Geplaatst

Kutmarokkaanse !

Elk mens wil aandacht. Toch? Dus schreef ik in mijn vorige stukje over kut en seks. En ja hoor, blijkens de teller trok ik ineens aanmerkelijk meer lezers. Zelfs ’s nachts. Kennelijk krijgt Google ’s nachts geen vragen naar lindebomen, maar de zoekopdrachten "kut" en "seks"! Hoe ga ik nu na deze ontdekking verder? Een mens wil aandacht. Toch? Op mijn laatste stukje kwamen zelfs prompt reacties als "mooi", "prachtig", "schitterend". Dus dan nóg maar zo’n kutstukje.

Een prachtige dag overigens zondag in het Wilhelminapark. Meer dan honderd mensen hebben we rondgeleid. En ik zag daarbij zelfs een kuifmees en een staartmees. Maar zelfs die vogeltjes deden me onmiddellijk weer denken aan "kut" en met name die term "kutmarokkanen". Ineens realiseerde ik me: een kuifmees valt op door zijn prachtige kuif, een staartmees door zijn enorme staart, een "kutmarokkaan" door zijn prachtige, enorme … … ? Zie je, het klopt echt niet. Dat woord is een biologische onmogelijkheid. Je kunt hoogstens spreken van een "Kutmarokkaanse". Maar dat botst weer met de ongeschreven hoofdregel van de Tilburgse taol. In het Tilburgs spreek je namelijk alleen mannen aan met hun geslachtsorgaan. Zelfs op hun begrafenis! "’t Was un goeie klôot", zo hoor je Tilburgse vrouwen dan evalueren. Maar omgekeerd zal het nog wel even duren voor we op bidprentjes lezen: "’t Was un schôon ovarium" of "’t Was unne pronte eierstok".

"Kutmarokkaanse" is weliswaar biologisch juist, maar dan houdt het ook op. Het doet ook onrecht aan de vele verdere kwaliteiten van Marokkaanse vrouwen. En die zijn waarlijk niet gering. Duizenden Marokkaanse vrouwen compenseren het doorgeslagen haantjesgedrag van hun broertjes met extra sociaal ‘hennetjesgedrag’. Ze corrigeren de ontspoorde ‘Marok-haantjes’ door zich juist verre te houden van misdaad en criminaliteit. Maar over die Marokkaanse vrouwen hoor je maar weinig. De media namelijk vinden misdaad en criminaliteit veel interessanter. Dat wordt elke dag wél breed uitgemeten. Dus wat moet je als je als Marokkaans jongetje aandacht wil? En elk mens wil aandacht. Toch? Desnoods door een kutstukje met als titel "Kutmarokkaanse"!

Verklaring bij de foto: Ik gaf  Google (afbeeldingen) de zoekopdracht "Tilburgse Marokkaanse". Meteen op de eerste rij kreeg ik deze foto! Zo zie je hoe in Tilburg sommige Marokkaanse vrouwen om aandacht te krijgen vermomd als man zelfs door het leven gaan!

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’

Reacties

5 reacties op “Kutmarokkaanse !”

 1. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Hoi Henk, ik vind ook dat de media te eenzijdig zijn gericht op Marokkanen en criminaliteit, al moet ik eerlijk toegeven dat ik ook man en paard noemde in het artikel in de Koerier van vorige week. Nu is

 2. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  stigmatisering en morele kruisvaarderij

  maar van wie allemaal?

  wilders wil met scherp schieten

  volgens mij schiet hij alleen maar losse flodders, van dichtbij naast je oor via de massamedia

  maar waarlijk geen lulverhaal van jou hier Henk

 3. Theoilburg avatar
  Theoilburg

  Hallo Henk,
  Zeldzaam den deze en ook jij bent een goeie kloot maar mocht je eerder gaan dan ik, dan zal ik je begrafenis niet bezoeken want dan weet ik op zeker dat je ook niet op de mijne zult zijn.(geintje) Onze oude stadsdichter zal wel blij zijn dat ie ook daar tot de rolmodellen behoort. Voor ene pronte eierstok moet een subsidie te krijgen zijn bij Hugoooo. Het Koningsplein misschien? Of in plaats van het hamburgerbakkertje op het Piusplein?
  Groeten,
  Theo

 4. avatar
  Anoniem

  Beste Aldert (Sorrie Henk, het gaat weer niet over kutjes. Maar over hypocrisie; daar had jij het toch ook over?)

  Terug naar Aldert.
  Je weet toch dat in jouw geboortestreek het een en ander is gebeurd en nog gebeurt? Ok, ik laat de klisjees over het bedompte, bekrompen en hypocriete van de gereformeerde Veluwestreek maar even achterwege).

  Maar Aldert, ga jij je dan meer roeren? Jezelf in de media wurmen? Bloemetjes rondstrooien omdat een of andere blonde, blauwogige ploert zijn dochter heeft verkracht en/of heeft laten verkrachten?
  Kom op, Aldert!

  Die bloemen voor Vreeman waren

 5. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Ik weet niet waar je 't over hebt, maar in mijn geboortestreek gebeurt niet meer dan in – pakweg – de regio Tilburg. Dat hele incestgebeuren waar jij over rept, heeft hier niets mee te maken. Slechte vergelijking.
  Overigens, nieuws is nieuws, dus de jongeren uit de Kruidenbuurt die een hoofdprijs winnen, krijgen