Geplaatst

Helemall wel helemall niet

Over een dikke maand mag de bevolking stemmen over de mall, Wat wordt het? "Helemall wel" of "helemall niet", zo worden we nu zelfs via aangeklede T’s in de stemming gebracht. Ook bij de keuze "helemall niet" moeten we dus stemmen voor "mall", schrijven we zelfs ‘helemaal’ als ‘helemall’. De enige andere keuzemogelijkheid is natuurlijk ‘avenTura’. En mocht iemand woedend die verkiezingsshirtjes van de borden rukken, dan resteert altijd nog het gigantische reclamesymbool T, destijds geïntroduceerd met de boodschap: "staat allereerst voor winkelen en shoppen". En wie informeert de bevolking over al die reclamepraktijken in Tilburg?

Gaat iemand in de reguliere media de bevolking de resterende maand nog informeren over de mate waarin normale informatie en normale voorlichting is vervangen door campagne, reclametrucs en vuile reclamepsychologie? Gaat iemand nog uitleggen wat de gevolgen zijn en waren van reclame- en campagnegeld bij Omroep Brabant, in het BD, Tilburg Magazine en zelfs de gemeenteraadspagina?

Wat doen raadsleden die toch ook zien dat we in hun gemeenteraadspagina zelfs met boodschappentasjes bij de stembus staan? En wat doet ‘Duurzaam Tilburg’, het ‘Milieucafé’, de "onafhankelijke" website ‘Another brick in the mall’? Te bang om in de reclamegecorrumpeerde media verder genegeerd te worden? Te bang voor persoonlijke consequenties en carrièrekansen? Te bang voor reacties uit de reclamewereld en verdachtmakingen á la Wies van Wessem en Alard Govers? Zó gigantisch is de corruptie dat zelfs niemand het er verder over durft te hebben?

Of zijn we zó bang voor de stank van de beerput dat niemand hem open durft te trekken?
Toch zal ook als de bevolking ondanks de T-campagne en verdere reclamepraktijken tegen de mall stemt, de hele reclamecorruptie vroeg of laat onvermijdelijk in zijn volle omvang aan het licht komen. Het zal niet lang meer duren of de stank en gisting in de beerput wordt dusdanig dat vanzelf het deksel omhoog vliegt.

Reacties

9 reacties op “Helemall wel helemall niet”

 1. ilburg Theo avatar
  ilburg Theo

  Hallo Henk,
  misschien is het ook slim om niet alleen de onduidelijke en deels laffe websites te noemen maar ook die ene website die vanaf dag

 2. rosalie avatar
  rosalie

  Ik vind het uitermate ongeschikt zo'n mall hier in tilburg!
  goed voor terreuractie's!!!!!!!!!!!
  als zij daar behoefte aan hebben.
  Geld verspilling noemen wij zoiets wat weer tenkoste gaat vd winkeliers overal in Tilburg.
  Ik weet niet uit welk potje dit weer moet komen?
  de midi is niks
  Het draaiend huis is 3x niks.
  en dan gaan ze propaganda maken voor de mall ook 3x niks.
  Rosalie

 3. Susanne avatar
  Susanne

  Hoi Rosalie, misschien kun je aangeven waar je dan w

 4. ilburg Theo avatar
  ilburg Theo

  Mag ik het eens proberen Suzanneke; een mus in een ligusterhaag, de eerste meikever die gisteren voorbij zoemde, een mooi stuk muziek of jofel deuntje, een statig oud pand, een slimme maar wel bruikbare gadget, lachende kinderen, een kladje bonte koeien in de wei, ravottende eksters, ene grote volle maan, een goeie niet te bloederige film, een mooi schilderij, gezellig kletsende oudjes op een benkske, ene goei bak, een kabbelend beekje, een eend met een rijtje kroost erachter, een perfect gebakken lekkerbekkie, een mooie zonsondergang, de stilte op zondagmorgen vroeg, kerkklokken in de verte, de doorbrekende zon in een dicht bos, een glimmende oldtimer,

 5. Susanne avatar
  Susanne

  Hoi Theo, ik vroeg het eigenlijk aan Rosalie, maar natuurlijk mag ook jij aangeven waar je dan enthousiast van wordt. 🙂 Begrijp me goed, ik ben ook geen voorstander van de mall hoor, maar als ik zo'n reactie van Rosalie lees, dan denk ik: weer zo'n zeurpiet die je eigenlijk het liefst zes weken naar Darfur zou sturen. Daar leren mensen dat geklaag wel af.
  En zou je me geen Suzanneke meer willen noemen? Komt een beetje seksistisch over. Ik noem jou ook geen 'Theootje'.

 6. ilburg Theo avatar
  ilburg Theo

  Kijk, dat is dan zo jammer Suzan. Uit je aanvankelijke reactie blijkt eigenlijk dat je wel voorstander bent. Vandaar mijn reactie. Alsof je vooral enthousiast wordt van glimmerdeglim en glitterdeglitter en boos wordt op iemand die daar niet enthousiast over wordt. Vandaar ook dat verkleinwoordje.
  Groetjes,
  Theoke.

 7. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Weet je w

 8. ilburg Theo avatar
  ilburg Theo

  Gut Alard, laat ons toch alsjeblieft niet verstoken blijven van je lumineuze ideeen voor het milieu….doodzonde,..
  ..'T milieu is belangrijk.

 9. Susanne avatar
  Susanne

  Nee Theo, je moet me geen woorden in de mond leggen. Nergens, maar dan ook nergens, heb ik beweerd dat ik voorstander van de mall ben… Dat zou jij, die over het algemeen aantoont dat hij goed kan lezen, toch moeten weten.