Geplaatst

De bejaarden zijn corrupt!

Het is inmiddels bijna drie maanden geleden dat de VVD in Tilburg het startsein voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen gaf. De liberalen deden dat door naar aanleiding van een aantal schietincidenten in de stad een – overigens onnodig – spoeddebat aan te vragen. Andere partijen hadden toen nog geen trek in een verkiezingscampagne, maar daar is inmiddels verandering in gekomen.Van links tot rechts, gretig storten alle partijen zich nu op de Tilburgse Ouderen Partij (TOP). De senioren hebben eerder dit jaar vrijkaartjes voor het WK voetbal onder 20 jaar aangenomen van JVH Gaming. Dit bedrijf exploiteert als enige een gokhal in de stad. Begin september stelde een meerderheid van de gemeenteraad, waaronder de ouderenpartij, die positie veilig door de komst van een tweede gokhal tegen te houden. Als zo’n bedrijf politici geschenken aanbiedt, riekt dat naar omkoping, zou je zeggen. De bejaarden zijn corrupt! U ziet het natuurlijk al voor u: TOP-raadslid Ger Schriek, van wie u altijd heeft gedacht dat het zo’n fatsoenlijke man was, die zich in een VIP-box (of hoe zo’n ding tegenwoordig ook heet) in het Willem II-stadion uitgebreid laat fêteren met sigaren en kaviaar. Of zijn fractiegenoot Nell Schoenmakers, die het ene glas champagne na het andere achteroverslaat, terwijl ze nauwelijks oog voor de wedstrijd heeft.
Maar zo simpel ligt het niet.
JVH heeft aan de TOP gevraagd om de tickets aan grootvaders en kleinkinderen te geven, omdat de partij de weg naar ouderen goed weet te vinden. De TOP was dus niks anders dan een doorgeefluik. Wat de ouderenpartij heeft gedaan, is dom, maar heeft niks met corruptie te maken. Toen JVH haar benaderde, hadden alle alarmbellen in de seniorenhoofdjes moeten rinkelen. Geschenken neem je als politieke partij niet aan, en al helemaal niet van bedrijven die bij politieke besluitvorming zijn betrokken. “Bij zaken als integriteit en onafhankelijkheid hebben we niet stilgestaan”, jammert Schoenmakers in het Brabants Dagblad van afgelopen donderdag. Zo dan! Je zult op die partij hebben gestemd. Hopelijk doen de alarmbellen bij de kiezers nu wél hun werk.
En JVH Gaming? Dat moet zich schamen. Ja, natuurlijk neemt het bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door gratis wedstrijdkaartjes uit te delen aan de minderbedeelden, helemaal mee eens. Maar dat het nu nét een politieke partij uitkiest voor de verdeling daarvan, is uiteraard absoluut niet in de haak. Waarom kwam het niet bij JVH op om in het kader hiervan zelf verzorgingstehuizen te benaderen?
Het ergste is nog dat de gemeente Tilburg onderzoekt of de TOP zich schuldig heeft gemaakt aan het aannemen van steekpenningen. Allemaal flauwekul. De uitslag laat zich nu al raden: de TOP krijgt een berisping, maar de leden hoeven niet op te stappen, zoals SP-fractievoorzitter Johan van den Hout eiste. Jammer dat dit onderzoek de gemeenschap weer de nodige financiële middelen kost.

Reacties

Eén reactie op “De bejaarden zijn corrupt!”

  1. Johan van den Hout, avatar
    Johan van den Hout,

    Wat een onzin, dat het probleem lijkt te zijn dat een onderzoek naar belangenverstrengeling gemeenschapsgeld zou kosten en d