Geplaatst

Vreeman is het lekken wel beu!

Prachtig, de hele stad is in rep en roer. Je kunt van Hans Smolders vinden wat je wilt, hij is wel degene bij uitstek die de boel in de suffe Tilburgse politiek regelmatig weet op te schudden. En tuurlijk gaat het om inhoud, maar politiek mag af en toe ook best een beetje spannend zijn. Deze man verdient wat mij betreft onderhand een werkgelegenheidsprijs, want hij weet aardig wat journalisten van de straat te houden.

Ruud Vreeman en Hans Smolders, zal het ooit nog wat worden tussen die twee? Als ik aan hen denk, zie ik ze allebei in hun badjas zitten aan het ontbijt en een tekst eronder: Met echte boter krijg je ze weer aan tafel… Astrologisch gezien moet dat toch mogelijk zijn: Vreeman is een Steenbok, Smolders een Maagd, en die twee accorderen toch heel behoorlijk samen. Overigens zou ik als Stier daar prima tussen passen. Ja, wie weet ga ik dat wel doen! Ik stap op mijn baas af en zeg: “Ik heb een prima idee. Ik ga ontbijten met Rambo en d’n Smol, ik kijk wat eruit komt en schrijf er een leuk stukkie over, voor de voorpagina van De Tilburgse Koerier. Ken je effe dokken?” Ik ben benieuwd naar het gezicht van mijn baas dan.

Over de voorpagina gesproken… Afgelopen zaterdag sprak ik de burgemeester bij hem thuis over lekken, veiligheid, verantwoordelijkheid enzovoorts. Z’n woordvoerder zat er ook bij. Met hem sprak ik af dat hij het verhaal vóór publicatie zou lezen om te kijken of er geen feitelijke onjuistheden in zaten. Hoewel de woordvoerder tevreden was over mijn weergave van het gesprek, ontdekte hij toch een paar foutjes, die hij mondeling toelichtte. Om echt absoluut zeker te zijn, stuurde ik na de correcties te hebben aangebracht, zéér tegen mijn gewoonte in, hem het verhaal voor de tweede keer toe. Niks aan de hand, want het ging, nogmaals, alleen om feitelijkheden. Dus geen flauwekul in de trant van: “Dat heeft de burgemeester niet gezegd.” Nadat de woordvoerder dinsdagavond het verhaal oké had bevonden, zette ik het verhaal door, zodat de vormgeving ermee aan de slag kon. Woensdagochtend zou ik naar Den Haag gaan. Ik stond op het punt om mijn trein te gaan halen, toen de woordvoerder alwéér contact met mij opnam. Hij zei dat hij bij het corrigeren van de tekst alleen op de platte tekst had gelet en dat hij nog een wijziging in het chapeau (onderkop) wilde aanbrengen. Dat luidde: Burgemeester Vreeman is het lekken beu. “Hij is het helemaal niet beu; hij vindt gewoon dat het niet kan en dat hiervan aangifte moet worden gedaan”, zei de woordvoerder. Ik beloofde hem er nog eens over na te denken. Maar ik was de Reeshof nog niet uit, of ik wist al dat ik dat chapeau lekker zou laten staan. De constatering dat Vreeman het lekken beu is, zit niet of nauwelijks bezijden de waarheid. Zeker niet als je ziet hoeveel politiemensen er op het huis van Smolders zijn afgestuurd.

FOTO: Hans Smolders en Ruud Vreeman wilden voor TilburgZ.nl best poseren aan de ontbijttafel, maar ze weigerden dit te doen in hun badjas

Reacties

7 reacties op “Vreeman is het lekken wel beu!”

 1. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Van der Burg, twee keer een verhaal ter inzage voorleggen? Is dat niet een beetje erg veel van het goede?
  Met vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven

 2. Andress van der Scho avatar
  Andress van der Scho

  Hoe zoetsappig kun je zijn.
  Waar jou colums meestal al dan niet een mengsel zijn van div. soorten schrijfvermogens was het verhaal met Vreeman wel opzichtige sluikreclame die niemand in de stad die het heeft gelezen tot slechte journalistiek is verweten.
  Een journalist/columnschrijver hoort ook nog eens een dosis objectiviteit te hebben ongeacht zijn voorkeur voor ras,kleur of bijv. politieke stroom.
  Het lijkt wel of Vreeman jou heeft beloofd geen rijksrecherche op je dak te sturen als je positief schrijft.
  Mocht je doel zijn geweest om Vreeman voor paal te zetten is je dat gelukt, is het echt je eigen visie dan is die niet eerlijk en oprecht.
  Je hebt jezelf voor l.l gezet door stellen dat he thuis normaal is.
  Sorry maar waar je veelal schitterde door af te geven op bepaalde politieke stromen heb je nu getoond de andere stromen ene warm hart toe te bedelen en je columns tot nihile waarde te reduceren.

 3. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Ach ach ach, wat laten we onszelf weer kennen. En alleen maar omdat ik heb geschreven dat Vreeman n

 4. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  kwestie van een incontinentieluier nemen

  of minder eten zodat de druk op de blaas minder wordt

  minder drinken natuurlijk

  zo even enkele adviezen tegen lekken

  graag gedaan

 5. Andress van der Scho avatar
  Andress van der Scho

  Iedereen heef tin het leven voorkeuren, ook u. Dat is toch gewoon menselijk.
  Het wordt misschien wel tijd al uw columns te bundelen zodat u ook kunt zien dat dit niet past bij de manier van schrijven die u hanteert.
  Niet in een supergroot huis wonen. Is een glas melk, half leeg of half vol.
  Waar mensen die het van media moeten hebben altijd bedachtzaam dienen te zijn zodat de media geen verkeerde intepretaties doet op woorden of uitspraken wordt het ook van de andere kant verlangt in te zien wanneer iemand oprecht is of jullie nodig heeft voor zichzelf.
  De tijd zal het leren wat je uit dit verhaal hebt gesleept.
  En over het half vol zijn van een glas of half leeg. Zie het als positieve kritiek op bijna al je eerdere columns die leuk zijn om te lezen, met humor,sartire en een stukje objectiviteit.

 6. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Dank je wel voor het compliment, Andress.

 7. bloddy frenkenhel avatar
  bloddy frenkenhel

  kijk, da's nou toch weer aardig, een fotofuk waarbij vreetman zich tot diep in de tafel heeft gekaand.