Geplaatst

Compleet gestoord

De diagnose was niet mis. Maar gelukkig heb ik toch wel wat baat gehad bij het bezoek aan mijn therapeut. Samen hebben we elkaar weer moed ingezongen.
Op de been bracht mij vooral het onderstaande lied op de bekende wijs van ‘Ik ga weer een hutje bouwen’:

Landgenoten, schizofrenen,
houdt u het nog altijd vol?
Ziet u het nog altijd zitten?
Dat is toch wel al te dol.
Stort eens heerlijk in elkaar,
raak eens helemaal ontspoord.
Of hebt u soms lang geleden
psychisch al uzelf vermoord?

Krijg eens meer complexen en neurosen,
zit eens vaker aan de grond.
Syndromen, trauma’s, fobieën en psychosen,
geloof me, dat is heel gezond.
Of hebt u al lang geen gevoel,
functioneert u als een stuk techniek?
Ja, dan kunt u het nu nog wel redden,
maar psychisch bent u wel doodziek.

U woont, zo heb ik zelfs vernomen,
in Tilburg, ja, dat valt niet mee.
Dáár wordt u bij de neus genomen,
gehersenspoeld zelfs met een T:
T drinks, T bier, T magazine,
T dome, T mall enzovoort.
Nou, als u het daar nog volhoudt,
dan bent u toch wel écht gestoorT.

Reacties

22 reacties op “Compleet gestoord”

 1. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  @henk lubbers
  Zou die logo-verbranding inderdaad te maken hebben met een nieuwe marketingstrategie? Nou, wie weet, misschien maken we dan bij een volgende show nog mee hoe een grote T met een enorme knal uit elkaar spat, BOEMMMMMM!!! en een kruikje tevoorschijn komt.

 2. henk lubbers avatar
  henk lubbers

  Ik stond op 1 januari ook op het Willemsplein en dacht: "Dit moet Henk Kuiper ongetwijfeld fant

 3. Henk avatar
  Henk

  @Hein
  Wat je precies bedoelde met die puntjes was me inderdaad niet duidelijk. Ik zou maar gewoon precies blijven beschrijven wat je in Tilburg allemaal ziet gebeuren en wat je daarvan vindt, ook al is dat nog zo …. en nog zo ….. voor …., …. en verdere verantwoordelijken.

 4. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  Henk, hierbij nog antwoord op je vraag over de …

  De T heb ik in een paar reacties vervangen door puntjes, omdat je het letter-logo overal al tegenkomt. Niet alleen op borden, posters, paraplu's etcetera, maar ook in teksten en dat gaat, voorzichtig uitgedrukt, vervelen.
  In

 5. avatar
  Anoniem

  Gelukkig nieuwjaar Henk als hart onder de riem, ook al ben ik het niet altijd met je eens. Moet kunnen, toch?

  Nog even een vraagje/opmerking voor je op je reactie van 3 jan. jl.;
  Als iedereen volkomen normaal is behalve jij, zegt dat dan iets over jou of over de grootheidswaanzin van de anderen?
  Dan ben/blijf ik liever gek!

 6. henk avatar
  henk

  Bij mijn weten, Chris, reageer ik ook op andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de mall. Maar in het algemeen inderdaad minder, omdat daar allerlei andere mensen mijn mening ook al prima naar voren brengen. Heel anders is dat met de Lindeboom en de T. Over de betekenis van het ene symbool lezen en horen we zelfs helemaal niets meer, terwijl het nu lijkt of het recente reclameverzinsel 'T' als symbool al tweehonderd jaar bestaat en aanleing nu is tot een compleet feestjaar. Omdat ik anderen over al dit soort campagnes en reclamewaanzin nauwelijks hoor, is dat voor mij bij uitstek een onderwerp waarmee ik aan de kleuren en pluriformiteit op deze website iets kan toevoegen.

  Omgekeerd zou je natuurlijk net zo goed de vraag kunnen stellen waarom door anderen mijn geluid zo weinig wordt ondersteund, overgenomen en op de politieke agenda gezet. Want het is toch langzamerhand echt de ToTale corrupTie, zou ik denken. Nou ja, zo lang anderen wat dit betreft weinig laten horen, zal ik die taak toch nog maar op me nemen.

 7. chris avatar
  chris

  Hein en Henk:… hoe komt t toch dat jullie nooit reageren op stukkies die niet over de T en de linde gaan?

 8. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  Dan nog iets: In een van de reacties hierboven ging het over kruikenzeikerij van het Brabants dagblad en 'toevallig' begint Stadsnieuws nu ook al over kruiken. In het artikel over dichTalent 2009 presenteert iemand die in Tilburg is geboren zich zelfs als 'enen echte kr

 9. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  Henk, ik lees zo juist in Stadsnieuws dat er begin maart in theater Midi een door de gemeente gesubsidieerde manifestatie plaats zal vinden onder de titel 'Op zoek naar Tilburgs dichtTalent 2009'. Je zou misschien met bovenstaand gedicht mee kunnen doen? Ik zou wel de titel veranderen in 'compleeT gesToorT'. Dat ziet er beter uit en je maakt dan waarschijnlijk meer kans op 'n prijs.

 10. chris avatar
  chris

  T drinks, T bier, T magazine,
  T dome, T mall enzovoort.
  Nou, als u het daar nog volhoudt,
  dan bent u toch wel

 11. henk avatar
  henk

  Hoezo Chris? Leg eens uit. Het is met mij kennelijk zo erg dat ik me mijn eigen afwijkingen en gestoordheid meestal zelf niet eens bewust ben.

 12. chris avatar
  chris

  Dat is nou weer zo'n typisch compleet gestoorde reactie Henk

 13. henk avatar
  henk

  Ik neem aan dat het de 'T' is die je hier vanwege misbruik voor uiterst dubieuze reclamedoelen niet meer genoteerd krijgt.

