Geplaatst

Nergens gepubliceerde aankondiging

Als reactie op mijn laatste stukje "Tilburg 2009" las ik net dat een activiteit van Stichting Stadsbomen weer helemaal niet in de krant stond of anderszins in de publiciteit was aangekondigd. Eerder gebeurde dat onder andere met lezingen over de Lindeboom, tentoonstellingen over de Lindeboom, de lindebomenfietstocht. Niemand minder dan "Linde" schreef nu uiteindelijk een aankondiging voor komende zondag als reactie onder mijn laatste stukje.
Vanwege haar mooie naam hierbij een deel van haar reactie ook nog eens in de vorm van een apart stukje hier.

"Wat mij ook nog heeft verbaasd is dat er met geen woord iets in de krant is verschenen over de acte presence van de Stichting Stadsbomen en de Stichting Duurzaam Tilburg in het Wilhelminapark.

Hier dus het NIEUWS DAT U GEMIST HEBT:
Henk Kuiper en Joost Werkhoven zullen als vanouds een lans breken voor het nut en de schoonheid van bomen in het algemeen en die van het Wilhelminapark in het bijzonder.
Bij de kraam van de laatstgenoemde stichting kun je je "aardeaandeel" berekenen door de quickscan "Mondiale Voetafdruk" in te vullen.

Dit onthullende systeem om op eenvoudige wijze in luttele minuten helder te krijgen waar jij anderen voor laat opdraaien als je boven de 1,8 zit (je eerlijke aardeaandeel) wordt letterlijk nergens aangehaald, in nog niet ‘e’en kranteartikel over klimaat, milieu etc etc.
Dat verbaast me eigenlijk niet, dergelijke confronterende methodes daar steken we liever ons MALLE kop voor in het zand, maar je kunt het ook anders zien!
Kom dus naar het Wilhelminapark tussen 12-4 jouw aardeaandeel onderzoeken en doe er wat aan….
Neem de folders mee voor je klas, je maten en je geweten…want zo ben je er en zo zijn we er niet meer.
Om 4 uur maakt St. Duurzaam Tilburg het gemiddelde van de ingevulde scans bekend… Het zal mij benieuwen waar de bezoekers aan het Wilhelminapark die de scan hebben ingevuld uitkomen: ergens tussen 1,8 (je eerlijke aardeaandeel) en 4,7 (gemiddelde Nederlander) of daar boven?"

Foto: Leden van de Heemkundekring tijdens rondleiding door Joost Werkhoven langs bijzondere bomen in het Wilhelminapark. 

Voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes zie weblogoverzicht.

Reacties

10 reacties op “Nergens gepubliceerde aankondiging”

 1. Els avatar
  Els

  Tja, de plannen voor die Mall zijn natuurlijk niet te combineren met aandacht voor onze mondiale voetafdruk, de mate waarin wij meer consumeren dan Moeder Aarde ons schenkt.

  En wat vind je overigens, Henk, van m

 2. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  touch

 3. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Nee, als je GEEN persberichtje naar het Reeshofjournaal stuurt, schiet het lekker op stichting Stadsbomen. En dat terwijl de vader van jullie voorzitter notabene stukkies schrijft voor die krant. GEMISTE KANS. En dat terwijl de VVD zich afvraagt waarom duurzaam tilburg subsidie zou moeten krijgen. Goeie timing, hoor!

 4. Lowietje avatar
  Lowietje

  Die scans heb ik ook al gedaan bij de Kleine Aarde

 5. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  ik heb zelfs een negatieve voetafdruk van -2,675

 6. Knoert avatar
  Knoert

  Zielig doen he… om niets dus!

 7. Bart avatar
  Bart

  Dus Linde, stop geen energie meer in stadsbladen en regionale media, maar neem de wijk naar de wijkbladen.

 8. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  Linde, terecht wijs je er op dat er in de media nauwelijks aandacht is voor de negatieve gevolgen voor de natuur, die de vestiging van een shopping-mall met zich meebrengt. Dat de concurrentiepositie van winkels in de binnenstad in het geding kan komen, d

 9. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Geen aandacht.. nee? Ik heb in de commissie maatschappij gezegd dat het bijzonder cynisch is van het college om zoveel hectare bos te kappen voor een consumptiepaleis (mall) terwijl je de milleniumdoeleinden als kapstok gebruikt voor je mondiaal beleid. CYNISCH JA. En daar lees je niks van terug nee.

 10. Cees avatar
  Cees

  persberichie al boven water?