Geplaatst

Of ik een petitie wilde ondertekenen, vroeg Jasper Mikkers hier pas. Ik peinsde er niet over. Het zou volkomen averechts werken. Ik pleitte hier pas nog voor het behoud van twee bijzondere bomen en dus werden ze juist gekapt. Ja, alle in mijn laatste boek speciaal uitgelichte stadsnatuur is inmiddels weggespoten, gekapt, op de schop gegaan of op tekentafels al weggewist. Maar die Hein van der Schoot!!! Die schrijft maar door, is hier stiekem gewoon een eigen weblog begonnen.
De gevolgen zijn rampzalig, hij maakt het alleen maar erger.

U vindt de weblog van Hein in de vorm van reacties onder allerlei stukjes hier van anderen, zoals recent onder mijn stukje ‘Oud en nieuw‘. In die reacties ontmaskert Hein voortdurend de grote reclamecorruptie en laat hij met name geen spaan heel van de corrupte T-campagne. Maar wat is het resultaat? Wie Tilburg binnenkomt of de website van de gemeente bezoekt krijgt nu helemáál onmiddellijk overal die T door de sTroT geduwd.
Hein stop ermee. Hoe meer je erover schrijft, hoe erger T wordt.

Overal in de gemeente staat nu aan het begin van de bebouwde kom "T je bent er". Ja, wat een krankzinnigheid. Waar slaat dat op!? De helft van de tekst hebben ze natuurlijk vergeten, zo was mijn verklaring voor deze onzin.
Laat ik de verantwoordelijk op me nemen om dit schandalige, halve werk af te maken, dacht ik toen. En dus stond even later aan het begin van de bebouwde kom te lezen: "T je bent er MEE GENAAID", "T je bent er MEE KLAAR", "T je bent er DOODZIEK VAN", "T je bent erGER DAN ERG".

Maar wat een overspannen reacties volgden er toen zeg. Werd dat lindeboompje in de Warande binnen vierentwintig uur alweer verwijderd (zie o.a. ‘To write or not to write‘), dit werd nog geen 24 secónden getolereerd! En een paar dagen geleden kreeg ik bovenstaande foto in de bus! Even dacht ik nog: we krijgen als vervolg op de slogan ‘De PVDA dat is Nederland‘ nu de campagne ‘Tilburg dat is Tine’! Maar nee, het schijnt dat er bij alle bordjes "T je bent er" nu representatieve welkomstdames komen, ofwel permanente bewaking met speciale T tantes! En dat hebben we allemaal te danken aan Hein van der Schoot. Hein stop ermee.