Geplaatst

Insinuaties en manipulaties ‘henk knettergek’

voor alle duidelijkheid: column van Henk den Ouden.

Ik reageerde hier pas onder de naam ‘Henk’! Oei oei. Poppetje Kuiper prompt boos. Publicatie onder zijn naam! Alsof alleen HK zich hier ‘Henk’ mag noemen! Poging zelfs om hem als een zot neer te zetten. Wat een insinuatie! En dan die verborgen suggestie als zou hij dus niet zot zijn, maar door anderen zo worden neergezet!
Dit moet echt stoppen. Gelukkig heb ik nu zelf een column.
Om de bedenkelijke schrijfsels van HK voor eens en voor altijd te ontzenuwen als smerige suggesties en manipulaties.

In 2006 begonnen hier de Kuiperbrouwsels.
“Kuiperij”, constateerde onmiddellijk het Milieucafé. Een speciale milieucolumn maakte duidelijk wat voor bedorven vlees we in de kuip hadden met deze ex-hutbewoner en geitenwollensokkenbreier. Milieukaliber zwaar gestoord.
“Kuiperij”, waarschuwde ook al snel Alard Govers in een speciale Kuiperspecial.
Maar de hyperventilerende milieumalloot bleef deze website vervuilen met zijn digitale “schijtebreisels”. Onder de mooie titel “Met Henk Kuiper op complottenjacht”, bracht Erik Hannema de feiten. Een paranoïde mafketel die bleef proberen iedereen te overtuigen van de in zijn gistende geest opborrelende complotten.
“Van de meest giftige ratten besnuffeld”, concludeerde Tine van de Weyer.
En op vragen over ingebeelde ziektes bij de gemeente gaf ze demonstratief geen antwoord meer. Met reacties en al wiste ze zelfs haar door HK bevuilde columns.
En na nog wat broodjes Tom met pittige Shoarma leek eindelijk ook HK zelf gewist. Maar nee! Vrolijk produceerde hij hier weer de meest smerige insinuaties.
Over onze gezellige Heuvel zelfs, Tilburgs zo geslaagde stadshart, het pronkstuk van “Tilburg Beste Binnenstad”.

Kuiper beweert nu zelfs dat de gemeente ons met de Heuvel heeft bedonderd als nooit tevoren. Daarbij zogenaamd als bewijs tekeningen en citaten van wat beloofd werd naast foto’s van de opgeleverde werkelijkheid (zie hierboven).
Maar die tekeningen zijn duidelijk vervalst, later door hem zelf gemaakt. En die foto’s gemanipuleerd; van alles uit weggepoetst en aan toegevoegd. En dat soort manipulaties van plaggenhutniveau moeten dan bewijzen dat onze integere gemeente ons gruwelijk belazert. De gemeente die zo keurig Kuiper zelfs spaarde met de officiële verklaring “absoluut niet deskundig” in plaats van “volkomen krankzinnig en geschift”. De plantekeningen en beloftes zouden zelfs geen eigen verzinsels zijn, maar afkomstig zijn uit een door de gemeente uitgegeven boekje: “Heu el T”. Hahahahahaha. Hoe zot kun je zijn! Welke gemeente publiceert nu een boekje onder de titel “Heu el T”!? Welke gemeente zou zoiets in zijn hoofd halen! Hoe verzint die man het. Bij navraag op het gemeentehuis blijkt ook inderdaad dat het hele boekje niet bestaat en ook nooit bestaan heeft. Maar op basis van dat soort waanideeën blijft Kuiper zijn smerige suggesties en vuile verdachtmakingen rondstrooien. Bah, bah, bah. Niet voor niets lazen we hier reacties als “naar mannetje”, “verwerpelijk”, “abject”, “pedant” enzovoort.

De gemeente zou dit voorjaar op de Heuvel zelfs een dode lindeboom hebben geplant! Wahahahahaha. Waar haalt die man het vandaan! Die gedachte alleen al!! Welke gemeente plant nu een dode boom! Maar in Kuipers wanen….! Jawel hoor:
een dode boom geplant. En dan te bedenken dat bij de meeste bomen het vallen van het blad nog moet beginnen! Dat belooft nog wat. In Kuipers beleving straks in de hele stad de bomen niet kaal, maar allemaal dood!

