Geplaatst

Heldhaftige raadsleden doen burgerplicht

Uitgaanscentrum, weekend, holst van de nacht. Een knul gaat tegen de vlakte en de door alcohol gesterkte dader legt aan voor een doodsschop vol in het gezicht.
Maatje 45 nota bene! Drank dreigt zo niet een leven dan toch minstens een gezicht kapot te maken. Maar twee dappere raadsleden grijpen heldhaftig in, grijpen de vechtersbazen in de kraag, zorgen voor doortastend lik op ‘stuk in de kraagbeleid’. Marko van Dalen en Oscar Dusschooten, allebei van de VVD! Bij die partij moeten we ons heil voortaan zoeken. In een column maakte Oscar hier nog eens duidelijk dat hij zijn heldendaad zelf niets bijzonders vindt. Kijk, dat zijn de échte helden: mannen bij wie heldhaftig handelen gewoon in de genen zit, mannen voor wie heldhaftig optreden een vanzelfsprekendheid is: normale “burgerplicht”.
Een noodsituatie en dusschooten Oscar en Marko er op af. Mijn stem hebben ze.
Hun daden benne groot. Vooral als we ze vergelijken met de moed en heldhaftigheid van andere raadsleden.

“VVD-ers vatten vechtersbaas in de kraag”, zo was de mooie kop in de krant. Eindelijk snappen we nu de betekenis van die V’s in VVD. Vatten Vechtersbazen!
Maar wat doen de andere partijen en de andere raadsleden? Waar zien we in de gemeenteraad verder nog heldenmoed? Wat gebeurde er toen iemand deze zomer vroeg om naast de mooie reclamepraat en T voorlichting kennis te nemen van de nuchtere feiten! Geen raadslid dat ook maar iets zei toen die man bot en brutaal onmiddellijk werd afgekapt. Raadsleden bleven doodstil op hun stoel zelfs zitten toen deze enige in de zaal aanwezige deskundige gewoon de raadszaal werd uitgestuurd! Geen raadslid dat zijn mond opendeed toen ook nog eens bleek dat uit de brief van die man in de kopieën naar de raadsleden de betreffende, essentiële passages gewoon waren weggelaten en de rest was verkleind en bevlekt tot nauwelijks nog leesbaar vodje. Pal voor hun neus zien ze de boeven hun gang gaan en niemand grijpt in! En hoe vervulden die gemeenteraadsleden verder hun burgerplicht! Achteraf durfden ze hier op deze site niet eens te reageren, op geen enkele vraag in te gaan. Ze lieten zich een reageerverbod opleggen, de mond snoeren, de E mail blokkeren, zelfs onder hun eigen column de reactieknop dichtdraaien. En ook over deze praktijken deed geen raadslid zijn mond verder open. Zwijgen als het gaat over Vrijheid en Democratie, zwijgen waar je niet meer KAN en MAG zwijgen.
Allemaal doodsbang kennelijk om straks zelf ook te worden geschrapt uit de notulen en te worden doodgezwegen in de plaatselijke Pravda. Doodsbang dat nooit hun foto zal prijken in T magazine.

En hoe laf reageerden raadsleden in het verleden al als moties gewoon resulteerden in campagnes voor en vervolgens uitvoering van precies het tegenovergestelde!
Hoe lafhartig werd pas nog gereageerd op de reclamepraktijk rond het Transferium! Doodse stilte toen hier de onthutsende bewijzen op tafel kwamen wat betreft de gigantische reclame- en mediacorruptie in Tilburg en Tilburgs gemeentevoorlichting. Niemand die zijn mond opendeed toen schokkend bewijsmateriaal liet zien hoe hier onafhankelijke voorlichting, ‘Vrije Pers’ en ‘Vrije Meningsuiting’ werden vervangen door betaalde reclame. Over zaken die de reclamegewurgde media doodzwijgen durven raadsleden ook zelf hun mond niet meer open te doen? Ja, wie liet ook maar enige kanttekening horen toen Tilburg zich voor zijn gigantische reclamecorruptie door Europa’s grootste reclame-uitgever ijskoud zelfs liet belonen met de titel ‘best bestuurde gemeente van Europa’? Wie pleegde ook maar enig verzet toen daarna zelfs een moordaanslag werd gepleegd op de oudste Vrijheidsboom van het land en raadsleden vervolgens getuige nog waren van de ene vervolgaanslag na de andere?

Waar zijn onze volksvertegenwoordigers als het gaat om handhaving van onze meest fundamentele normen en waarden, de pijlers onder onze democratie? Zijn het allemaal onvoorstelbare lafbekken, allemaal ongelofelijk bange schijters? Bibberende schijtlijsters die het blauw door de broek loopt als de raTTen de macht grijpen?
Nee, lees hoe heldhaftig die twee VVD raadsleden zich gedroegen. Echte helden. “Kent u kanjers?”, zo vroeg hier Hans van Zeeland. En zie, prompt stonden ze daar: de ferme knapen van de VVD: Marko en Oscar. Of was zelfs dát nieuws typisch Tilburgse journalistiek, een nog zotter voorbeeld weer van de vervanging van normale berichtgeving door reclame en betaalde promotie? Hoe laffer raadsleden zich neerleggen bij de T terreur en T dictatuur des te moediger en heldhaftiger worden ze geportretteerd in het Brabants Dagblad?

Reacties

2 reacties op “Heldhaftige raadsleden doen burgerplicht”

  1. Meneertje avatar
    Meneertje

    Zeven uitroeptekens en elf vraagtekens.

  2. Tuinkabouter avatar
    Tuinkabouter

    Prachtig