Geplaatst

Politieke intrigant

‘Hans Smolders is er als de kippen bij ieder vuurtje op te stoken’, schrijft Brabants Dagblad vandaag. ‘In zijn ambitie groot te worden in de volgende raad, heeft deze politieke intrigant vooral in burgemeester Vreeman een dankbare schietschijf gevonden.’

Politieke intrigant, het zal je maar gezegd worden. Ik heb de Van Dale er maar eens op nageslagen. Eén van de betekenissen van ‘intrigeren’ is ‘op slinkse wijze te werk gaan, konkelen’. Laat dat nou juist datgene zijn waartegen Smolders pretendeert te ageren!

Noem Smolders publiciteitsgeil, werp hem zijn onparlementaire taalgebruik voor de voeten en beschuldig hem er desnoods van geen goede langetermijnvisie op Tilburg te hebben. Maar je kunt in een redactioneel commentaar toch moeilijk met droge ogen beweren dat hij oneerlijk en achterbaks aan de slag gaat. En al helemaal niet zonder onderbouwing. Ik heb Smolders hierop in ieder geval nooit kunnen betrappen.

Als Smolders al een intrigant is, dan zitten er nog 38 in de raad over wie je dat kunt zeggen. Brabants Dagblad gaat hier duidelijk over de schreef.

Reacties

16 reacties op “Politieke intrigant”

 1. Susanne avatar
  Susanne

  Hoewel ik helemaal niks met de idee

 2. T. Ilburg avatar
  T. Ilburg

  Volledig mee eens Aldert. Wij zijn ook niet van het putje, sorry partijke trekken maar hadden het ook op een geil plakbriefke gememoreerd om er iets over te schrijven. Daar schoof dan vanmiddag het, niet onbelangrijke WinkelVertierPuistworkshopverhaal tussen. De angst schijnt er goed in te zitten als zelfs het plaatselijke journaille van het Tabloike vindt dat ze met modder mogen/moeten gaan gooien. Van een onafhankelijke, de lezer correct informerende pers zijn we dan ver af. Henk Kuiper, hier niet onbekend, begint hoe langer hoe meer gelijk te krijgen, helaas. Het begint ongeschaamde vormen aan te nemen en ik vrees dan ook voor het bombastische media-bombardement van het PvdA-VVD-Tabloike waarmee de Tilburger overgehaald gaat worden om toch zeker voor dieje Tilburgmall (kosten Tilburger tot nu al anderhalf miljoen) te stemmen. Als o.a. door de politiek van Smolders en collega

 3. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Och, Hans Smolders weet heus wel van wie dergelijke woorden komen aanwaaien! Als hij verstandig is haalt hij zijn schouders gewoon op en gaat verder met zijn werk….

 4. avatar
  Anoniem

  Mijn complimenten Aldert!

 5. julesluijten avatar
  julesluijten

  Ik weet het niet hoor… Valt heen en weer lopen en vage zaken bespreken met de pers of met het CDA ook niet onder konkelen?

 6. Susanne avatar
  Susanne

  Hoi Jules, behoor jij zelf tot de pers? Hoe weet je anders dat Smolders vage zaken met de pers bespreekt? En wat zijn dat dan voor vage zaken? Ik ben benieuwd! Groetjes, Susanne.

 7. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  @ Susanne en Aldert van der Burg,

  Dan is het toch ernstiger gesteld dan ik dacht, als zelfs weldenkende Tilburgers gaan schrijven dat Smolders zijn ‘idee

 8. arjen avatar
  arjen

  Zeg Wies bel even naar de Kamer van Koophandel. Daar staat het bestuur van de LST gewoon genoteerd. Wil je weten welke partij in Tilburg ECHT a-democratisch te werk gaat? Dan moet je de PvdA-leden eens vragen of ze mochten stemmen op de PvdA-discussiebijeenkomst over de Mall. Een meerderheid was tegen, maar stemmen mocht niet. Nee, want de Mall moet er gewoon ondemocratisch doorheen geprakt orden. Of er nu wel of niet een meerderheid in de gemeenteraad tegen is of niet.

