Geplaatst

Brabants Dagblad! Wie is de activist?

“Huisuitzetting is voor Henk Kuiper nabij”, zo meldde het BD vandaag met een best wel vette kop. Toch had ik van mijn kant de media heel bewust niets laten weten.
En terecht lijkt me, want dit is media-aandacht waar Tilburg weer niets mee opschiet. Het al jarenlang bekende recept: niet de gesignaleerde corruptie in de aandacht, maar het relatief volkomen onbeduidende aandachtsmiddel. “Hij reageerde gisteren niet op vragen om een toelichting”, zo besluit het artikel. Nee, dat moge duidelijk zijn: nóg meer aandacht naar mij in plaats van naar de echte problemen! Laat de media nou eerst maar eens – los van enige koppeling met Henk Kuiper en de jarenlang daar op los gelaten beeldvorming – gewoon zelf de feiten signaleren, zelf de corruptie in de publiciteit brengen. En vooral niet in berichtgeving over mij meteen zelfs de rollen helemaal omdraaien!

“Lindeboomactivist” lezen we nota bene meteen al aan het begin van het artikel. Hallo zeg! Wie is er in Tilburg al twintig jaar de grote Lindeboomactivist! En mogen we dát onderhand eens horen, daar onderhand eens iets over lezen? Miljoenen zijn er door de gemeente geïnvesteerd om in praktijk, geschiedschrijving en in ieders beleving en bewustzijn de Lindeboom te vervangen door T, Moderne Industriestad, Oranjeboom in de vorm van bier, ‘ziel’ en ‘identiteit’ in de vorm van Schobbelèr enzovoort. Lindeboomacties die onverminderd doorgaan. Maar nee, Henk Kuiper is dan de “lindeboomactivist”! En ook nog “activist” als het over reclame gaat!
Toe maar!

Wat betreft reclame hebben we nou twintig jaar lang al grote aanhoudende acties en campagnes onder de noemers ‘T’ en ‘Moderne Industriestad”, maar degene die vraagt of al dat activisme wat minder kan, die wordt dan voorgesteld als “de activist”.

“Activist” lezen we zelfs meteen al in de samenvattende punten bóven het artikel. Het is in feite godgeklaagd. Van de ruige acties van gemeenteactivisten en reclameactivisten ben ik alleen maar mijn leven lang slachtoffer juist geweest. Ik werd op allerlei manieren gedwongen om te leven, te wonen, te denken en te consumeren zoals zij dicteerden. Mijn leven lang riep ik ‘stop nou eens met die acties’, maar nee, nog steeds ben ik dan de “activist”! Ja, misschien ben i k wel degene die straks acties gaat ondernemen om iemand het huis uit te zetten!

voor overzicht per onderwerp van eerdere stukjes (met links) op de oude site
zie weblogoverzicht: A tot G , G tot M, M tot S en T tot Z.

Reacties

5 reacties op “Brabants Dagblad! Wie is de activist?”

 1. Hein Verschure avatar
  Hein Verschure

  Vanaf 113 heeft de Lindeboom symbool gestaan voot Tilburg, missiepost van de Witheren van Tongerlo.
  Het is de levensboom voor onze huidige gemeenschap.
  Dan stond ie daar ook nog eens midden op de Heuvel.
  Jaren en jarenlang.
  Nou is ie weg.
  Henk is direct ook weg begrijp ik.

  Ik stel dan ook voor dat alle levende Tilburgers vanaf 1133 tot vandaag een ode brengen aan Henk met de storting van minimaal n tientje.Een tiend voor Tilburg.
  Voor de huur, de deurwaarder blijft thuis.

  TilburgZ,sinds 1133, regel een bankrekening,kunnen we allemaal meelezen, en ik stort meteen 25 ballen.

  Een voor Allen, Allen voor Een!

 2. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  Nee maar! Geweldig Hein. In 1133 al de Tilburg – Tongerlose Lindeboom! Bij mijn Lindeonderzoek kreeg ik dit verhaal ook te horen, maar het leek me te mooi om waar te zijn. Ik kon niet met zekerheid bewijzen dat de ontdekking van de frappante genetische verwantschap tussen de Tilburgse Lindeboom en de oude lindebomen van de abdij van Tongerlo niet toen pas leidde tot dit verhaal. Het staat niet in mijn boek. Om het boek toch helemaal wetenschappelijk verantwoord te houden heb ik het niet opgenomen. Maar nu kom jij ook ineens met dit verhaal. Ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig waar jij dit verhaal dan vandaan hebt. Hoor het graag nog eens van je.
   
  En geweldig dat je hier pleit voor een geldinzameling. Maar van het geld dat de gemeente mij toch echt overduidelijk schuldig is kan mijn huur zelfs vele jaren na mijn dood nog betaald worden. En als de gemeente zo ver wil gaan dat ze nu zelfs vooruitlopend op de verdere afhandeling van mijn rekeningen die paar maanden huur niet eens betaalt en het zelfs tot huisuitzetting wil laten komen, dan moet dat maar gebeuren. Dan moet op die manier maar duidelijk worden hoe ver de corruptie inmiddels gaat. En dat proces gaan we nu dus niet verstoren door geld inzamelen, hoe sympathiek ik je gebaar ook vind. Een geweldige morele steun. Bedankt.

 3. Godelieve Engbersen avatar

  Henk,
  #OccupyHeuvelstraat
  Er is nu een wereldwijde beweging, die de defecte van het banksysteem en globalisering aan de kaak stelt.

  Ik hoop dat een dialoog nog mogelijk is. Geen brute huisuitzetting door een anonieme deurwaarder. Succes Henk en ook sterkte. De groene Sinterklaas moet toch in november wel onderdak hebben in ons Tilburg.

  groetjes,
  Godelieve Engbersen

 4. Ruevert avatar
  Ruevert

  @Godelieve, wat heeft dit nu met onderwerp te maken buiten het propageren van eigen ideeën. Los van het feit dat je daarin wel gelijk in hebt.

 5. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  @Ruevert, ik ben zo vrij de reactie van Godelieve toch heel duidelijk wel op te pakken als hart onder de riem.