Geplaatst

Gefeliciteerd Stichting Stadsbomen

Over de gemeenteraad en de onderlinge verhoudingen in de Raad hoorden we de afgelopen tijd veel negatieve geluiden. Maar als je het mij vraagt is die gemeenteraad toch zo gek nog niet. Stichting Stadsbomen Tilburg zul je evenmin horen mopperen. Ja, gefeliciteerd Stichting Stadsbomen.

Onder druk van de gemeenteraad wordt na bezwaren van Stichting Stadsbomen de nota ‘Tilburg boomT’ bijgesteld en aangepast. Er wordt niets veranderd aan de maten voor een kapvergunning. En er wordt ook niet getornd aan de cultuurhistorische waarde van bomen in Tilburg. In een bijlage bij de nota ‘Tilburg boomT’ stond zelfs letterlijk: "Een cultuurhistorisch waardevolle boom is dus niet een boom die nog herinnert aan het verleden of aan oude structuren". Maar de gemeenteraad ging niet akkoord met het op deze manier afschaffen en reduceren van Tilburgs groene cultuurhistorie.

Raadsbreed klonk de waardering voor het werk van Stichting Stadsbomen. Niet alleen van Groen Links, maar heel duidelijk ook van bijvoorbeeld de LST. Maar kennelijk vindt de krant het interessanter om tegenstellingen uit te vergroten dan nader in te gaan op onderwerpen waar partijen elkaar vinden en het met elkaar eens zijn. Stichting Stadsbomen maalde daar verder niet om en ging zaterdag naar Nijmegen om daar het succes te vieren met een fietstocht door de Ooijpolder en een bezoek aan "de dikste boom van Nederland". Als speciaal cadeautje voor deze actieve en enthousiaste club hierbij een fotoreportage van enkele vogels, landschappen en bomen die tijdens de tocht op de foto werden gezet (klik hier).

Ook zin in zo’n uitje? Of zin in een bomenwandeling door bijvoorbeeld de Oude Warande, het Wilhelminapark of het Leijpark? Of geïnteresseerd in een fietstocht langs Tilburgs groene herinneringen aan de tuin- en landschapsarchitect die Tilburg aan het begin van de vorige eeuw transformeerde tot "schôonste stad vant laand"? Neem eens contact op met Stichting Stadsbomen Tilburg.

Voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes zie weblogoverzicht.

Reacties

4 reacties op “Gefeliciteerd Stichting Stadsbomen”

  1. www.ilburg.nl avatar
    www.ilburg.nl

    Ook van Harte Henk en de bomenstichting. Soms loopt het gewoon goed dus dah kan ook werd hier bewezen. Mijne zondag kon al niet meer kapot na dat vrolijke weer vandaag maar is nu niet meer stuk te krijgen al wilde, na de schitterende fotorapportage alhier. Waarom pers

  2. jan van esch avatar
    jan van esch

    Helemaal mee eens, Henk. En nogmaals gefeliciteerd.

  3. jan van esch avatar
    jan van esch

    Helemaal mee eens, Henk. En nogmaals gefeliciteerd.

  4. Armand van Gils avatar
    Armand van Gils

    Bedankt Henk voor de organisatie van dit magnifieke uitje en natuurlijk de magnifieke foto's. En Joost die me heeft geleerd wat bomen met naam en toenaam te herkennen.
    Ik kwam niet verder als.. "een boom is een houtachtig opgaand gewas van meer dan 2 meter". Je gaat helemaal 'Tilburg boomT' denken na al die weken rond de inspraak. En alle raadsleden die ons hebben geholpen iets voor elkaar te krijgen, ook bedankt. Die nota is nu ook een beetje van ons.