 9. arjen avatar
  arjen

  @Wies
  ) was jij bij die discussie?
  Nee, maar heb t uit betrouwbare bron.
  b) als er niet gestemd is, hoe weet jij de uitslag dan?
  Uit de discussie bleek een meerderheid tegen
  En c) wat je er verder ook van vindt: zij organiseren in elk geval een discussieavond! De SP raadpleegt haar achterban. Zelfs het CDA gaat de leden tijdens een informatiebijeenkomst vertellen wat ze moeten vinden! En de LST?

  Doet helemaal niets? Niet waar Wies. Tijdens het laatste milieucafe heb ik voor 200 man publiek het standpunt van de LST in een column verwod. Doe ik ook in de geschreven pers. EN de LST heeft ook haar achterban geraadpleegd.

 10. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Laten we dat dan maar nieuwe politiek noemen: je standpunt verwoorden in een column, nadat je een onzichtbare ‘achterban’ hebt geraadpleegd. Ik vertrouw zulke constellaties echter niet. Misschien een kwestie van politieke smaak.

  Mijn eerste opmerking blijft echter onveranderd staan: een bestuur aanstellen voor een partij waar je geen lid van kan worden schiet zijn doel voorbij. Voor de vorm voldoen jullie aan de wettelijke eisen, maar aan het idee achter die eisen – politici leggen verantwoording af aan leden, leden geven politici opdrachten mee in de vorm van een programma – voldoen jullie niet.

  Groet, Wies

 11. Aldert avatar
  Aldert

  @ Wies:
  Dus Smolders is in z’n eentje verantwoordelijk voor de verruwing van de samenleving? Ik geloof daar helemaal niks van. En wat is er dan zo onbeschoft aan zijn taalgebruik?

  Jammer dat je deze column niet goed hebt gelezen. Ik beaam absoluut niet dat het Smolders niet om de lange termijn te doen is. Evenmin stel ik glashard dat Smolders altijd onderbouwd z’n verhaal doet. Ik verwijt juist BD dat de krant zonder onderbouwing met een beschuldiging aan het adres van Smolders komt. Overigens merkwaardig dat ik je op deze plek w

 12. julesluijten avatar
  julesluijten

  Och ja, Aldert, het CDA, de LST een pot nat voor jou!

 13. Aldert avatar
  Aldert

  Verklaar je nader, Jules…

 14. julesluijten avatar
  julesluijten

  Ach Aldert, zo maak je ” reclame” voor het CDA, zo maak je ” reclame” voor de LST, maar je hebt het nooit over andere partijen. Dat valt me op.

 15. arjen avatar
  arjen

  Wies toch. Meld je aan bij ons en het tegendeel zal blijken! Het adres is Lijst Smolders Tilburg
  Postbus 1037, 5004BA Tilburg. ook zin om actief te worden? Bijvoorbeeld in de steunfractie/ Alles kan hoor Wies. En verantwoording leggen we ook af: volgend jaar weer bij de verkiezing. VerantwoordelijkHEID nemen we sowieso. En dat kan je niet van alle fracties zeggen.

 16. Aldert avatar
  Aldert

  Ach Jules, ik maak voor niemand reclame. Als dat op jou zo overkomt, dan heeft dat te maken met het feit dat andere partijen in de Tilburgse raad minder zichtbaar zijn. Maar volgens mij is er in de Koerier ook genoeg aandacht voor het werk van de andere fracties.
  We kunnen er wel van alles bij halen, maar het gaat mij erom dat iemand hier zonder onderbouwing van achterbakse en oneerlijke praktijken wordt beticht. Als Auke Blaauwbroek of Marjo Frenk van de meest vreselijke dingen wordt beschuldigd en ik ben in staat om die aantijgingen te weerleggen, zal ik dat zeker niet nalaten.