Geplaatst

Arjen, stop ermee

Na mijn stukje ‘Hein, stop ermee’ lijkt Hein van der Schoot tot inkeer gekomen. Maar Arjen Roos!! Die snapt nog steeds niet hoe het in onze T-campagnestad werkt. Die blijft maar doorschrijven. Met alle gevolgen van dien!

Nu hield Arjen weer een pleidooi om in de Bokhamer niet ook de laatste weitjes nog vol te bouwen (zie ‘Tilburg verstikt door inbreiden’). Hoe haalt hij het in zijn kop! Met een grote foto van die Bokhamer begon ik mijn boek ‘Tilburg daar leeft meer dan je denkt’. En wat waren de gevolgen! De midden op die foto afgebeelde boom was amper een week na het uitkomen van het boek al gekapt! Even later gevolgd door de eerste bomen die in de aparte kolommen speciaal waren beschreven. Zonder enige aankondiging of kapvergunning! Enzovoort!
Ja, wat een vergissing was dat boek.  I k  schrijf niet meer.

"Bij Station West stopt de trein bij een weitje", zo beschreef ik Tilburgs bijzondere stadsnatuur en nog zichtbare groene cultuurhistorie. Prompt daarna was het weitje verdwenen. Zoals ook jaren geleden dat hertenweitje vlak bij de Bokhamer, nadat ik in de Koerier had geschreven dat daar zoveel Turkse tortels zaten, witte kwikstaarten en soms zelfs een steenuiltje.
Even later was het daar één groot betonblok. Its not fantacy. Its the truth. En wat er recent in dit stukje Tilburg verder allemaal nog gebeurde! Ter herinnering en illustratie nog maar even wat foto’s van voor en na de acties op een rijtje gezet. De bomen bij de Kamer van Koophandel werden na schriftelijke aandacht van mij zelfs extra toegetakeld met extra zaagwonden (zie ook foto hierboven), zodat ze gegarandeerd zouden doodbloeden en niet als een Lindeboom misschien toch nog weer uitlopen*.

Ik schreef hier ook over Tilburgs stadsbuizerden die dagelijks boven de Bokhamer zweefden (zie ‘Stadsbuizerd‘ en ‘Stadsnatuurreservaat‘). Wat zagen we vervolgens afgelopen dinsdag in het Brabants Dagblad! Ja, eindelijk ook daar aandacht voor de buizerd! Paginagroot zelfs. Maar dan met de kop "pas op voor de buizerd" en een grote foto met het waarschuwingsbord "agressieve buizerd"!
Schrijven over natuurwaarden en groene cultuurhistorische waarden werkt alleen maar averechts. Het leidt alleen maar tot nog meer anti-natuurcampagne, Industriestadcampagne, T-indoctrinatie enzovoort. Het leidt alleen maar tot extra investeringen in het nog verder van de natuur vervreemden van een reclamegeprogrammeerde consumptiegeneratie. 

En bij zijn artikel plaatste Arjen dan ook nog eens een foto van mij!! Dat is wel helemaal het toppunt van de dolgedraaide campagnestier nog eens een rode lap voorhouden. Hier op mijn flatje dacht ik onbekommerd nog te kunnen genieten van de bomen voor mijn raam, de boomkruipers en de jonge groene spechten. Maar ook dat is straks afgelopen. Arjen moest zo nodig bij zijn artikel een foto van mij plaatsen!! En dus worden nu de bomen voor mijn raam binnenkort allemaal gekapt. Arjen, stop ermee!!

* Tijdens een overleg tussen gemeente en Stichting Stadsbomen werd gezegd dat het hier om "gewoon onderhoud" ging. Toen iemand van ‘Stadsbomen’ daar toch openlijk aan twijfelde werd later door de gemeente dit overleg met Stichting Stadsbomen helemaal beëindigd.

Reacties

7 reacties op “Arjen, stop ermee”

 1. try avatar
  try

  Dank je voor deze lofzang Henk 😉

  Ton Rijnen

 2. arjen avatar
  arjen

  @Henk schrijft: ik ben het volkomen oneens met jouw bewering dat ons college bestaat uit "zeldzame Oelewappers, Uilskuikens en Dovemansoren". We hebben een geweldig college met buitengewoon deskundige en capabele mensen, zeer bekwame wethouders en een burgemeester van vergelijkbaar niveau als voormalig burgemeester Brokx.

  Het zal wel sarcastisch bedoeld zijn, maar volgens mij is het stadsbestuur verantwoordelijk voor de door jou altijd en eeuwig verfoeide T-campagne.

 3. arjen avatar
  arjen

  Ik woon gelukkig in Udenhout Henk. Die borden met 'T, u bent er' zijn volkomen misplaatst.

 4. henk avatar
  henk

  @Try
  Beste Ton, ik ben het volkomen oneens met jouw bewering dat ons college bestaat uit "zeldzame Oelewappers, Uilskuikens en Dovemansoren". We hebben een geweldig college met buitengewoon deskundige en capabele mensen, zeer bekwame wethouders en een burgemeester van vergelijkbaar niveau als voormalig burgemeester Brokx.

 5. henk avatar
  henk

  @Arjen
  "Tilburg stikt door inbreiden", schreef je en zelf stik je kennelijk als je niet meer schrijft. Ik ben stikjaloers op jou. Je hebt ademhalen vervangen door schrijven!

 6. try avatar
  try

  Beste Henk,
  kun je niet eens een stukje schrijven over hoe goed ons college wel niet is? Ze bestaat uit zeldzame Oelewappers, Uilskuikens en Dovemansoren.
  Met een beetje geluk zijn ook zij verdwenen vlak na publicatie van zo'n geweldig stuk proza.

  Ton Rijnen

 7. arjen avatar
  arjen

  Als ik niet meer schrijf Henk, ga ik dood. En ik ben ooit eens de politiek in gegaan omdat ik geloofde in bepaalde waarden!
  Mensen hebben hun stem uitgebracht. En duizenden mensen lezen jouw boeken en columns. Nooit opgeven!