Geplaatst

Stront ruimen in Tilburg

Het MIDI theater zou de landelijke televisie naar Tilburg halen, En inderdaad! Woensdag waren ze er: NOS, RTL enzovoort. Raadsleden hesen zich in nette broeken en prachtige jurken; haren werden extra gekamd, lippen extra gestift.
Ze kwamen op de landelijke televisie. Decennialang had de gemeenteraad niet alleen gepikt dat informatie werd achtergehouden, maar zelfs dat ze voortdurend vals en onjuist werd geïnformeerd. Maar nu voor de camera’s, en ten koste van de naar verhouding zeer integere Vreeman, wilde iedereen zich ineens profileren als kritisch volksvertegenwoordiger die zich niet voor de gek liet houden. Anno T 2009 dan toch eindelijk raadsbreed verzet tegen de treurige Tilburgse toestanden.

Op de valreep nam nu zelfs de burgemeester openlijk het woord ‘corruptie’ in de mond.
En heel terecht deed hij dat in verband met de shopping mall. Hoe vaak inderdaad is hier niet gewezen op de stiekeme reclamepraktijken via uitgekookte T affiches, T-magazine,  informatie en berichtgeving via het Brabants Dagblad, reclame in de vorm van nieuws en gemeentevoorlichting, reclame zelfs al voor de plannen bekend werden gemaakt. Buitengewoon professionele en geraffineerde praktijken die zich echt niet zomaar toevallig ineens voor kunnen doen, laat staan onbetaald. Wie was/waren zo corrupt dat ze zich daarvoor lieten omkopen en betalen?

Luid en duidelijk heeft Vreeman voor zijn val aangegeven waar wat betreft integriteit stront aan de knikker is: bij raadslid Hans Smolders!!

Tja, het was hier al min of meer voorspeld: "Voor elk raadslid een dusdanige hoeveelheid geitenstront dat de stank daarvan nog jarenlang in de raadszaal zal blijven hangen". Maar die stront ging dus vooral, zo niet in zijn geheel, naar Hans Smolders. En in een pittige column kwam Jasper Mikkers zelfs met nog een paar extra scheppen. Dat wordt op die manier voor de LST straks een enorme verkiezingsoverwinning! VVD en LPF haalden in het verleden prima verkiezingsresultaten met de kreet "puin ruimen". Maar op affiches van de LST krijgen we nu straks een nog veel meer kiezers trekkende speciale Tilburgse versie: "stront ruimen".

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’