Geplaatst

Foto’s Carnavalsoptocht 2010

De geschiedenis van het carnaval in Tilburg is best uniek.
Een lange voorgeschiedenis van door de overheid en de geestelijkheid opgelegde beperkingen. Jarenlang was er zelfs een totaal verbod. Misschien dat daardoor het Tilburgse carnaval zich later weer onderscheidde door de vergaande bemoeienis van en reclamecontracten met horecaondernemers, destilleerders, kruikenzeiker, Schrobbelèr, Broodje Jantje enzovoort. Tegenover de macht van kerk en overheid had het Tilburgse carnaval die allianties misschien wel gewoon nodig om van de grond te komen. Maar heel duidelijk zie je hoe Tilburgse carnavalsvierders toch hun eigen weg gaan, zich weinig aantrekken van het geregisseerde commerciële pakket van oranjegroene sjaals, je laten vollopen als een kruik en zo meer.
Dat bleek ook weer in de carnavalsoptocht. Vijftig foto’s laten het zien.

Voor de betreffende fotoreportage als diapresentatie klik hier.

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’