Geplaatst

Soms wil ik hier poëtisch wezen,
maar ineens ben ik genezen.
Heeft u dat hiernaast gelezen! (klik hier, hier en hier) *

Wederom een schedel kaal,
overtreft ons allemaal
in het toveren met taal.

Spitsvondig, geestig, knap,
maar voor het stadsdichterschap
lijkt dit de genadeklap.

Wie durft het straks nog aan
te solliciteren op die baan
en dus in zijn hemd te staan?

Iedereen is straks te min,
geen dichter heeft er straks nog zin.
Frank van Pamelen, hou je in!

* inmiddels kunt u ook hier klikken

Reacties

4 reacties op “De nieuwe stadsdichter”

 1. Stads Rapper avatar
  Stads Rapper

  Ik ben niet bang voor de stadsdichter.
  Mijn rijm is beter want nog lichter.

  En als ik eenmaal lekker rijm,
  valt iedereen in katzwijm.

 2. Wijk voor wijkdichte avatar
  Wijk voor wijkdichte

  Ik ben begonnen in het Zand
  en in de Blaak al aangeland.

  Na zo nog een wijk of wat
  ben ik dichter van de stad.

 3. GroenRechts avatar
  GroenRechts

  Met alle respect, maar dit kan toch niet? Een 'harde G' als stadsdichter van Tilburg… Ziet u het al voor u; de stadsdichter van Amsterdam/Rotterdam spreekt in Tilburgs dialect? En bovendien, wat moet bijvoorbeeld een Vlaming hier wel niet van denken? Ben ik in de Randstad beland of zo?
  Het zou trouwens een goede zaak zijn als een (Tilburgs sprekende) stadsdichter juist voor onbepaalde tijd wordt aangesteld. Pas dan kan er iets worden opgebouwd. Jace Van de Ven is wat mij betreft de enige echte!

 4. Cybersissy avatar
  Cybersissy

  Ik wil niet zeuren en jengelen,
  maar naar die titel ga ik hengelen.