 14. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  Behalve dat aan het slot van de lichtshow 'n grote … werd geprojecteerd op de gevel van het paleis- raadhuis stond daar ook nog 'n betonijzeren draadmodel waarvan de stangen waren omwikkeld met in petroleum gedrenkte lappen. Dit draadmodel werd tegen het einde van de voorstelling in brand gestoken en vlammen vormden zo een … Tegelijkertijd barstte boven het paleis-raadhuis het vuurwerk los.

 15. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  Er werd van de Lindeboom een oud, weinig contrastrijke plaatje geprojecteerd met de kleuren bruin en groen. Op het plaatje was de boom een donkere vlek. Duidelijk zag je daardoor wel mooi de vorm van de kruin. De bedoeling van deze projectie was om het Tilburg van vroeger te verbeelden. Maar de manier waarop de boom in beeld werd gebracht lijkt ook bedoeld om het idee over te brengen dat de boom en alles waar die voor staat verleden tijd is. Zeker gezien het feit dat de doorgroei ervan niet getoond werd. Zoals ik het me herinner werd in een fractie van een seconde ineens die boom kleiner, een effect zoals je dat kan beleven wanneer je door een fotocamera kijkt en uitzoomt. Het viel me op dat even later een logo in beeld werd gebracht van een sportclub dat door de lichtheid, de felle kleuren en de strakke vormen juist naar je toe leek te komen. Dat beeld stond als 'n huis, onwankelbaar. Het ging allemaal nogal snel en de beelden volgden elkaar in rap tempo op. Als iemand iets anders heeft gezien dan ik hoor ik dat graag.

  De feitelijke inhoud van de lichtshow heb ik in een vorige reactie zo goed mogelijk proberen te beschrijven. Inhoudelijk werd volgens mij de boodschap over gebracht dat we van een dorp zijn uitgegroeid tot een '

 16. henk avatar
  henk

  Ik heb de show op het Willemsplein helaas moeten missen. Wat ik wel nog heb gezien en gefotografeerd zijn vlaggen met daarop in totaal zo'n honderd keer de T. Maar ik ben natuurlijk reuzebenieuwd naar de feitelijke inhoud van die reusachtige diashow. Hein, wat bedoel je precies met een vage foto van de Lindeboom die oploste in het niets en als het ware implodeerde!? De enige gebeurtenis in die 200 jaar waarvan beelden echt de hele wereld rond gingen is de mirakelse overlevingsstunt van die Lindeboom. Hoe is dat precies gememoreerd en in beeld gebracht?

 17. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  ALLE KRUIKEN VERZAMELEN (2)

  In het stukje 'Carnaval in Tilburg' dat ruim 'n jaar geleden op deze weblog verscheen, is beschreven hoe het Brabants Dagblad ineens het woord 'kruikenzeiker' met een hoofdletter is gaan schrijven en nu is het dan zo ver gekomen dat de krant het nieuws over de viering van 'Tilburg -200 jaar stad' brengt onder de slogan 'alle kruiken verzamelen'. Is dit een voorbeeld van wat het Tilburgs gemeentebestuur verstaat onder 'culturele bedrijvigheid'?

  Het is te verwachten, zoals deze week meteen al duidelijk werd, dat het Brabants Dagblad flink de loftrompet zal blazen over hoe het jubeljaar inhoudelijk is vorm gegeven. Dat is niet zo moeilijk, want de krant laat dan gewoon mensen aan het woord die datgene zeggen wat past binnen een bepaalde marketing strategie. De krant is bovendien een van de hoofdsponsoren van … 2009 en tja, wie schrijft er nu kritisch over z'n eigen feestje?

  Ongeveer anderhalf jaar geleden zei burgemeester Vreeman tijdens 'n vergadering over stadspromotie dat we in Tilburg 'het leuke dat we hebben moeten uitvergroten, naar 'n hoger niveau tillen en in de etalage zetten'. Aan die oproep wordt door het Brabants Dagblad, voorzichtig uitgedrukt, op 'n wat eigenaardige manier gehoor gegeven. Jaja, het wordt steeds gezelliger in Tilburg, dat is zo, maar ik zal toch eens aan opperkruik Vreeman vragen of alles wel helemaal naar wens verloopt.

 18. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  Dag Henk

  Misschien is het een goed idee om ook eens te 'trackbacken'. Dat is een systeem om vanuit weblog A een signaal te sturen naar weblog B. Op de weblog van NRC journalist Henk Hofland lees je meer over deze technische mogelijkheden van internet.

  groeten, Hein

 19. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  WAANZINNIG

  Gisteren was het dan zo ver. Op het Willemsplein vond met theater, bombastische muziek, video projecties en vuurwerk de opening plaats van het Tilburgse jubeljaar. In het programmaboekje 'Feestnummer 1' dat we onlangs in de bus kregen (samen met een BD bijlage) wordt dit openingsfestijn aangekondigd als 'een waanzinnig spektakel, een regelrechte aanslag op je zintuigen'. Dat blijkt niks teveel gezegd. Het was inderdaad overdonderend allemaal.

  Interessant was vooral 'de reis terug in de tijd', die volgens het boekje Feestnummer 1 laat zien 'hoe Tilburg zich ontwikkelt en uitgroeit tot een

 20. henk avatar
  henk

  Verdorie Chris toch. De titel en het slot zijn nog wel door jou ge

 21. henk lubbers avatar
  henk lubbers

  Henk zal ons wel nooit meer voor een kopje T uitnodigen…

  Prettige feestdagen allemaal!

 22. chris avatar
  chris

  Henk toch. Dit soort dingen doe je toch gewoon niet!!?? Kan echt niet.