Geplaatst

Bomenwandeling zondag 1 februari

Komende zondag is er in het Piushavengebied weer een bomenwandeling. De wandeling is onderdeel van het kunstproject ‘huisboomfeest.nl"  

Voor het kunstproject huisboomfeest moet je speciaal een computer aanzetten en dan naar http://www.huisboomfeest.nl gaan. Dan zie je aan de hand van verhalen en foto’s de veranderingen in het Piushavengebied.
Een belangrijk onderdeel van de website zijn honderden foto’s van de bomen in het gebied. Door op de openingspagina op het boomicoontje te klikken komen ze als stippen op de kaart. Door zo’n stip aan te klikken krijg je eerst de schors van de betreffende boom te zien en door op die schors te klikken de boom in zijn geheel. Daarnaast zien we dan foto’s van wat zich bij die boom afspeelt of van wat daar verder leeft en groeit. Als je naast de boom op het icoontje met een blad klikt, krijg je de zogenaamde sprokkels te zien: bladeren, vruchten, takken, stukjes schors of andere details die door kinderen onder de boom zijn gevonden. Pijltjes brengen je bij de volgende boom in de betreffende straat. 

Vorig jaar is als onderdeel van het kunstproject gestart met speciale wandelingen door het gebied met uitleg over de natuur, de historie, de bomen en de struiken. Het doel is in feite gewoon samen meer genieten van de natuur, je stad en je eigen woonomgeving. Tot dusver lukt dat buitengewoon. Komende zondag staat de zesde wandeling op het programma. 
De route zal dan zijn: Havendijk, Ringbaan Oost, Gerard van Swietenstraat, Reinier de Graafstraat, Gerard de Bondtstraat, Sint Josephstraat en Hogendriesstraat. Het vertrekpunt is Havendijk 7. In de daar gelegen historische woonboot is vooraf en na afloop voor iedereen een kop warme thee of koffie. 

Er zal tijdens de wandeling onder andere worden stilgestaan bij overwinterende vogels op het kanaal, veranderingen in het gebied, en natuurlijk allerlei bomen, hun historie, hun karakteristieke knoppen en silhouettten, en hoe sommige soorten zelfs nu al staan te bloeien. De start van de wandeling is om 14.00 uur (1 februari) en om ongeveer 16.00 uur zijn we weer terug bij het startpunt: Havendijk 7. Deelname is gratis, maar wel graag tevoren aanmelden via 06 22785203 of wapke@huisboomfeest.nl