Geplaatst

Tilburg laat het zien

"Tilburg laat ‘t zien", zo luidt het motto voor T-2009. En niet "Tilburg laat hét zien". Het woordje "het" biedt namelijk reclametechnisch minder mogelijkheden. Het woordje "’t " daarentegen hoef je straks alleen maar met een hoofdletter te schrijven! Zo wordt dan ook de leus voor 2009 weer T-reclame: "Tilburg laat ‘T zien".

"Het loopt hier de spuigaten uit", zo vond ook de bedenker van een nieuw blad in Tilburg: "Spui". Het blad moest ruimte bieden aan de échte vrije meningsuiting. Het moest een onafhankelijk blad worden waarin Tilburgers alles konden en mochten spuien. Het blad is helaas niet doorgegaan, want aan de aanvankelijk toegezegde subsidie werd ineens een vreemde bijkomende voorwaarde verbonden. In plaats van "Spui" moest het blad "SpuiT" heten! En met een nog veel grotere T dan hier tot de mogelijkheden behoort.

Tot mijn vreugde zag ik vandaag echter dat niet iedereen die T zomaar klakkeloos slikt. Achter een ruit naast de ingang van de Hall of Fame hangt nu bijvoorbeeld de hier afgebeelde tekening. Vooral ook de hoeveelhied groen maakte indruk. Ik heb er een foto van gemaakt en die met toestemming van de tekenaar wat bijgewerkt om spiegelingen in de ruit wat weg te poetsen. Ja, Tilburg: Laat zien dat je die T spuugzat bent, Tilburg laat het zien!

Zie ook: ‘Schade door T-campagne’.

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’

 

Reacties

16 reacties op “Tilburg laat het zien”

  1. De BuitenBurgemeeste avatar
    De BuitenBurgemeeste

    IK heb 'T een keer laten zien
    maar dat werd niet erg op prijs gesteld

  2. BinnenBrandjesBlusse avatar
    BinnenBrandjesBlusse

    Blijf maar voorspiegelen. Thee krijgt pas inhoud met wat honig en liefst een wolkje melk, Toch? Maria-Quukske d'rbij en klaar is Trees.

  3. Marjo avatar
    Marjo

    Als de nieuwe slogan "Tilburg laat 't zien!' in de plaats komt van de leus 'T 2009-Kom eens op de T", dan is dat toch goed nieuws?

  4. art-faciliteter te T avatar
    art-faciliteter te T

    'Tilburg laat 't zien op een multimedia-screen!'

    Het plan is om in Tilburg een aantal multimedia-schermen weg te zetten. Multifunctionele beeldschermen geven een stad energie, dragen bij aan een grootstedelijke uitstraling en je kunt er een hoop leuke dingen mee doen. Waarschijnlijk komt er eentje in het parkje bij het nieuwe factorium, met een andere kan de grote kale gevel op de Heuvel worden gepimpt {de achterkant van de nieuwe bioscoop). Gewone burgers kunnen meedenken waar een derde beeldscherm moet komen; dus als je een idee hebt, laat dat dan gerust weten.

  5. Daisy van de Ven avatar
    Daisy van de Ven

    TILBURG LAAT HET ZIEN

    We brengen tegenwoordig een groot deel van ons leven door voor de televisie. We zijn verslaafd aan beelden. In de westerse cultuur ligt de nadruk erg op het zien.
    Het zien analyseert, is heersend en vooral gericht op het verstand. Het horen, dat meer een vrouwelijke kwaliteit heeft, is ontvangend, intu

  6. Lindefonds avatar
    Lindefonds

    Beste Marjo,

    Of het in plaats van

  7. Daisy van de Ven avatar
    Daisy van de Ven

    Zie je hoe de stad er uit ziet?: Heel veel steen en weinig natuur. Torenflats en andere hoogbouw, 'the Skyline van Tilburg'; dat krijgen we voorgeschoteld als 'de vooruitgang' .
    'Tilburg laat 't zien!' Deze slagzin moet staan voor 'kracht, zelfbewustzijn en 'Trots op de stad', net als de hoekige hoofdletter 'T', die ons wordt opgedrongen. De media staan bol van reclamepraatjes.

  8. Marianne Sparidans avatar
    Marianne Sparidans

    'Tilburg laat 't zien!'
    'Tilburg, de groenste stad van 't land?'

    Een projectontwikkelaar wil gaan bouwen in het park van het Missiehuis aan de Bredaseweg. Liever geen torenflatje en riant appartementencomplex in deze kloostertuin.

  9. Marjo Frenk avatar
    Marjo Frenk

    De Marjo die hier eerder heeft gereageerd is niet Marjo Frenk, heb dus hierover geen verwachtingen.

  10. Marie avatar
    Marie

    Beste Marjo Frenk,

    Maar het goede nieuws is dan toch in elk geval dat ze bij de naam Marjo meteen aan jou denken!

  11. Monique van de Ven avatar
    Monique van de Ven

    En de Monique die steeds zo op Marjo reageerde is niet Monique van de Ven.

  12. pierewietplantje avatar
    pierewietplantje

    Waarom denken jullie allemaal dat marjo marjo frenk is en monique, nu weer monique vd Ven. Die link leg ik echt niet.

    Ik ben alleen nog steeds uitermate blij dat Henk, ja dezelfde als Henk Kuiper de T nog steeds in opspraak brengt. Niemand blijkt die …te willen. Wel blijft een klein en select regentesk groepje die door de strot van de tilburgers duwen.Met nog veel erger geld van de belasting betalende tilburgers.

  13. Daisy avatar
    Daisy

    tilburg laat 'T zien

    In het commerci

  14. onique... avatar
    onique…

    ik heb niets te melden

  15. broerzusschoonmoeder avatar
    broerzusschoonmoeder

    onique…

    moet zijn

    de broes van de zus van de schoonmoeder van de nieuwe ex van monique

  16. Hein van der Schoot avatar
    Hein van der Schoot

    Tilburg, 16 juni 2007

    Open brief aan de burgemeester, wethouders en raadsleden

    T-CAMPAGNE IS ROTTER DAN ROT

    Er wordt wel gezegd dat de