Geplaatst

Ik stelde Jan Hamming voor om in de Bokhamer gezamenlijk de boom in te gaan. Vooralsnog echter van de grote partijbons van de PvdA geen reactie. Maar wat gebeurt er even later wel! Op een volgend stukje maarliefst zeven reacties van Tine van de Weijer! Een overduidelijk signaal. De partij heeft Tine afgevaardigd om met mij de boom in te gaan en in discussie te gaan. Maar moet ik daar op in gaan, de boom in met de partijbónza? Henk, je bent er met de T van Tine? 
Sta mij toe hier nog even hardop na te denken.

Mijn eerste reactie was in elk geval: niet op reageren. Verdorie, ik heb duidelijk, als reactie op een eerder voorstel van de wethouder, Jan Hamming uitgenodigd, en niet Tine. En als ze dan de voorkeur geven aan een vrouw, waarom dan niet partijsnoepje M&M’s, de vrouw van de nieuwe PVDA-koers ‘Palmen, Vijgen, Dadels, Amandelen’. Maar dan nog! Nee, dit is gewoon geen vrouwenaangelegenheid. De wethouder en ik moeten hoognodig als mannen onder elkaar eens het een en ander uitpraten. En hoe doe je dat met een vrouw? Het gaat bovendien over hele ruige mannenzaken!

En samen met een vrouw de boom in?? Aan de ene kant heel aanlokkelijk, maar een vrouw wil al gauw een ander behangetje in de boomhut, het toilet binnen in plaats van de daarvoor bestemde boom buiten, gordijnen, vloerbedekking, een wasbak, kraantje, kleerkast. Voor je het weet zit er niks anders op dan voor de noodzakelijk geachte voorzieningen de boom te kappen.
Met Tine kun je zo’n boomhut bovendien niet laten bouwen door de eerste de beste huttenbouwer. Tine wil natuurlijk een erkende architect. En zijn creatie moet kunstzinnig en artistiek verantwoord zijn: een draaiende boomhut, een werk van Benthem/Crouwel of minstens een Hundertwasserhuisje. En wordt de daktuin een ontwerp van Karres/Brands of van Hein van der Schoot? En moet de hut dan verder worden ingericht in Huttoniastijl of in moderne T-stijl? O jé toch. Voor ik het daar dan met Tine over eens ben, is Jan Hamming al de nieuwe minister van Financiën in het eerste kabinet Bos. 

Dus, Jan, kom op joh. Op naar de Bokhamer. Pure bouwfraude, nog veel duidelijker dan bij de Vijfsprong. Niet dat er geheime prijsafspraken zijn gemaakt, nee, nog veel erger.
De manier waarop die plannen zijn doorgedrukt en wellicht straks nog worden uitgevoerd ook!
Leugens gewoon over in het geding zijnde andere waarden en belangen. Ambtenaren die gegevens gewoon achterhielden, inventarisatie en registratie jarenlang saboteerden. Gemeentevoorlichting die gewoon vervangen werd door reclame van projectontwikkelaars. Vuile campagnes waarbij zelfs met de reclameterm ‘modern’ heel het bestaande Tilburg ouderwets werd verklaard en rijp voor sloop en omvorming tot ‘Moderne Industriestad’. Ongeoorloofde reclameafspraken ook met de media, Jan! Ook daar corruptie en omkoperij, eenzijdige reclame voor de plannen gekoppeld aan andere belangen compleet verzwijgen. Moet ik als levenslang geëxcommuniceerde ‘klokkenluider’ straks een schadevergoeding gaan claimen van hónderd miljoen? Nee, kom op Jan, samen de boom in.

Reacties

9 reacties op “Met Tine de boom in?”

 1. henk avatar
  henk

  @Tine

  Aan deze toch niet geheel reclamevrije pagina zijn nu door Google Ads vier verwijzingen toegevoegd naar pagina's over boomhutten!! Zit daar misschien toch niet iets voor jou bij?

 2. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  @ Hein
  Heb jij een link naar dat artikel?
  Kon het op deOndernemer.nl niet vinden…

 3. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  @alard
  Het is inderdaad de vraag of we in Tilburg het bos nog zien.
  In 'de Ondernemer' van afgelopen zaterdag, een uitgave van het het Brabants Dagblad, beweert de projectleider van de mall: 'De noordkant van Tilburg is groen. Dan zet je daar toch een winkelcentrum neer dat groen is. Je snoept ruimte van de natuur af door te bouwen, maar geeft die terug door een park op het dak te plaatsen'.

  Met een groen dak is uiteraard niks mis, integendeel, maar het kan toch niet zo zijn, zoals de projectleider min of meer suggereert, dat een groen 'parkdak' daar straks het bos vervangt? Het groene dak van de geplande mall is steeds in het nieuws, maar over de natuurwaarden van het bos in noord, dat straks mogelijk tegen de vlakte gaat, lees je nagenoeg niks. Ook voor alternatieve projecten waarvoor minder groen hoeft te verdwijnen is weinig of geen aandacht in de media. Hoe zou dat komen?

