Geplaatst

Alles van waarde is weerloos?

“Weerloos is alles van waarde”.
Natuurwet, brevet van cultuur
waarmee wethouders verklaarden,
en verantwoordden hun wanbestuur.

Helaas: “alles van waarde is weerloos”.
Dus werd vertrapt, gekapt, gesloopt.
“Alles van waarde is weerloos”.
Dus werd TILburg T gedoopt.

Alles van waarde is zo weerloos
dat de democratie zelfs kraakt,
zo weerloos dat van de Vrijheidsboom
een reclamebord T werd gemaakt.
En op wat eeuwenlang heilig was
pissen, “plas op de plaats” men las.

“Want alles van waarde”, oreerde de Raad,
“is weerloos”, natuurgrondwet, dus
slaan haviken toe in stad en staat
moet het duifdom wijken, zelfs de mus,

“Want alles van waarde”, zo brandt men in,
“is weerloos”. Dus psalmt het koor:
staak uw verzet, het heeft geen zin,
de Almachtige dramt door,
de economie waarin alleen nog telt,
waarde uitgedrukt in geld,
zelfs liefde alleen nog wordt gewaardeerd
betaald, berekend, beursgenoteerd.

Waar is de stad die zich nog weert,
de burger die de vuist nog balt,
het raadslid dat nog reageert,
niet langer laf en luizig bralt
dat evident in onze geschiedenis
alles van waarde weerloos is.

Waar is de schrijver die zijn stem verheft
de arbeider die nog staakt,
de dichter die ons hart nog treft
de minstreel die ons nog raakt,
weer zingt het eeuwenoud gedicht
dat onthult hoe in de tijd
alles van waarde niet weerloos is,
maar onuitroeibaar blijkt.

Reacties

22 reacties op “Alles van waarde is weerloos?”

 1. Ben Varkenshand avatar
  Ben Varkenshand

  Het is weer herfst.
  En dan volgt nu een waarschuwing voor Henk Kuiper: Toenemende T-berichten, Lindeboom opgeruimd, Alle complotten normaal.

 2. Ben Varkenshand avatar
  Ben Varkenshand

  En het Weer is ook al Waardeloos.

 3. Renee avatar
  Renee

  Tsja Ben, alle zegen komt vanboven 😀

 4. redactie TilburgZ avatar
  redactie TilburgZ

  beest is verwijderd. off topic

 5. henk avatar
  henk

  Een reactie hier zomaar verwijderd! Niet op mijn verzoek. En van de motivatie sta ik helemáál te kijken: “off topic”. Moeten we daaruit concluderen dat dus eerder al die reacties op deze website van professionele communicatiejongens ‘on topic’ waren?
  Is dat niet juist het karakteristieke van deze website: niet ingaan op de inhoud, maar met off topic reacties onmiddellijk proberen de aandacht af te leiden of met off topic onzin schrijvers en eerdere reageerders afzeiken en verdacht maken? En die reacties gaat TilburgZ nu allemaal censureren naar on topic gehalte? Onbegonnen werk lijkt me en voortdurend discutabel en arbitrair. Nee, laat het allemaal maar gewoon gebeuren. Dat wordt op die manier een heel bijzonder document voor de toekomst: hoe anno 2010 inhoudelijk zelfs op de meest serieuze zaken niet werd ingegaan, niet werd gereageerd. Hoe politici niet eens reageerden op expliciete vragen hier; hoe telkens geprobeerd werd meteen de aandacht af te leiden met off topic reacties.
  Laat dat allemaal maar duidelijk worden en goed uit de verf komen. Dat wordt echt een historisch document voor later. Laat vooral ook de reactieknop open staan onder ‘Tilburg aan de wieg van Shanghai’. Dan kunnen ook onze nakomelingen straks nog duidelijk zien hoe ver de Tilburgse politiek anno 2010 ging, hoe lang ze betrokken en deskundige burgers bleven negeren en doorgingen met het onbeantwoord laten van zelfs de meest essentiële en cruciale vragen.

 6. De T avatar

  Bedankt voor de exposure!

 7. Jan met de Pet avatar
  Jan met de Pet

  Morgen beslist de Reclamecodecommissie over de klachten die m.i. terecht zijn gestuurd m.b.t. de vunzige reclames van suit supply die ook in tilburg aan de openbare wegen staan.

  Steen en been wordt geklaagd over onveiligheid, onfatsoen en zinloos geweld. Is het gek dat slecht voorbeeld doet volgen? Kinderen krijgen smakeloze vrouw onwaardige Berlusconi-vunzigheid in het openbare gebied ongestoord aangeboden. Ik mag hopen dat de uitspraak deze reclamejongens dwingt om deze troep onmiddellijk uit het openbare gebied te verwijderen.

