Geplaatst

God bestaat waarschijnlijk niet

God is Almachtig zeiden we vroeger. Maar Godverdomme, Godnondeju! Straks gebeuren er de meest verschrikkelijke dingen en kunnen we niet eens meer vloeken. Want God bestaat niet, zo hebben wetenschappers vastgesteld. En die conclusie krijgen we straks gepresenteerd op bussen, reclamezuilen enzovoort: "God bestaat niet". Voor alle zekerheid voegen ze er dan nog "waarschijnlijk" aan toe. Waarschijnlijk ter voorkoming van al te zware hellestraffen wegens godslastering. Hoe bestaat het dat iemand reclamegeld wil investeren om ons dit evangelie te verkondigen!

"Sakkerloot, mijn man is dood", zo vloekte in Esbeek ongegeneerd Godelieve Gerritse toen haar Theo door de bliksem getroffen ineens dood op het land lag. Hoe kon God, sakkerju, zoiets toch doen! "Godesakker", vloekte ze volgens de verhalen nog maanden later. En dat schreef ze zelfs met smeedijzeren letters op het hek van de begraafplaats (zie foto). Maar straks slaat dat dus nergens meer op, want na een groot reclameoffensief weet iedereen binnenkort: God is onzin, bestaat niet.

En zijn non-existentie is maar goed ook. Want de werken zijner hand waren allemaal gratis. Hij vroeg nooit ergens geld voor. Met zijn schepping verziekte hij de markt. Oneerlijke concurrentie! Door het door hem gratis aangeboden Leven, kelderde de waarde van de door ons geproduceerde Materie. "Je kunt niet God en het geld tegelijk dienen"!! Ja, hallo zeg. Onmiskenbaar is God de oorzaak van de wereldwijde financiële crisis nu. Maar misschien dat nog net op tijd met hem kan worden afgerekend. Of is/was God een vrouw? Ja, wat was het precies waarvan we dan nu ontdekt hebben dat het nooit bestaan heeft? De God van de sterren, de zon of de Moon-sekte? De God van "de alfa en de omega" of van de in Tilburg aanbeden Alomaanwezige T?

Die godsvraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden, want je mocht je van God nooit duidelijk een vast beeld of vaste voorstelling maken. Je zat er met je menselijke bevattingsvermogen altijd naast. Hij/zij/het was altijd veel groter nog dan ons voorstellingsvermogen, de reikwijdte van ons denken, aanvoelen enzovoort. God was ook eigenlijk niet te omschrijven. "Diepste kern en grondgevoel van wat leeft", zo probeerden we soms. Of "leidende kracht achter de evolutie". Maar dan was je alweer afgedwaald van de evolutie van het godsbesef in de Bijbel. "God is Liefde" bleef de invulling en Bijbelconclusie waar gelovigen zich aan vast probeerden te houden. Maar, Godverdomme, na de boodschap "God bestaat niet" krijgen ze dus straks de boodschap "Liefde bestaat niet"!

Of is er niets anders aan de hand dan dat sommige mensen zich van "God" toch een duidelijk, vastomlijnd beeld hadden gevormd? Ja, natuurlijk! Ze maakten toch weer van "God" een rare, zelfbedachte voorstelling, een karikatuur. Ze gaven aan het begrip "God" een dusdanig idiote invulling dat ze daar nu publiekelijk mee af willen rekenen. Iedereen willen ze nu laten weten dat hún god niet bestaat, dat ze, net als destijds de apostel Paulus, bekeerd zijn. Zo laten ze dan toch weer heel duidelijk zien: God is Almachtig!

Reacties

15 reacties op “God bestaat waarschijnlijk niet”

 1. avatar
  Anoniem

  Henk, nou moet je stoppen met die humor, ik ……..kom niet meer bij!

 2. henk avatar
  henk

  Waar moet dat heen in Tilburg? Als je serieuze dingen laat horen zeggen ze dat het onzin is, als je echt onzin uitkraamt beginnen ze te klappen! Het begint hier te lijken op de gemeenteraad.