 4. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Henk
  vwb. die foto: wees toch niet zo serieus………. ik maakte natuurlijk een geintje

  @alard
  nee, ik praat niet met meel in de mond en neem er ook geen vijgenblad voor

 5. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Henk

  Kom ik thuis na een fractievergadering met na afloop een boeiend gesprek met een GLraadslid over de door ons beiden in superlatieven gezongen waardering voor Henk Kuipers bemoeienis en visie op de stadsnatuur, krijg je dit weer.
  Dan denk je even: ja Henk! Je kunt de boom in ! Maar ofschoon ik het van kindsafaaan als dochter van een fruitteler (vandaar het groene hart?) al heb gedaan: ik dacht het niet dat ik met je mee zal gaan. Die wuivende palmen aan de horizon ziet, dadels voor het grijpen, vijgen en amandelen: die zo de exoten wenst te importeren ten faveure van de goudrenet, het sterappeltje, de kweepeer of de hedelfingerkers verdient het niet met mij een boom te mogen beklimmen. Mogelijk bij gelegenheid misschien nog eens een boom op te zetten, te planten misschien, maar veel meer dan dat rest mij vooralsnog niet.

  Maar wat ik je kwalijk neem is dat je onze geheime foto zomaar publiekelijk prijsgeeft: afspraak was dat ik hem niet zou gebruiken….. Maar dat jij dat wel doet is op zijn minst een klein verraad.

 6. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  ;-)))

 7. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Hoor ik je nu succes te wensen? Of veel sterkte…ik weet het niet…krijgen we een verslagje achteraf? Of mag dat niet?
  Want ik heb Tine beloofd om dat woord niet meer te gebruiken..

 8. henk avatar
  henk

  @Tine

  "In superlatieven gezongen waardering"??
  Wat merk ik daarvan? Mijn stadsnatuurboek begint met een foto van de Bokhamer, waar na de moskee geen verdere aantastingen meer zouden plaats vinden. En wat wordt juist daar dan vervolgens voor plan ontwikkeld?
  En wie hoeft tegelijkertijd voor de gemeente niet meer te inventariseren? Wiens inventarisatiegegevens worden en werden door de gemeente gewoon niet serieus genomen, wiens werk werd gewoon nog eens door gemeente overgedaan, waarna het grootste deel van de verzamelde gegevens weer werd afgevoerd volgens een eigen interpretatie van criteria? Wie mocht op die manier rustig zijn baan zelfs kwijt raken?
  Wie was de eerste die juist werd afgewezen voor de Adviescommissie Stedelijk Groen en is het kennelijk nog steeds niet waard om ook maar enige verklaring daarvoor te krijgen?
  En weet je wat er verder met mijn stadsnatuurboek gebeurt? Er is nu een soort groenstructuurplan in de maak waarin dat hele stadsnatuurboek als het ware niet bestaat, de daarin vermelde gegevens in feite allemaal worden genegeerd. Toch heel raar dat het met zo'n waardering voor Henk Kuiper dan toch allemaal zo kan lopen.

  Dat je niet mee de boom in gaat is verder wel heel jammer, want die Bokhamer is het meer dan waard. Die Bokhamer moet je gewoon respecteren als karakteristiek stukje Tilburg, stukje bijzondere cultuurhistorie, stukje bijzondere stadsnatuur, onderdeel van de groene corridor langs de spoorlijn, onderdeel nog van de vroegere 'Groene Long'. En de hele manier waarop dit soort waarden ontkend, genegeerd en weggemoffeld zijn, deugt gewoon niet.

  Maar de strategie is al jaren om dan maar te zeggen dat Henk Kuiper niet deugt. Die weg wil jij nou ook bewandelen? Niet de gemeente pleegt verraad met de Bokhamer, maar ik pleeg verraad door een "geheime foto" hier publiekelijk prijs te geven? Het "geheim" zijn van die foto, gemaakt tijdens het Lindeboomontbijt van Stichting Stadsbomen, was ik me echt niet bewust hoor. Het was toen een hilarisch moment, omdat allerlei T-critici toen zelfs bij die Lindeboomherdenking in het bos nog weer met die T geconfronteerd werden en jij met die T geen moeite had, daar wel mee gefotografeerd wilde worden. En dat jij die foto verder niet mocht gebruiken? Ik heb zoiets gezegd als 'ik hoop niet dat je die Tine bij de T als verkiezingsaffiche gaat gebruiken'. Maar meer voor de grap, vanwege mijn aversie tegen die T. Als je hem zelf echt wil gebruiken, ga je gang. Ik vind het zelf een leuke foto, waar je naar mijn indruk je niet voor hoeft te generen. Ik laat hem hier voorlopig toch nog maar even staan of jij moet me laten weten dat je daar om redenen van "verraad" of anderszins echt ernstige bezwaren tegen hebt.

 9. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Tsja Henk, over klisjees gesproken.
  Dat hakte er w