De officiële medische term voor Kuipers geestelijke gesteldheid verklapte ons stadsdichter Cees van Raak: “Tilia complotticus”. Maar niet iedereen begreep de betekenis. En dus kwam Cees van Raak met dat schitterende puntgedicht waarmee hij in meesterlijke minimalistische stijl zijn stadsdichterschap afsloot.
Ja, wat een niveau! Vier lettergrepen slechts, maar daarin drie keer de klank ‘è’!
Na al zijn nauwelijks berijmde psalmen over Tilburg als slot en klapstuk bijna elke lettergreep berijmd! Subliem. Voor altijd aan zijn naam verbonden blijft voor ons dat schitterende epitheton ornans waarmee Cees van Raak zo’n prachtige punt zette achter zijn stadsdichterschap. Laat niemand ooit vergeten die indrukwekkende laatste woorden van Cees van Raak als stadsdichter, die magistrale laatste rijmende lettergrepen, speciaal zelfs toegevoegd aan zijn naam: “henk knettergek”.

Reacties

14 reacties op “Insinuaties en manipulaties ‘henk knettergek’”

 1. Henk lang niet gek avatar
  Henk lang niet gek

  Het is EriK Hannema.

 2. Hans de Bruin avatar
  Hans de Bruin

  Toppie! Maar wie is Henk den Ouden?

 3. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  @Henk,
  Graag verneem ik hier je mening over Huize Moerenburg, de gerestaureerde Vlaamse schuur op Broekstraat 4 en de ontwikkelingen in de natuur, die in Moerenburg, vlakbij de stad en het stadshart, plaatsvinden. Een keer een ander onderwerp, over natuur of zo, lijkt mij een goed idee voor een bioloog. Voor het nageslacht bewaren van jouw ideeën over het 'T-complot', waarin je volgens mij deels gelijk hebt, kan ook op een zelf aangemaakte weblog, lijkt mij. Succes!

 4. Henk avatar
  Henk

   
  Geachte heer Paul van Est, 
   

  Mijn eerste column hier en dan komt u al meteen met de reactie: "een keer een ander onderwerp"! Merkwaardig.
  Ik ben bovendien geen bioloog, maar leraar klassieke talen. U verwart mij geloof ik met Henk Kuiper, hoewel dat in mijn column juist het door mij behandelde abjectivum is.
   

  Henk den Ouden

 5. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  @Henk en Henk ("Wie kent hem niet?"),
  Beiden aan jullie het eerstgestelde verzoek, ook een leraar klassieke talen kan hier wellicht een mooi getoonzet licht over laten schijnen. Tbv de heer Henk Kuiper (sorry dat ik dit denkelijk aan dhr den Ouden deed toekomen) suggestie 1 en 2 en aan beiden uiteraard een succeswens!

 6. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

   

  @Paul
  Als jij hier verder de oorlogsverslaggeving doet en die Henk den Ouden hier van repliek dient, dan ga ik over Moerenburg schrijven. Oké?

 7. cees henk knettergek avatar
  cees henk knettergek

  Waaruit blijkt overigens dat cees henk knettergek een parodie zou zijn op cees van raak? Ik heb daar niets mee.

 8. Paulvan Est avatar
  Paulvan Est

  @Henk Kuiper,
  Ik heb niet zoveel met (vermeende) oorlogen, dus dat doe ik liever niet, oorlogsverslaggeving. Maar je moet toch best een mooi stukje over Moerenburg kunnen schrijven? Een dag heeft vele uren en velen zullen een dergelijk stuk zeer op prijs stellen.

  Die repliek neem ik wel graag voor mijn rekening:
  @Henk den Ouden: U ziet, dat Henk Kuiper wil dat ik bovenstaand stuk van repliek dien. Uw herhaling van reeds uitvoerig door en over Henk Kuiper ten berde gebrachte argumenten en voorvallen voegt niet veel toe aan hetgeen Henk Kuiper hier al als één lange neo-Tilburgse Litanie produceerde de afgelopen jaren. Ook kan ik me niet aan de indruk onttrekken, dat er een licht-ironische ondertoon in het stuk doorklinkt. Blijft ook aan U staan mijn verzoek om uw klassieke licht over Moerenburg te laten schijnen.

  En beiden: succes!

 9. Marg Vlemmix avatar

  Het zou "een écht plein" moeten worden schreef men toen, nog een afvaller had het over "de grote leegte" en misschien zat die er uiteindelijk het dichtste bij! Want waar zijn die beloofde bomen gebleven? Zouden de kakkende vogels er iets mee te maken hebben gehad? Want ja, terrasjes en vogels is er misschien wel om vragen? Maar weten doe ik het niet. Laat het in godsnaam allemaal maar liggen, het geld is al op!

 10. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  Het geld voor de citybranding is helaas nog lang niet op. Daar gaan ze nog steeds mee door. Kosten inmiddels al zeker meer dan honderd miljoen! Wat kostte alleen al de campagne <del>Til</del>burg Moderne Industriestad, het realiseren van de doelstelling "het plein moet uitdrukking geven aan het imago '<del>Til</del>burg Moderne Industriestad'" en amper tien jaar later het imago T? Wat kostte de afgelopen jaren de campagne om van alles in de commerciële sfeer in de markt te zetten als "ziel", "identiteit", "hét symbool van Tilburg" enzovoort? En wat hebben zaken gekost als het zogenaamde "infuus" om symbool de Lindeboom af te breken, de zogenaamde "couveuse", het tot op de dag van vandaag manipuleren van voorlichting en berichtgeving?