 3. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  hahahahahahahahahahahaha
  waarschijnlijk onkundig van mijn eigen bestaan

 4. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Die reactie van Henk op onkundoloog deed mij schaterlachen! Op een gewone dinsdagmiddag. Gewoon Gratis! dank Henk

 5. avatar
  Anoniem

  Haha Henk, hou die humor vast! Alaaf

 6. henk avatar
  henk

  Als je de letters 'onkundoloog' door een mixer doet krijg je 'kloon god nou'!

 7. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  over idiote inhoud gesproken
  als je god omdraait staat er dog
  dus als god omdraait is het een hond
  is weer wat anders dan dat Reve zei dat het een ezel is

 8. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  God doesn't excist.
  daarvan kan men makkelijk kaken
  God doesn't ex or cist

 9. henk avatar
  henk

  Met veel bekrompenheid en 'kleinchristelijkheid' maakte Nietzsche natuurlijk terecht korte metten. Maar was dat God of ging het daar ook al om rare invullingen daarvan?
  "Uw naam worde geheiligd", zo begint het bekendste gebed waarmee christenen zich tot God richten. Zou met die regel niet op de eerste plaats worden bedoeld 'geef aan zijn naam geen idiote inhoud'? Voor je het weet doe je dat zelf ook. Dus ik stop ermee.

 10. henk lubbers avatar
  henk lubbers

  "God is dood" schreef Nietzsche al, dus er is niets nieuws onder de zon. Het schijnt overigens dat God op 25 augustus 1900 zijn antwoord schreef: "Nietzsche is dood"…

 11. avatar
  Anoniem

  Dan heeft de beweging de tekst al aangepast Henk, want oorspronkelijk luidde de tekst: God doesn't excist.
  Zij, de anarchisten, hebben dus geluisterd.
  Ik ben katholiek opgevoed, maar ik heb zo mijn eigen denk- en zienswijze over geloof, iets waar ik je niet mee zal vermoeien. Zo'n discussie voer ik liever bij een goed glas wijn en niet op het 'kille' internet.

  Ik houd me graag aan twee motto's: wie goed doet, die goed ontmoet,…. en….. in iedere ziel zitten goede dingen. Ben niet zo'n zwartrijder, euh,…….zwartkijker bedoel ik 😉

 12. henk avatar
  henk

  "THERE'S PROBABLY NO GOD", zo luidt de tekst op bussen in Engeland. Ook in Spanje rijden bussen met een dergelijke tekst en de bedoeling is om ook in Nederland de bevolking te verblijden met deze geloofsuitingen.

 13. avatar
  Anoniem

  In Groot Brittanie heeft een anarchistische beweging heil gezien in een marketing strategie, zoals zoveel bedrijven dat doen. Zij hebben de reclameruimte die er is in het openbaar vervoer aldaar, opgekocht om hun boodschap te verkondigen zoals bv "God bestaat niet". Deze boodschap prijkt op vele bussen, die door de stad rijden.
  Katholieken nemen daar aanstoot aan, want de anarchistische beweging had beter; "God bestaat WAARSCHIJNLIJK niet". Dat zou wat katholiek-vriendelijker zijn overgekomen. ( ik denk dat jij daar op doelt Henk, niet waar?

  Eigenlijk is de boodschap van deze beweging goed, want hun doel is bereikt: mensen gaan nadenken en dat was nu juist hun bedoeling.

  Of God bestaat of niet, d

 14. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  liefde bestaat wel
  Liefde = Ruimte X Tijd – (E=mc2)*
  E=mc2 staat voor Ego = macho x cashcash
  geef elkander ruimte en tijd (begrip, bepaald soort tolerantie, etc) en onthecht je van een ego dat op macht/machodom en geld, veel geld is gebaseerd

  Maar die liefde is geen god maar een energie of kracht.

  Goed, genoeg gebaselt, ik pak vanaf Kloten het vliegtuig naar Bikini of was het Topless?

 15. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  en allah dan?
  bestaat die ook niet?

  verdomme Henk, nu heb je met deze reactie een tsunami over je heen