! En hij vindt nu “dat de gemeente Tilburg hem moet helpen omdat hij naar eigen zeggen vrijwillig veel goeds doet voor de gemeenschap.” Echt absoluut geen sprake dus van door de gemeente toegebrachte schade. En wat is dan dat “goeds” wat ik doe? “Naar eigen zeggen”! Een poging kennelijk “om een woongemeenschap te stichten in het bos, genaamd Huttonia”. Een aandachtsmiddel voor de ruige acties al naar mij van meer dan dertig jaar geleden! En dat aandachtsmiddel niet alleen dertig jaar na dato nog eens opgeblazen tot doel op zich toen voor mezelf, maar zelfs voor een hele gemeenschap!

Heeft nu ook Omroep Brabant, zo vroeg ik me af, afspraken met de reclamemaffia om mij met alle middelen ten tonele te voeren als ”knettergek” of nog erger? “Druk aan het onderhandelen met de gemeente”, zo fantaseerden ze er ook op los.
Naar aanleiding van hun ongevraagd – en door mij ook ongewenst (al doen ze net alsof ze met mij een interview hebben gehad) – toch over mij berichten heb ik toch maar even gebeld. Ik wees ze er bij Omroep Brabant op dat ook de door hun berichtgeving toegebrachte schade veel hoger nu al is dan mijn huurschuld. En die verantwoordelijkheid voor hun daden had ik toen toch echt niet van ze verwacht.
Ze gaan het goed maken: betalen per direct mijn huurschuld.

Reacties

7 reacties op “Omroep Brabant betaalt huurschuld, voorkomt huisuitzetting!”

 1. arjen roos avatar
  arjen roos

  Het is wel een heel raar verhaal van Omroep Brabant! Wat moet ik daar nu van geloven. Er staat bijvoorbeeld: " De Tilburgse bomenkenner en milieuactivist Henk Kuiper is op dit moment druk aan het onderhandelen over zijn huisuitzetting. Op vragen van Omroep Brabant zegt hij dat er door de gemeente toezeggingen zijn gedaan. Welke wil hij niet zeggen." hIER SCHRIJF JE TOCH DAT JE HELEMAAL NIET GEINTERVIEWD BENT.
  "Hij is zeer betrokken bij het wel en wee van de lindeboom op het Heuvelplein in het centrum van de stad." Wordt hier bedoeld het dode exemplaar?
  "Hij heeft het gebruik van geld afgezworen."
  En dan toch facturen opsturen?

 2. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  Wat je er van moet geloven weet je wel. Maar wat moet je hier van denken!

 3. arjen roos avatar
  arjen roos

  Ik schreef toch al: heel raar.

 4. Ted avatar
  Ted

  Heel, heel raar. Een beetje gek. Een beetje boel. Ik hoorde dat Henk allang onderdak heeft gevonden, op stadskantoor 3.

 5. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  Ssssst Ted!

 6. jan met de pet avatar
  jan met de pet

  Het is vast een goedvoorbereide ondersteunende actie dat Omroep Brabant Henk zijn huurschuld heeft betaald: Chapeau! Eindelijk.
  Anders is een tent opzetten in het zgn `BOS` OP DE BIBLIOTHEEK ook zo gek nog niet, om maar te wijzen hoe de gekte voortwoekert, veel geld uitgeven aan: bomen in bakken, of een `bos` bestaande uit schriele dennetjes die zogenaamd biodiversiteit kunnen helpen, terwijl de echte teloorgang van de biodiversiteit hiermee versluierd wordt. Op nog geen steenworp afstand van De Boomvreters- beelden. Tijd voor meer actie? Occupy het biebbos, of een tentenkamp opzetten bij Omroep Brabant?

 7. Groenstraat avatar
  Groenstraat

  Je zult er volgende week niet alleen zitten, Henk!