Geplaatst

Wat kan een mens zich soms vergissen. Uit de berichtgeving in het BD kon ik pas niets anders opmaken dan dat Marjo Frenk de politiek zou verlaten. "Keert niet meer terug als raadslid", zo las ik toch duidelijk, "raadslidmaatschap niet meer te combineren met baan". Dat verklaarde voor mij ook wat ik hier op TilburgZ meemaakte. Marjo hield het voor gezien, hield ermee op. Nee, nog sterker: ze was er in feite al mee opgehouden. Maar de werkelijkheid blijkt nu toch anders.

Mijn gedicht over Opstelten en de inleiding daarop was nota bene allereerst een afscheidsgroet naar vertrekkende vrouw Marjo Frenk. Daarom geen herinnering aan onbeantwoorde vragen hier, maar lettergegoochel waar ze hier wél enthousiast nog op reageerde. Maar heeft dat haar nu zelfs zó goed gedaan dat ze nu toch blijft? En niet als zomaar gewoon raadslid, maar als wethouder! Dat had ik toch echt niet kunnen bedenken. Is het wethoudersschap dan zo’n luizenbaantje dat ze dat wél moeiteloos kan combineren met een drukke full time baan?

En sinds wanneer heeft ze die ambitie om wethouder te worden? Ja, was ze al niet bezig met de gemeentelijke wethoudersopleiding, met speciale trainingen op het gemeentehuis, een speciaal door ambtenaren gegeven cursus? Is ze al niet allerlei lesstof in de praktijk aan het brengen? Ja, natuurlijk!
Les 1: Verklaar te allen tijde dat wij ambtenaren integer zijn en handel daarnaar, ook al is nog zo duidelijk dat we de boel belazeren.
Les 2: Beschouw de media te allen tijde als betrouwbaar en integer, ook al zijn ze nog zo gecorrumpeerd.
Les 3: Geen woord kritiek op de T-campagne, de niets ontziende citybranding T.
Les 4: Negeer alles wat Henk Kuiper beweert of zet hem desnoods weg als iemand die zelfs tegen de vrije meningsuiting is.

Verdorie, ja, bij nader inzien, die Marjo wil écht wethouder worden! En dat wordt ze ook, geen punt van twijfel. Ze doet het hartstikke goed. Marjo blijft.


Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’