  Alles van waarde is weerloos? Morgen zullen we het weten.

 8. Renee avatar
  Renee

  Alles van waarde is weerloos: welke waarde?

 9. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  Beste ‘Jan met de Pet’. Die Reclame Code Commissie is gewoon een organisatie opgezet door de reclamewereld zelf. In de praktijk heb je daar niets aan. Voor zij met een eventuele uitspraak komen heeft de ter discussie gestelde reclame zijn werk al gedaan en zijn beoogde effect al lang gehad. En vervolgens krijgen we in dezelfde sfeer weer gewoon de volgende reclame. En als de commerciële belangen te groot zijn gaat die Reclame Code Commissie gewoon over tot andere interpretatie van de opgestelde regels. In Tilburg werd het blad ‘Stadsnieuws’ destijds meerdere malen veroordeeld vanwege het brengen van betaalde reclame in de vorm van ‘nieuws’ en gewone redactionele artikelen. Maar die veroordelingen werden niet eens bekend gemaakt, die reclamepraktijken gingen gewoon door, niemand trok zich er iets van aan. Integendeel, het opvallende lettertype van het veroordeelde Stadsnieuws werd zelfs de huisstijl toen van de gemeente. Met ‘Tilburg Moderne Industriestad’ en vervolgens ‘T’ werd ook nog eens gemeentevoorlichting door het bedrijfsleven betaalde reclame. En de Reclame Code Commissie redeneerde vervolgens wat betreft dit soort ‘nieuws’ en ‘voorlichting’: het is zo duidelijk betaalde reclame en zo duidelijk de hele opzet dat het daardoor voor iedereen duidelijk genoeg reclame is en dus niet misleidend. Reclame in de vorm van 'nieuws' is nu toch gewoon alom de gangbare praktijk geworden. En op die manier wordt in de toekomst natuurlijk ook reclame getolereerd waar jij je hier nu nog aan stoort. Zo duidelijk smerige reclame dat iedereen wel ziet dat dit smerige reclame is. En dus wordt de reclame niet veroordeeld als zijnde misleidend of anderszins verwerpelijk. 
   
  (Aan de door jou gememoreerde reclame had ik hier normaal gesproken een speciaal stukje gewijd met foto cq bewijsmateriaal. Maar mijn fotomogelijkheden werden een paar maanden geleden aan banden gelegd en er werd mij vriendelijk verzocht niet meer dan één keer per week iets te schrijven.)

 10. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Het 'aan banden leggen' van fotomogelijkheden door mij is een verzinsel van je. Een keer per week een stukje plaatsen is wel een verzoek van me. Fijn dat je je daar aan houdt.
   
  Mocht je evt in relatie tot het uploaden van foto's niet weten hoe een en ander werkt, stuur me dan een mail, misschien dat ik je dan kan helpen, maar dan moet je het wel even vriendelijk vragen 😉

 11. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  En op deze manier proberen we hier weer te 'bewijzen' dat Henk Kuiper 'spoken' en 'complotten' ziet? Toch wel weer heel toevallig dan dat ik hier na de vernieuwing van de site probleemloos meteen foto's plaatste (zie mijn eerste stukjes op de vernieuwde site) en dat ik na de redactionele ingreep rond de frequentie van mijn stukjes wat betreft te uploaden foto's alleen maar het bericht verder kreeg dat ik over de voor mij beschikbare tax zat.
  Maar oké, dit was toeval, sorry dat ik aan opzet dacht. In de toekomst dus weer illustraties bij mijn stukjes.

 12. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Jij kiest er voor om niet even te vragen wat er aan de hand kan zijn, maar in plaats daarvan slinger je allerlei ongefundeerde beschuldigingen over het beheer van deze site naar mijn hoofd. En dat is niet de eerste keer dat je dat doet. Sorry Henk, je wordt niet bepaald geloofwaardiger met deze manier van doen.

 13. henk avatar
  henk

  Nou moet het niet gekker worden Tom. Het was heel duidelijk wat er op deze website speelde en aan de hand was rond het geluid van 'Henk Kuiper reclamevrij'. Duidelijke maatregelen en acties om dat geluid terug te dringen, te isoleren en zelfs in diskrediet te brengen. En het was volkomen logisch dat ik in dat kader ook de veranderingen plaatste wat betreft de fotomogelijkheden voor mij. Dat zou ieder ander op precies dezelfde manier hebben geïnterpreteerd.

