Geplaatst

Toch nog duidelijkheid voor de verkiezingen

‘Welke partijen willen nog democratie, ‘Vrije Pers’, eerlijke en onafhankelijke gemeentevoorlichting?  Krijgen we dat voor 3 maart nog te horen", vroegen we ons af. Welke partijen willen nog Vrijheid, eerherstel voor het Tilburgse symbool van die Vrijheid?.

"Alles over de verkiezingen", beweert het Brabants Dagblad, maar is het dan werkelijk de bedoeling dat we onze stem laten bepalen door gekift over flauwekul, bijzaken, randverschijselen en tot cruciale tegenstellingen opgeblazen getwitter over futiliteiten? Nee, volgens het principe ‘wie zwijgt stemt toe’ krijgen we hier nu toch voor de verkiezingen duidelijkheid over essentiële partijstandpunten. En dat is toch mooi. Zonder tegenbericht weten we voor de verkiezingen dat de verder zwijgende partijen allemaal instemmen met de volgende gemeentelijke praktijken:

op belangwekkende brieven van betrokken burgers zelfs na een jaar nog steeds geen antwoord geven.

van sommige zeer betrokken burgers brieven zelfs na tien jaar of langer niet beantwoorden.

burgers vals en onjuist voorlichten.

op moties van de gemeenteraad zelfs reageren met acties en campagnes voor precies het omgekeerde.

de gemeentevoorlichting overdragen aan bedrijven, projectontwikkelaars en bundelingen van reclamemacht als ‘T’ en ‘Moderne Industriestad’.

in het kader van moderne citybranding Tilburgs wortels, eigenheid en identiteit vervangen door kunstmatige "identiteit" als ‘Moderne Industriestad’, ‘T’ en bijbehorende commerciële producten.

met voorlichting zelfs als "infuus" en "couveuse" moordaanslagen beramen en uitvoeren op hart en ziel van de stad; uit de gemeentelijke geschiedschrijving wissen zelfs van een bronverwijzing die lezers anders toch nog op het spoor zou kunnen brengen van literatuur over de betekenis van de Lindeboom.

via BD, VVV, T 2009, Stadsmuseum et cetera jarenlang systematisch elke betekenis verzwijgen van het oude Tilburgse symbool van bestuurlijke onafhankelijkheid en Vrijheid.

de democratie ook daadwerkelijk vervangen door T dictatuur, ambtelijke doordrammerij, macht van bedrijven, projectontwikkelaars en de reclamebundeling T.

En als geen enkel verkiesbaar raadslid blijk geeft van toch nog andere standpunten, willen we dan straks zelfs 45 over bijzaken en randverschijnselen kiftende raadsleden? Of moeten we dan na 3 maart de niet-stemmers maar als de grootste partij beschouwen en dan dus eisen dat bij een opkomst van 50 procent heel democratisch de helft van de raadszetels ook daadwerkelijk onbezet blijft?

 

Reacties

Eén reactie op “Toch nog duidelijkheid voor de verkiezingen”

  1. ruevert avatar
    ruevert

    T's schandelijk