Geplaatst

Vergeten

Je vergeet wel eens wat. Bijvoorbeeld dat er nog een baby in de auto ligt, zoals in Baarle Nassau. Afschuwelijk. Maar het relativeerde wel de blunder die ik zelf die dag beging, al durf ik me in de Wilgenstraat en aangrenzende straten niet meer te vertonen.

Bewoners hier hadden een rechtszaak aangespannen tegen voorgenomen kap van bomen. En ik had beloofd de avond tevoren nog een rapportje in de bus te stoppen met mijn conclusies over hun vitaliteit. Illusies over het nut ervan had ik niet. In een vorige zaak legde een jurist van de gemeente gewoon een verklaring af dat Henk Kuiper absoluut niet als ‘deskundig’ kon worden beschouwd. Integendeel, hij moest door de gemeente voortdurend worden gecorrigeerd. Toch had ik dat rapportje natuurlijk wel die avond daadwerkelijk moeten bezorgen in plaats van het de volgende ochtend nog in mijn eigen tas aantreffen.

Maar de gemeente vergeet soms ook het een en ander. Zo liet de gemeente weten dat snoeien van de betreffende bomen geen alternatief was, want de bomen zouden daardoor teveel beschadigd worden. Het stond zelfs in de krant te lezen. Dan vergeten ze toch dat in ontelbare andere gevallen de gemeente geen enkele moeite heeft met snoeien van grote bomen, en al helemaal niet de betreffende soorten in de Wilgenstraat. De Landelijke Kring van Praktizerende Boomverzorgers heeft vorig jaar zelfs haar verbazing nog uitgesproken over de snoeipraktijken in Tilburg. En zelf heb ik een hele verzameling foto’s zoals hiernaast, foto’s van wat de gemeente tegenwoordig "snoeien" noemt. En zo rigoureus hoeven de bomen aan de Wilgenstraat echt niet gesnoeid te worden. Maar nu is dat ineens onmogelijk vanwege teveel schade!!!

De bewoners zullen juridisch wel in het ongelijk worden gesteld, maar ze hebben in hogere zin de rechtzaak natuurlijk al tien keer gewonnen. Want als snoeien geen optie is vanwege te grote schade aan de bomen, wat dan wel niet te denken van kappen! Ach ja, je vergeet wel eens wat. Maar dat je vergeet dat bij kappen een boom zwaarder wordt beschadigd dan bij snoeien!! En wat gaat men nu bij de gemeente doen na het lezen van dit stukje? Zo snel mogelijk ook dit stukje natuurlijk vergeten!

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’

Reacties

2 reacties op “Vergeten”

 1. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Ja Henk,

  Ook ik wordt al vergeetachtig en ik ben toch nog niet in de Alzheimer-gerechtigde leeftijd, toch?
  Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt, maar waar gehakt wordt vallen spaanders, in Tilburg veel te veel ook nog eens onder het mom van snoeien:
  Gemeente Tilburg: mag het alsjeblieft een onsje minder met kapvergunningen en wat onsjes meer qua BWZ-kaart-invulling en snelheid totstandkoming Adviescommissie Stedelijk Groen? Kapvergunningsplicht afschaffen is ook een manier natuurlijk, maar niet geheel de mijne.

 2. t vergeten... avatar
  t vergeten…

  de gemeente weet nog niet eens dat deze website bestaat
  en als ze dat al wisten, dan is het bij wisten=vergeten gebleven

  en nu zijn ze vergeten wat ze vergeten zijn
  dat kan ook nog natuurlijk, dan helpt zelfs geen knoop in je zakdoek, maar opsluiting in een dwangbuis in de isoleercel helemaal plat gespoten

  opsluiten dan maar in een van de plaatselijke instellingen in bosrijk gebied

  dan zullen ze nooit vergeten dat ze bomen niet moeten vergeten te vergeten