Geplaatst

Schrobbelèr: drama in Kruikenstad

"Frèèt op ons èège", zo was de trotse carnavalsleus toen in Tilburg de "lindeboom" juist plaats maakte voor ‘Moderne Industriestad’, ‘Schrobbelèr’ en ‘Kruikenzeiker’. "Eège is gin vodje" klonk het nog eens extra. "Dè ’s krek wè ‘k wo" en "as ik jou waar vatte ik mèn", zo werd later nog eens speciaal Schrobbelèr gepropageerd. En naar Schrobbelèr verwees ook dit jaar weer de boodschap "meepesaant doemet". Maar de Tilburgse Kruiken en Kruikinnen deden met hun Kruiken nog iets heel anders dan het braaf navolgen van de drinkadviezen in de Kruikenkrant. Klik hier door naar de foto’s en huiver.

Klik hier door naar de foto’s

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’