 11. arjen roos avatar
  arjen roos

  Henk, alsteblieft.. graag andere input anders in TilburgZ straks niet meer te pruimen.

 12. Henk avatar
  Henk

  Arjen, Er zijn zaken in Tilburg inderdaad absoluut niet meer te pruimen. En wat doen we daaraan? Er ook hier maar niet meer over schrijven? Doordat ik er – en redelijk als enige hier op de site, en misschien wel in heel de stad – nog wél over schrijf is automatisch de hele site niet meer te pruimen? Me dunkt dat hier een hele serie andere bloggers en dichters inhoud en niveau van de site bepalen. Of in elk geval kunnen bepalen. 
   

  Je schrijft hier nou in een nieuwe column over de Lindeboom. Maar besef wel dat door mij hier toch heel duidelijk is gewaarschuwd voor alles wat nu inderdaad realiteit is geworden. Dat was dan inderdaad geen leuke kost en wat beschreven werd was inderdaad niet te pruimen, maar achteraf kun je niet anders zeggen dan: hadden we die signalen maar serieus genomen, hadden maar meer mensen dat niet te pruimen geluid laten horen en overgenomen. 
   

  Niet te pruimen is dan achteraf vooral dat bij nader inzien volkomen terechte waarschuwingen hier genegeerd werden. En maken niet vooral en allereerst de daartoe aanzettende reacties de site niet te pruimen? Al die 'inhoudelijke' reacties in de sfeer van 'henk knettergek', 'van de meest giftige ratten besnuffeld' enzovoort? En de kunstjes en methodes om dat zogenaamd zelfs te 'bewijzen'? En wat wil je nu van mij Arjen? Ook Henk Kuiper moet de kop nu verder maar in het zand steken? Reclamecampagnes bestaan niet? Citybrandig bestaat niet? De campagne <del>Til</del>burg Moderne Industriestad heeft nooit bestaan? De T is niets anders dan een logo? 
   

  Je kunt de zaak ook omdraaien: waarom moet ik iedere keer degene zijn die het aanhoudend doordrammen met reclame, campagne en valse voorlichting moet corrigeren? Dat is net zo goed een taak en verantwoordelijkheid voor anderen. En waarom nemen anderen die taak niet op zich? Waarom wordt hier en verder in de stad niet een sfeer gecreëerd waarin er voor mij verder ruimte is om hier onbekommerd en zonder angst voor onmiddellijke ruige ingrepen en campagnereacties te schrijven over bijvoorbeeld een nog heel bijzonder stukje stadsnatuur dat ik pas nog tegenkwam?

 13. arjen roos avatar
  arjen roos

  Volgens mij krijg je hier de ruimte om over alle stukjes stadsnatuur te schrijven 'zonder ruige ingrepen'

 14. Henk avatar
  Henk

  Van de redactie hier krijg ik die ruimte zeker, maar het probleem zit wat dat betreft bij mij. Sorry Arjen, maar ik kan en durf het gewoon zelf niet meer. Mijn boek ‘Tilburg daar leeft meer dan je denkt’ heeft averechts gewerkt. Onmiddellijke ruige acties en ingrepen juist ten aanzien van alles wat ik beschreef. Omgekeerde aandacht en promotie juist in Stadsnieuws, Brabants Dagblad, gemeentevoorlichting! Intensivering van de T campagne. Gemeentelijke acties ook rechtstreeks naar mij persoonlijk. Mij zelfs als een soort crimineel de raadszaal uitsturen. Essentiële passages zelfs wissen uit mijn commentaar op de Nota Biodiversiteit. Mijn stadsnatuurfoto’s en mijn naam, ondanks uitdrukkelijk geweigerde toestemming, gebruiken voor tegenovergestelde doelen en blijven weigeren om ook maar één rekening te betalen. 
   

  Ik vraag me zelfs af of het in de huidige campagneomstandigheden uberhaupt nog verantwoord is om te proberen mensen zo enthousiast over natuur te maken zoals ik. Dan ben ik toch degene die ervoor verantwoordelijk is dat ze op school, werk, kantoor, in de media enzovoort te maken krijgen met allerlei sancties, pesterijen en pure discriminatie. Dan is het toch mijn schuld dat kinderen op school worden gepest en uitgescholden of later in de reclame en de media worden neergezet als ‘knettergek’ enzovoort.