Geplaatst

Een weekendje Tilburg

Wat een weekend! "Zondag rustdag", zei mijn vader vroeger en mijn moeder sloofde zich dan extra uit om te zorgen dat de rest van het gezin inderdáád een rustdag had. Waar is de tijd gebleven? Veel Tilburgers hebben tegenwoordig de hele week nodig om juist van het weekend weer bij te komen. Van dit weekend in het bijzonder.

Neem Karel en Miranda. Die waren voor het weekend begon al doodmoe van het bepalen wat wel en wat niet te doen. Hij wilde naar de Wereldhavendagen, zij naar de ‘Kunst van het Verleiden’. Na uitputtende discussies werd uiteindelijk de knoop doorgehakt met het besluit: "dan blijven we in Tilburg".
Maar toen kwamen ze er helemaal niet meer uit.
"We gaan naar de Unentse Mèrt", zei Karel, maar daar had Miranda geen trek in: "Niks ervan, we gaan naar de Wijn&Spijsbraderie met wijn van Borgo Casignano, echte Seranoham, heerlijke Lomo en Picos de Valdeon."
"Ik wil die oude ambachten zien", protesteerde Karel, "en die roofvogelshow".
Net op dat moment kwam vriendin Marja binnen.
"Gaan jullie mee?’, vroeg ze tamelijk gebiedend. "Naar Zaal 16, Festival Carré. Daar zouden we samen naar toe gaan".
"Maar weet je wel wat er allemaal nog meer te doen is in de stad?", zo probeerde de zich ineens iets herinnerende Karel de boot af te houden. Maar Marja en Miranda overdonderden hem met: "Eva van Eeden, pianist Maarten van de Hoven, zanggroep De Windh, Tom Wolkers, Harmonie Orpheus, de Vibration Brass Band, verhalenvertellers, Gamberro, Bandirah, Troy Titane".
"Maar het is ook Open Monumentendag, daar wil ik toch ook nog iets van meepikken", zo liet Karel weten. "De Heilige Margaritakerk is open, dan kunnen we die klokken eindelijk eens zien".
"En we moeten ook naar de Besterd", zo realiseerde Miranda zich, "daar is het Festival Veelbelovend".
"Ja", sprak Marja, "en dan via de Muzentuin voor de ‘Culturele Picknick’", waarop Kees aangaf op de terugweg van de Unentse Mèrt ook nog iets te willen meemaken van Muziekfestival Tilburg-Noord en het Amarantfestival. 
"Dan kunnen we gelijk nog naar de Parijse markt op het Wagnerplein", zo bedacht Miranda, "maar we moeten wel opschieten, want anders missen we nog het brugwachtersfeest aan de Piushaven."
"En tot slot gaan we toch samen nog naar het Kokofist hè", aldus Marja die bang was dat dit er straks nog bij in zou schieten.
Toen ze het eindelijk eens waren over het overladen dagprogramma, belden de buren: "We zouden toch samen naar de vlooienmarkt bij de Albert Heijn gaan!"

Aan het eind van het weekend was iedereen volkomen uitgeput en bekaf. Het was geloof ik voor het eerst sinds weken dat er in het centrum geen grote T-traktatie was. Maar het lijkt wel of het in Tilburg dan pas echt losbarst. Je kon ook nog eens mee fietsen met de fietstocht van SSTN of mee doen met de 777 soortendag in Moerenburg van de KNNV. Ik heb me beperkt tot deze twee activiteiten. Dat hield in rondleidingen in het Wilhelminapark (voor SSTN) en een excursie door Moerenburg (voor KNNV). Maar op die excursie waren volgens sommigen maar weinig mensen. Hoe komen ze er bij! Het was alleen maar verbazend dat er zovéél mensen nog waren.

Foto: lachende ‘kuifkanarie’ tijdens de T-parade.

Voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes zie weblogoverzicht.

Reacties

3 reacties op “Een weekendje Tilburg”

 1. Bart avatar
  Bart

  Dit was het enige weekend dat nog vrij was voor andere activiteiten dan de al geprogrammeerde T-festijnen.

 2. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  op de bank liggen slapen
  dus ik was buiten tilburG
  mooie dromen gehad van natuur elders
  volgens mij was het op Jupiter

 3. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Zaterdag ook weer LOOS gegaan in de verbouwde 013, zondag weer daar op het Construction workers dinges. Eerste veganistisch eetcaf