Geplaatst

Het is feest bij de Koerier

Spanning op het kantoor van De Tilburgse Koerier. Op donderdag 8 maart bestaat ons blad 50 jaar en dat willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo verschijnt er die dag een jubileumuitgave en voor onze relaties geven we op vrijdag 11 mei een groot feest. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Ook ik mag een belangrijke redactionele bijdrage leveren aan de jubileumuitgave. Ik wil uiteraard nog niet alles verklappen, maar een tipje van de sluier oplichten kan geen kwaad. Samen met mijn twee collega’s van de redactie heb ik twaalf Tilburgers uitgekozen die in onze speciale uitgave hun ongezouten mening over de Koerier mogen geven. Ieder nam er vier voor zijn of haar rekening. Bioloog Henk Kuiper, directeur Hans van Vugt van Theater Zaal 16 en mediawethouder Hans Janssen verleenden graag hun medewerking (nogmaals bedankt!), dus daar was ik weinig tijd aan kwijt. Om onduidelijke redenen was de voorzitter van de Dorpsraad Udenhout wekenlang onbereikbaar, maar de vice-voorzitter was zo vriendelijk om voor hem ‘in te vallen’. Behalve met complimenten, kwamen bijna al mijn geïnterviewden ook met kritiek op de Koerier en daar ben ik alleen maar blij mee. Als er niks op je blad is aan te merken, is de uitdaging er snel vanaf.

De jubileumuitgave zal ook een pagina bevatten met artikelen over de verschillende afdelingen die samen De Tilburgse Koerier vormen. Die presenteren zich als het ware aan de lezer. Foto’s zijn natuurlijk onvermijdelijk. Onze werkgever had ons verzocht om er een beetje netjes uit te zien. Even speelde ik met de gedachte om mijn pak (jawel, mét stropdas) aan te trekken, maar pas vannacht zag ik daar toch maar van af. Ik draag dan ook helemaal niet graag een pak. En vanmorgen beleefde de redactie maar liefst twee fotosessies, want onze fotograaf was niet helemaal tevreden over de eerste.

De tekst van deze pagina valt eveneens onder mijn verantwoordelijkheid. Vandaag heb ik daar veel tijd aan besteed. Merkwaardig om je eigen collega’s te interviewen. Eentje was zó benieuwd naar de uitwerking, dat hij vanavond al aan mijn bureau stond om te lezen wat ik over hem had geschreven. De meeste tijd was ik echter kwijt aan een paar alinea’s over mezelf. "Ik moet zo lang nadenken over de antwoorden op mijn eigen vragen", grapte ik flauw tegen collega’s.

Ook buiten ons kantoor begint door te dringen dat we bijna een halve eeuw bestaan. Zo kregen relaties al een kleine attentie van De Tilburgse Koerier en vanmorgen kwam Paul Spapens van Brabants Dagblad langs voor een interview met directeur Joost de Beer. Ik ben benieuwd naar zijn verhaal.

Op de foto: Hans Janssen (foto: gemeente Tilburg)