Geplaatst

Kutmarokkanen??

Ooit gehoord van Buikbelgen, Borstbritten, Bilbulgaren? Het is vreemd taalgebruik om bewoners van een land te koppelen aan een lichaamsdeel. Toch las ik hier ineens het woord "Kutmarokkanen". Weten we wel wat ‘kut’ betekent, zo vraag ik me dan toch als bioloog af. In plaats van ‘Tilburg boomT aflevering 3′ hier eerst maar eens seksuele voorlichting.

Seks is in de natuur in elk geval geen stiekeme aangelegenheid. Mussen doen hun vluggertjes gewoon op het dak en padden steken zelfs parend de weg over. En dan al die planten zeg! Overal staan ze nu weer te pronken met hun geslachtsorganen. We noemen dat dan onschuldig "bloemen". Maar een bloemenwinkel is één grote, exhibistionistische uitstalling van seksartikelen. In werkelijkheid krijgen duizenden vrouwen elke week een bosje geslachtsorganen! En daarbij wordt ook in woorden meestal veel verbloemd. Zelden zal een man meteen zeggen: "Wat zou het mooi zijn als jij nou ook je roos van vlees open en bloot laat zien". Nee, sommige mannen geven nog jarenlang bosjes bloemen, terwijl ze in werkelijkheid helemaal niet van bloemen dromen, maar van niets anders dan een heerlijke, zalige kut.

Als die bosjes geslachtsorganen niet het verlangde effect sorteren dan worden juwelen, jurken of zelfs complete huizen toegevoegd. Wat mannetjesdieren in de natuur allemaal doen voor een kut grenst aan het ongelofelijke. Een kut is kennelijk overduidelijk het mooiste, kostbaarste en meest begerenswaardige op de hele wereld. En dus snap ik werkelijk geen reet van die titel "Kutmarokkanen". Het is logisch dat je Marokkanen na een spectaculaire voetbaloverwinning lof wil toezwaaien. Maar moet dat met de hoogst denkbare onderscheiding "Kutmarokkanen"? Nog gekker is die term als je kijkt wie daar dan steeds mee bedoeld worden. Het zijn juist iedere keer de mannetjes! En wat wordt er met ‘kut’ bedoeld! Dat je zoiets hier nou nog moet uitleggen! ‘Kut’ dat is het geslachtsdeel van een vrouw, de roos van vlees, de roos die mannen al eeuwenlang proberen zich toe te eigenen door het schenken van bosjes rozen uit de bloemenwinkel. Om het krankzinnige van die term "Kutmarokkanen" duidelijk te maken was inderdaad maar één zinnige reactie te bedenken: een bosje rozen voor Vreeman!!

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’

 

 

Reacties

12 reacties op “Kutmarokkanen??”

 1. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  jij je zin
  reetmarokkanen dan

 2. Ben Varkenshand avatar
  Ben Varkenshand

  Henk hij is prachtig (weer eens wat anders dan reclame). Tegenwoordig gebruiken ook de vrouwen zelf -en helaas Caroline Tensen- het k-woord in negatieve zin. Wat welbeschouwd merkwaardig is. Van de andere kant: mannen hebben het al eeuwen over een lul als ze iets slaps bedoelen. Speak for yourself, zeg ik dan altijd.
  Enige tijd geleden heb ik de politiek volledig correcte versie voor jou titel uitgevonden: inwoners van een niet-bestaand land dat wij Kutmarokko noemen.

 3. T.ilburg avatar
  T.ilburg

  Hallo Henk,
  mixed feelings bij deze column. Opgevoed bij de fraters is Q*T nog iets geheimzinnigs. Op deze leeftijd beter wetend blijft die inprint toch aanwezig om in biologische terminologidinges te blijven. Mijn grootgegroeide ik vind em hilarisch en ontiegelijk to the point maar mijn nurture zit een bietje in de weg. Zonder het verder uit te hoeven leggen denk ik dah je het snapt. En doe alsjeblieft nie aan bronvermelding want die roos op de foto ken ik vermoedelijk persoonlijk ook. Hij, sorry zij natuurlijk ruikt erg fris en betoverend.

  Schitterende column. Ondanks de fraterimput,
  Groeten Theo.

 4. avatar
  Anoniem

  What's on a mens mind…
  Inderdaad, Henk, weer eens prachtig in de roos geschoten…!

 5. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Mooie column Henk!

 6. Henk avatar
  Henk

  Beste Theo,

  Dat jij die roos herkent zeg! Ze ruiken inderdaad lekker, maar het blijven toch onbeschaamde meeldraadventers.

  groeten
  Henk

 7. Tine van de Weyer avatar
  Tine van de Weyer

  zelden las ik zo'n geestige column van je. complimenten !

 8. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  jeetje
  henk schrijft hier wel vaak leuke en goede columns

 9. Theoilburg avatar
  Theoilburg

  Inderdeed Jacques maar het gin deze keer dan wel over q*t (die fraters toch) maar niet over die q*t-T en die columns van Henk worden natuurlijk ook wel gelezen, maar meestal ambtelijk en bestuurlijk onmiddellijk gevolgd door een tijdje navelstaren en dah toetsenbord niet makkelijk.
  groeten
  Theo

 10. Henk avatar
  Henk

  Beste Theo,

  Wat ik niet snap zijn die fraters van jou. In jouw columns zag ik plaatjes voorbij komen die toch beslist niet afkomstig waren uit de boekjes van de fraters.

  groeten
  Henk

 11. Bernd Geerkens avatar
  Bernd Geerkens

  Dan hoop ik dat uw rozen een betere geur hebben als de aanduiding waar het om gaat.
  Of is het bedoelt dat de PvdA iets met zulke rozen heeft?
  Leuke omschrijving in uw column. Meer dan columnwaardig.

 12. John avatar
  John

  Met dit soort seksuele voorlichting mag je wat mij betreft nog wel even doorgaan.