Geplaatst

Censuur? Integendeel!

Er was pas enige commotie rond niet geplaatste reacties. "Censuur", zo werd er zelfs gereageerd. Ook ik was bij nader inzien wat voorbarig met mijn interpretaties in het stukje: "Gewiste reacties en foute humor". Het onmiddellijk automatisch plaatsen van reacties was even opgeschort en die betreffende reacties zijn nu allemaal weer geplaatst. In het stukje  "Reacties, reacties en nog eens reacties", liet eerder webmaster Tom Pijnenburg al weten wat er aan de hand was. Absoluut geen censuur in elk geval. Integendeel!

"Reclamevrij", zo heet ook niet voor niets mijn rubriek. U hebt hier al heel wat reclamevrije meningsuiting kunnen lezen die elders geen kans meer krijgt vanwege kennelijk tot censuur zelfs leidende afspraken met "Moderne Industriestad", "T" en andere reclamesyndicaten. Het principe ‘reclamevrij’ leidde hier zelfs al menigmaal tot belangwekkende correcties op rare beeldvorming en verdraaide feiten in het Brabants Dagblad. Dus: leve TilburgZ en alle lof voor Tom Pijnenburg. En: "TilburgZ bouwt door". Straks kan elke blogger zelf bepalen of reacties automatisch meteen geplaatst worden of pas na lezing door de blogger zelf.

Ja, TilburgZ koestert de "artiesten" die hier inhoud geven aan wat ik eerder al noemde "het feest van de vrije meningsuiting". We worden zelfs beschermd tegen getier en gescheld dat met onze onderwerpen niets meer te maken heeft. Vandaar de tijdelijke stopzetting van het automatisch plaatsen van reacties. Marcel Degen vergeleek daarbij onze stukjes met een huis dat we niet door ongepaste reacties moesten laten bevuilen ("Gluren bij de buren"). Maar ja, ik heb Huttonia nog meegemaakt. Viervoudige totale verwoesting van mijn huis! Logisch dus dat ik mijn digitale onderdak nu bij TilburgZ als buitengewoon agressiebestendig beleef. In mijn beleving kan dat huis door bijgeplaatste reacties onmogelijk in de fik gaan. De huisvergelijking doortrekkend is voor mij het geheel aan reacties niet mijn huis, maar alles wat voor mijn huis op straat wordt gedacht en gezegd. En hoe meer daar wordt gepraat en gediscussieerd hoe beter. Ik zal dan ook reacties zo snel mogelijk steeds plaatsen. Door ‘digitale afwezigheid’ was dit de afgelopen dagen helaas even niet mogelijk. Maar inmiddels zijn de reacties ook door mij allemaal weer geplaatst. Van censuur is geen sprake. Integendeel! En dat zullen ook de komende stukjes weer bewijzen.

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’

Reacties

7 reacties op “Censuur? Integendeel!”

 1. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  censuur van de deus ex machina, of te wel internet zelf, wat bestiert wordt door een eigen god, big brother, die de gedachten van mensen zuivert, misschien?

 2. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Fijn dat u reacties zo snel mogelijk wilt plaatsen. Ik ben 82 en ik moest de afgelopen dagen toch vaak denken aan de Tweede Wereldoorlog, die ik bewust heb meegemaakt. Toen moesten we ook al zo goed uitkijken wat we zeiden. Soms, heel soms, ben ik wel eens bang dat we weer zo'n tijd tegemoet gaan…

 3. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  We zullen u maar op je woord moeten geloven net als alle andere bloggers. Immers elke mogelijkheid tot controlle op het wel of niet plaatsen van reacties is onmogelijk. Met direct plaatsen wel. Een regelmatig lezer ziet ze dan komen en gaan.(de reacties)

  Alle reacties staan er gelukkig weer. Maar blijkbaar is gedachtensencuur een vies en politiek oncorrect woord?

  Het argument dat marjo frenk nu gebruikt van ik kan ze natuurlijk niet meteen 24 uur per dag plaatsen omdat ik niet 24 uur per dag on-line ben klink leuk en het klopt ook, maar bij de manipulatie van de nu ondertussen afgestorven discussie(marktplaats) heeft het een week geduurd voordat de reacties terug verschenen. Terwijl ze in die week wel kon bloggen en zelf reacties schreef zoals "ik plaats alles" Dat we dan met veel verontwaardiging en daarmee "gezeur" pas na een week de reacties terug krijgen is minimaal manipulatie van de discussie. Ook wel een politiek correct spel te noemen.

 4. Guus avatar
  Guus

  Je hebt ook mensen die het gewoon niet willen begrijpen, gewoon omdat ze altijd zeiken, verwend als ze zijn. Ga zo door Sven en zeur lekker door. Je hebt helemaal niet in de gaten dat je door niemand hier serieus wordt genomen.

 5. pierewietplantje avatar
  pierewietplantje

  ik neem hem zeker serieus.En hij heeft gelijk.gewoon manipulatie!!! dat jij zo reageerd is niet serieus te nemen. hij zeikt niet alleen. hij geeft ook oplossingen en komt ook in real live op voor zijn mede tilburgers. kan ik van jou zeker niet zeggen

 6. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Beste Guus.

  ik hoef ook niet door het overwegende elitaire vrienden groepje hier serieus genomen te worden. Als de mensen in mijn buurt, de mensen op straat of de toevallige lezer die hier nu en dan een enkele reactie plaatst maar serieus genomen wordt.

  Maar zoals in de raadszaal de insprekers vaak al niet serieus genomen worden, neemt u deze lezers niet serieus als je de gebeurtenissen van afgelopen weken gewoon doodnormaal vind. En dan de reacties als exusses ondanks dat ze aan alle kanten rammelen als zoete koek aanneemt. Neemt u ze zeker niet serieus.

  Zoals Aldert vd Burg al opmerkte "Sven neemt alles serieus" hoop ik zeker dat de politiek en hun elitaire achetban dat eindelijk ook eens gaan doen.

 7. Frans avatar
  Frans

  Word er gecensureerd hier? jammer.
  ach, zelfs Geenstijl doet het helaas: http://www.klokkenluideronline.nl/modules