Geplaatst

Tilburg mall: nog zotter

Jawel hoor, het kan nog zotter met de manipulatie en de tendentieuze voorlichting teneinde Tilburgers toch nog over te halen om voor de mall te stemmen! 

Twee kopjes uit de krant van vandaag:

"Vreeman: standpunt over mall laakbaar".
"Vreeman laakt houding Provinciale Staten over komst shopping mall"

"Ruud Vreeman gisteren in woede uitgebarsten", maakt de krant er zelfs van. "Helemaal laakbaar is het dat ze met dit soort uitlatingen komen aan de vooravond van een referendum". De burgemeester spreekt zelfs van "gelegenheidswetgeving". Nergens lezen we dat het afschaffen in Tilburg van het wettelijk verplichte opkomstpercentage "gelegenheidswetgeving" zou zijn. En nergens lezen we over de laakbaarheid van zelf al op de stoel van de Provincie gaan zitten en ons zelf al gaan vertellen wat de Provincie er zogenaamd van dacht, zoals twee Tilburgse wethouders zelfs deden via een ingezonden brief. Nee, de Provincie verstoorde nu zogenaamd het "democratisch proces" toen ze lieten weten dat de zaken toch anders liggen dan ze in Tilburg naar de kiezers werden voorgesteld. Laat Vreeman blij zijn dat de Provincie zelf nog vóór het referendum de onjuiste voorlichting en beeldvorming corrigeerde.

En wat lezen we tot op de dag vandaag in het BD over dé argumenten om tegen die mall te stemmen, dé argumenten waardoor die mall gewoon economisch en ecologisch niet kan? Door een van de mensen in de zaal werd het gisteren duidelijk nog verwoord naar aanleiding van de merkwaardige stelling "Natuur en milieu gaan voor economisch belang". In de zaal werd heel duidelijk naar voren gebracht dat de basis van alles wat in economische zin wordt geproduceerd de natuurlijke productie is. Alles wat de economie zogenaamd ‘produceert’ is consumeren van wat in feite aarde en natuur produceren. En je kunt heel simpel niet doorgaan met méér consumeren met zijn allen dan de natuur produceert. We zitten als het ware in een trein die op een muur afgaat, die voortdendert in een richting waar de rails ophoudt, ofwel de natuur gewoon de grondstoffen niet meer aangeleverd krijgt. En wat doe je dan, zo werd er betoogd. Afremmen of juist nog eens gas bijgeven? Naast Wagnerpplein, Besterd, Korvel, Binnenstad, Breda, Den Bosch, die elkaar allemaal al hevig beconcurreren ook nog eens een gigantische megamall?

Maar nee, tot op de dag voor het referendum mogen we dat geluid niet horen. Reclameafspraken tot in het absurde kennelijk om ‘milieu’, ‘ecologie’ en ‘duurzaamheid’ eenzijdig te koppelen aan de mall, de reclamecampagne van OVG niet te verstoren. Nog steeds lezen we HELEMALL NIETS over de ecologische basisvoorwaarden voor onze economie. Zelfs niet de dag voor het referendum. Ingezonden brieven nog eens over de ‘laakbaarheid’ van de Provincie! Die worden wel geplaatst. En de dag voor het referendum toch een opiniepeiling, hoewel we daarvan af zouden zien om de bevolking daarmee niet te manipuleren. Ja, "ook Bosschenaren willen mall", zo luidt meteen al een grote kop op pagina twee. En ook Breda, Eindhoven, en natuurlijk ook Tilburg willen in overgrote meerderheid de mall. Verderop komt het bericht nog eens terug in een halve pagina waarvan we dan nog wel meteen zien dat het betaalde reclame van de projectontwikkelaar is. Onvoorstelbaar het totale megamalle pakket aan manipulatiue en reclamecorruptie. En is het in Tilburg zó erg met sancties van negeren, excommuniceren enzovoort dat in de politiek hier verder niemand iets van durft te zeggen?? Wat zet Tilburg zich op deze manier op de kaart! Wat kunnen we straks trots zijn op de status van totaal reclamegecorrumpeerde stad!

Zie voor links naar alle eerdere stukjes hier over de mall ‘Reclamevrij dossier mall’.

Reacties

Eén reactie op “Tilburg mall: nog zotter”

 1. ilburg theo avatar
  ilburg theo

  Hallo Henk,
  de makers van het ook getoonde nutshell mallfilmpje hebben nog contact gehad met voorzittert Boogers van de onafhankelijke referendumcommissie. Voorzittert Boogers deed alsof hem een uitermate onterend voorstel werd gedaan. Veel meer dan NEE hakkelen kwam er niet uit. Ik vroeg me dan ook af hoe deze voorzittert referendumdeskundige is geworden? Misschien door die zeer succesvolle burgemeestersreferenda die we hebben gehad? Of is het, zoals zo vaak in die innercirkeltjes vooral zelfbenoeming en vervolgens schouderklopjes en instemmende knikkies van degenen die zijn marionettentouwkes gaan bedienen? Morgen maar hopen op veel tegenstemmen, anders slaan we als Tilburgers een behoorlijk modderfiguur in de regio.
  groeten,
  Theo