Geplaatst

In de raadszaal

"Waar is mijn portemonnee? Het zal toch niet waar wezen!" Midden in de nacht ontdekte ik ineens dat ik bankpasjes, rijbewijs, geld en verdere portemonnee-inhoud allemaal kwijt was. Nou heb ik tijden zonder geld geleefd, maar toch. En al dat gedoe allemaal, o help. Via de computer wilde ik mijn pasjes al blokkeren, maar keek eerst nog even op mijn E-mail. En wat las ik daar van een kennelijk midden in de nacht nog actief raadslid!

"Ha Henk, je hebt je portemonnee in de raadszaal laten liggen! Bel maar wanneer je hem op komt halen". Fantastisch. En onmiddellijk wilt u nu natuurlijk weten van welke partij dit raadslid is. Was het de vertrekkende financieel expert van de VVD? Bewees Loes Dielissen dat TVP allereerst staat voor Terugbrengen Van Portemonnees? Nee, de partij noemen zou onrecht doen aan alle andere partijen. Want ik weet zeker dat ze mij allemaal die portemonnee hadden terugbezorgd.
U had ze moeten horen gisteren met hun kritiek op de bomennota en hun lof voor Stichting Stadsbomen! Op een gegeven moment adviseerde wethouder Moorman zelfs: "lees de column van Henk Kuiper op TilburgZ!". Niks ‘Tilburg boomT’, Tilburg dwársboomT! Niks oprekken van de kapvergunningplichtige maat voor bomen, maar erkenning voor bomen met cultuurhistorische waarde!
Zelfs de VVD wil dat cultuurhistorisch waardevolle bomen voordat ze de vuurkorf ingaan eerst goed en serieus geïnventariseerd worden.

Geen wonder dat bij het volgende onderwerp "stadsprofilering" menigeen zich afvroeg ‘waar gaat dit nog over’. Want als Tilburg weer trots is op zijn nog levende, groene eigenheid en boomidentiteit, dan heeft de stad geen enkele slogan of stadscampagne verder nodig.
Met name bij het CDA – met de T zelfs op de verkiezingsaffiches – is dit besef doorgebroken. Uit een prachtig aan de raadsleden uitgereikt boek las Marie-Thérèse Blomme zelfs voor over de ooit uit de dierentuin ontsnapte en nu vrij in de Oude Warande levende grondeekhoorntjes. "Deze grondeekhoorn is exclusief voor vier Europese hoofdsteden", zo citeerde ze, "Wenen, Brussel, Parijs en……  Tilburg!". Op CDA-affiches dus straks geen T meer, maar de grondeekhoorn (Tamias sibiricus). Ja, dáár kan Tilburg zich mee profileren!

Ik moet zeggen: het is wel buitengewoon heftig de laatste dagen. Nog helemaal ondersteboven van die vrouw die ik zelfs mooier nog vond dan een boom (zie vorige stukje) nu ook nog eens deze woorden van Marie-Thérèse Blomme! Geen wonder dat in die raadszaal geen enkel celletje in mijn hersenen ook nog maar één moment dacht aan een portemonnee.

Voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes zie weblogoverzicht.

Reacties

Eén reactie op “In de raadszaal”

  1. Marg Vlemmix avatar
    Marg Vlemmix

    Naar aanleiding van dit door jou geschreven stuk heb ik doorgeklikt. We gaan eens kijken in het kasteel in Baarn, enne…fijn dat je je knip terug hebt!
    Maar Henk, ben je ooit gaan kijken op de plaats waar de skaeve huse komen? Achter de ringbaan Zuid/gemeenteerf noemen ze dat geloof ik…daar staan ook heel wat mooie bomen die naar ik bang ben het veld zouden moeten gaan ruimen.
    Ik ben geen expert, maar ga eens kijken, verschillende soorten…oude bomen…jammer!