Geplaatst

Gemekker in Tilburg

Moet Vreeman opstappen?? Niet opstappen?? Wat een gemekker zeg. Toch nog maar een stukje dan, want hier word ik echt niet goed van. Zou het vertrek van Vreeman ook maar iets veranderen aan de mediamanipulatie, de citybranding T, de corruptie in het kwadraat, het kruikenzeikerniveau in Tilburg? In een eerder stukje was het hier toch al duidelijk uitgelegd: het als zondebok offeren van een of meer bestuurders zou niets oplossen. En zeker niet het slachtofferen nu van Vreeman.

"Gemekker op het stadskantoor", zo opende deze week niet voor niets het Brabants Dagblad. Daarbij toonde de gedrukte editie ons een prachtige foto van de burgemeester met twee prachtige geiten! Met de ene, genaamd Ronny, is de burgemeester getrouwd, de andere had Vreeman helemaal uit Tanzania mee naar Tilburg genomen! Business class nota bene! Zulks om te voorkomen dat het dier in donker Afrika zou worden geslacht ten behoeve van een maaltje ‘bok Tanzania’. En dan zouden we daarna zelf als een stelletje kannibalen onze geitlievende burgemeester gaan slachten, hem aanwijzen en offeren als zondebok??  Tegen een scheve schaats rijdende bankdirecteur zeg je wellicht ‘scheer je weg en ga’, maar niet tegen onze burgemeester, officier nota bene in de orde van Oranje Nassau! We eren hier anno 2009 nog steeds Peerke! Het missionariswerk van Ruudje in Afrika zouden we dan afstraffen!?

Nee, "gemekker", kopte het Brabants Dagblad! En terecht. Want die kop sloeg natuurlijk allereerst op al die raadsleden met hun commentaar op Vreeman. Ja ongelofelijk, wat een gemekker! Oké, Vreeman heeft een bok geschoten, maar alleen maar in figuurlijke zin, nooit letterlijk. Integendeel. Hij ontfermt zich juist over bokjes die anders door anderen zouden worden geschoten en afgeslacht! Als we dan te beroerd zijn om een bijdrage te storten op het gironummer van ‘Geiten in Nood’, het minste wat we dan toch kunnen doen is in elk geval de Tilburgse redder van onschuldige bokjes niet zelf als zondebok afslachten.

En dat zal ook niet gebeuren. Wie is zo wreed zijn om dat Ronny straks aan te doen?
Allerlei nare dingen werden er over Vreeman gezegd, maar dat werd in de krant heel duidelijk ingeleid met de kwalificatie "gemekker". Maar zelfs bij het NOS journaal namen ze dat gemekker nog serieus ook, leken de Tilburgse dagen van Vreeman al geteld. Maar daar is geen sprake van. Na het ‘gemekker’ en de als voortijdig lekken gediskwalificeerde MIDI-conclusies krijgen we nu het serieuze nieuws. "Vreeman komt met nieuwe MIDI-info", zo werd dat door het BD al op de voorpagina paginabreed aangekondigd en ingeleid, "Vreeman heeft nog een belangrijke troef"!

Maar waarom laat de krant nou juist over die troef dit keer helemaal niets uitlekken? Onbegrijpelijk! Een regelrechte aanslag op de status van Tilburg als ‘lekkende stad’. Dus neem ik hier de verantwoordelijkheid wat betreft het lekken over die troef van Vreeman:
Tijdens de komende, cruciale raadsvergadering krijgen de raadsleden van Vreeman geen nieuwe informatie en onthullende verklaringen voorgeschoteld, maar toastjes met geitenkaas en een heerlijk glaasje geitenmelk. En elk raadslid krijgt een paar speciaal door Ronny gebreide geitenwollen sokken! Dan zal het gemekker toch onderhand wel afgelopen zijn. Zo niet dan na afloop geen bokbier! Nee, dan zet Vreeman een verschrikkelijke bokkenpruik op en wordt de vergadering afgesloten met voor elk raadslid een dusdanige hoeveelheid geitenstront dat de stank daarvan nog jarenlang in de raadszaal zal blijven hangen.

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’