Geplaatst

T-drinks

De plaatselijke media zijn kennelijk volledig op- en omgekocht door Schrobbelèr en andere kruikenvullers. Het nieuws is weinig anders dan kruikenzeikerpromotie en carnavalscommercie. Niet toevallig is alcoholisme zo’n probleem geworden in Tilburg. Maar de gemeente gaat ingrijpen. "Tilburg zet extra in op een gezonde leefstijl", zo liet Els Aarts weten: "extra aandacht voor gezond leven".

Maar moet je dan niet allereerst al die drankpromotie en drankreclame aanpakken? Moet je niet alsnog je als gemeente nadrukkelijk distantiëren van de manier waarop het begrip ‘Oranjeboom’ werd vertaald naar Oranjeboombier, de Lindeboom als "het symbool van Tilburg" werd vervangen door de kruikenzeiker? Moet de gemeente niet alsnog voorlichting geven over bedenkelijke reclamepraktijken en reclamepsychologie in Tilburg (zie diverse eerdere stukjes hier)? Is stoppen met al die campagnes voor een óngezonde leefstijl niet zinniger dan daartussendoor een foldertje voor een gezónde leefstijl?

In elk geval onderkent de gemeente de problemen. De gemeente beseft hoe bijvoorbeeld het blad ‘de T’ reclame juist is voor kroegen, café’s en nog meer alcoholconsumptie. Dus wil de gemeente de T nu een minder alcoholische inhoud geven, de T in de sfeer trekken van matigen met alcohol en kiezen voor een gezonde leefstijl. In dat kader introduceert de gemeente T als eerste wapenfeit de zogenaamde T-drinks. "Puur natuur", "levenselixer", zo las ik bij plaatjes van gezonde, ongerepte landschappen en vitale, levenslustige mensen met een gezonde leefstijl.

"Famous Grouse", las ik zelfs op het etiket van een drankje waarmee je kennelijk zo gezond wordt als een hoentje in de Schotse Hooglanden. U zult begrijpen dat ik die gemeentelijke
T-sapjes wel eens wilde proberen. Ja, gezien de prijs moesten die drankjes buitengewoon gezond zijn. Van zo’n sapkuur met gemeentelijke T-drinks wordt in elk geval je portemonnee meteen een gezond stuk slanker en lichter. Maar de onmiddellijke effecten op jezelf zijn nog veel duidelijker. Al na een paar glaasjes voel ik me stukken beter. Het schrijven van stukjes gaat ineens ook aanzienlijk vlotter. Ja, ook die stukjes zijn straks gegarandeerd een stuk beter.

Voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes zie weblogoverzicht.

Reacties

3 reacties op “T-drinks”

 1. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  toevallig wel mijn lievelingswhiskey….

 2. Henk avatar
  Henk

  Whiskey? W

 3. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Famous Grouse is ene Schotse wisky Marjo, dus schrijven wij en zullie dah zonder die -e-. Allenig Ierse en sommige Bourbons (Amerikaanse) gerst en roggedistilaten worden als wiskey geschreven. Maar het is inderdeed best ene lekkere.
  Groetjes,
  Theo
  PS; Komt er mar eens ene vatten Henk. Veul lekkerderder dan dah omwaswater Schrobbel