 14. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Henk, als ik je het zwijgen zou willen opleggen op deze site zou ik je er gewoon de toegang toe ontzeggen, is vrij simpel voor me, dat heb ik niet gedaan dus waar heb je het over?
  Dat je geen gevoel voor humor hebt en een lollige column beschouwt als een poging je onderuit te halen zegt meer over jou dan over mij.
   
  Get a life
   

 15. henk avatar
  henk

  De beweringen die jij hier nu weer over mij doet vind je wél terechte en logische interpretaties? Accepteer dan ook hoe ik interpreteerde dat ik ineens geen foto's meer kon plaatsen.

 16. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Ik herinner mij nu dat Arjen op een gegeven moment (maandje of 2-3 geleden) melde dat hij niet meer kon uploaden. Dat was een side-wide setting die ik toen heb aangepast. Had niks met een campagne tegen wie dan ook te maken, gewoon een gevolg van een nieuw cms in gebruik nemen en wat opstart issues.
   
  Henk, ik betreur het dat je zo lijkt te verzuren. Vroeger schreef je soms nog eens met humor, maar dat is er de laatste tijd niet meer bij. Ik zou je willen toewensen dat je wat meer afstand kunt nemen zodat je wat verbeten geluid wat aangenamer wordt. Doe jezelf en je lezers dat plezier. Pas op dat je geen karikatuur van jezelf wordt. Ik zeg dit niet om je in een of andere hoek te drukken, ik probeer je wat goed bedoelde feedback over je columns te geven.
   
  Laten we geen ruzie maken.
   
  groeten,
  Tom
   

 17. henk avatar
  henk

  Dit is goed en duidelijk overgekomen Tom. En ik ben blij te horen dat mijn schrijfsels kennelijk goed laten zien wat de Tilburgse politiek en de Tilburgse citybranding doet met mensen.

 18. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  tsja, in the eye of the beholder dan zullen we maar zeggen.
   
  Doei
   

 19. Shoarma en Henk hebb avatar
  Shoarma en Henk hebb

  Lol, Henk, ik vind je écht geweldig!
  Beter nog dan Wilders, Balkenende, Rutte of welke politicus ook die het gelijk gewoon naar zich toe trekken.
   
  Baaizewee, is het af en toe niet lastig dat je ALTIJD gelijk hebt?
  Zelf heb ik er wel eens een beetje moeite mee. Met mijn omnihistorisch gelijk bedoel ik natuurlijk. Want krijgen? Ho maar!
  (Zucht…)

 20. henk avatar
  henk

  Heel sportief, Shoarma, dat je toegeeft dat ik meestal of zelfs "altijd" gelijk heb.
  Maar dat is iets waar het in mijn stukjes totaal niet om gaat. Natuurlijk heb ik gelijk.
  De grootst denkbare onzin om je dat af te vragen. Ik doe in mijn stukjes niets anders dan de nuchtere, voor iedereen verifieerbare feiten geven, weergeven wat je ziet en ook elk ander mens met eigen ogen kan zien. Nogal wiedes dat je dan gelijk hebt. Maar de wereld van reclame, beeldvorming, gemeentepropaganda et cetera staat niet zo te kijken op die nuchtere werkelijkheid achter de mooie reclame-illusies.
  Daar doen ze dan alsof de voor iedereen waarneembare werkelijkheid iets zou zijn in de sfeer van een persoonlijke mening of opinie van mij, of zelfs een “verzinsel” of een door mij bedacht “complot”. Alsmaar zotter wordt dat. Nog even en we maken nog mee dat het bestaan van een Vrijheidsboom op de Heuvel geen historisch feit meer is, maar een veronderstelling of zelfs “verzinsel” van Henk Kuiper.

 21. Shoarma avatar
  Shoarma

  HadieHenk,

  Ken jij het logo van Shoarma Is Döner?
   
  Wat zie je?
  Een vaas?
  Twee hoofden?
  Of mogelijk zelfs twee hoofden die een vaas overeind proberen te houden?
  Tjs, nú zie je ze natuurlijk alle drie.
   
  Over dat toegeven van mij gesproken.
  Dat jij "meestal of zelfs “altijd” gelijk heb(t)".
  Weet je écht zeker dat je ook in dit geval weer gelijk hebt?
   
  Nog een psychologisch testjeEn wat is dit 🙂 nu weer?
  Een smiley?
  Of een iemand die net een wang-liposuctie heeft ondergaan…?
  Toegegeven, ik maak het je niet gemakkelijk…!
  🙂 (smiley)