Geplaatst

De beste 1 april grap

Zonder enige serieuze informatie en zonder nog steeds enige aandacht in BD of zelfs Milieucafé is rond mijn huis midden in de stad het afgelopen jaar onvoorstelbaar veel groen en stadsnatuur verdwenen (zie o.a. fotoserie).
Groene specht, appelvinken, kepen, buizerds, eekhoorns, bosuil, alles weg.
Honderden bomen en struiken gekapt. Wat een verademing dan toch om te zien hoe mensen met dat groenvandalisme nu de draak steken.

"Bomen rooien donderdag 1 april", zo staat er nu op grote borden langs de Sportweg. Haha. Menigeen gelooft dat natuurlijk, maar ik trap daar uiteraard niet in. Alsof de gemeente zoiets hier met grote borden van tevoren aankondigt! Honderden bomen en struiken werden hier pas gekapt zonder dat de spechten, boomklevers en boomkruipers van de verwoesting van hun biotoop ook maar met één minuscuul klein bordje op de hoogte werden gesteld . Laat staan dat ook maar één mens ter plekke in kennis werd gesteld, laat staan van het feit dat twee keer zoveel groen zou verdwijnen als op tekeningen op het gemeentehuis stond aangegeven.
En dan nu in viervoud op grote gele borden "bomen rooien op 1 april". Ik vind het een prachtige 1 april grap. Ja, laat op die manier maar duidelijk worden dat de vandalistische gemeente T bij wijze van spreke in staat zou zijn om hier nu ook nog alle bomen langs de Sportweg te kappen.

Heel leuk bedacht zijn ook de corresponderende borden aan de andere kant van de weg.
Daar zouden dan zogenaamd ook nog alle bomen gekapt worden en daar zou je om die reden je auto dan op 2 april niet neer moeten zetten. Heel slim om op die manier door het toevoegen van de datum 2 april de aandacht af te leiden van de fopdatum 1 april. Verder zijn die borden ook echt buitengewoon knap nagemaakt. Het lijken net echte borden van de gemeente.
Heel geraffineerd ook om "sportweg" zonder hoofdletter te schrijven en aan de rechterkant zo’n belachelijk, idioot stuk van het bord onbeschreven te laten. Het bord had een heel stuk kleiner kunnen zijn. En tegelijk dat ontbreken van ook maar enige marge of kantlijn links. En het meest frappant: "geen" staat duidelijk op de verkeerde regel. Wie de straat inrijdend snel de kern van de boodschap probeert op te pikken leest juist "auto’s parkeren aan deze zijde". Allemaal typisch gemeente zou je inderdaad denken. Ja, een goed doordachte 1 aprilgrap die echt bijzonder goed is uitgewerkt en waar heel veel werk van is gemaakt. Wat mij betreft de beste 1 aprilgrap in de stad.

Reacties

2 reacties op “De beste 1 april grap”

  1. meinkampfumdaskapita avatar
    meinkampfumdaskapita

    palestijnen worden ook zo maar weggebuldozerd door israel, zie hier de gemeente tilburg is anti palestijnen

  2. Jackie avatar
    Jackie

    Heel trieste 1 aprilgrap: de bomen zijn echt weg! Wat een onzin! Wie voelt zich hierdoor NIET gefrustreerd en machteloos? Ik heb daar zo vaak gefietst/gereden. Je zag er van alles. Bij het spoor zag ik -vanaf het fietspad aan de noordzijde- 2 jaar geleden zelfs een vos. Wie had er last van die bomen? (Als dat al kan!)