Geplaatst

De wijk Jeruzalem

Afgelopen week was het weer ‘Milieucafé’ en dat wordt nota bene gesponsord door de Tiwos. Dan snap je toch niet waarom niet de hele editie was gewijd aan de milieumaatregelen van de Tiwos in de wijk Jeruzalem. Wat daar gebeurt is toch werkelijk geweldig. Zoals delen van die wijk recent zijn opgeknapt! En dan te bedenken dat zo de hele wijk verder nog aan bod komt. Speciale aandacht toch echt meer dan waard.

Maar woorden schieten gewoon te kort.

Kijk naar de beelden.

Klik hier door naar 80 illustratieve foto’s en sta versteld van de puinhoop die het daar was en hoe de situatie daar nu is verbeterd en verder nog ten goede zal keren.

 

Reacties

2 reacties op “De wijk Jeruzalem”

 1. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  WONINGBOUWVERENIGING TIWOS BESCHADIGT EN KAPT BOMEN EN DAAR WORDT NIET TEGEN OPGETREDEN

  Intussen heb ik een reactie op bovenstaande melding ontvangen van iemand van de gemeentelijke afdeling Gebiedsontwikkeling afd. Beheer en Onderhoud. Die laat weten dat de boom die nu beschadigd is op het terrein staat van woningbouwvereniging Tiwos en dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor die boom. De ambtenaar raadt mij aan om contact op te nemen met de woningbouwvereniging.
  Ik heb de nota Tilburg boomT nog eens nagekeken. De boom waar het hier over gaat is weliswaar dikker dan vijfenzestig centimeter, maar omdat die in een (voor) tuin staat van minder dan honderd vierkante meter is een kapvergunning niet nodig. Woningbouwverenigingen mogen in Tilburg zulke bomen ongestoord beschadigen en kappen.

 2. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  SCHADE AAN BOOM EN HET NIET NALEVEN VAN VOORSCHRIFTEN
  (Vandaag doorgegeven aan het Centraal Meldpunt)

  In de wijk Jeruzalem op de hoek Veluwestraat-Gooilandstaat staat een Robinia pseudoacacia van monumentale omvang met tal van recente beschadegingen aan stam en wortelvoet. Ik heb gezien dat buldozers rakelings langs die boom rijden. Er liggen geen rijplaten. Tegen de werkopzichter heb ik gezegd dat er op bouwlokaties regels gelden om bomen te beschermen. Ik heb hem er onder meer op gewezen dat je niet zomaar met zware machines over het wortelpakket van bomen mag rijden, dat je dan rijplaten moet neerleggen. De werkopzichter zei van voorschriften niks te weten.
  De boom waarover het bij deze melding gaat was ook niet met planken afgeschermd.

  Graag ontvang ik van u een schriftelijke reactie per email waarin is te lezen wat voor stappen de gemeente onderneemt tegen deze werkopzichter en het bedrijf waarvoor hij werkt. Volgens mij is een boete hier op z