Geplaatst

De T blijft jeuken

Even een raadseltje. Om het maar met de woorden van Theo Ilburg te zeggen: het jeukt al lange tijd een beetje, maar ik heb er nog nooit eerder wat over geschreven, of het zelfs maar genoemd in één van mijn columns. Is er eigenlijk nooit van gekomen. Wat zou dat nou kunnen zijn? Lieve mensen, het kan maar één ding zijn en dat is die vreselijke T.

Er is al veel over dat kreng geschreven, dus ik houd het kort deze keer. Maar wat er nu bij mij jeukt, is zo verschrikkelijk vers, dat ik even stoom moet afblazen en het meteen aan u kwijt moet. U, mijn trouwe lezer, die mij altijd zo goed begrijpt. Nou ja, afgezien dan van die ene lamlul die weigert om goed te lezen.

Laat ik proberen om mijn hoofd koel te houden en emoties zo veel mogelijk achterwege te laten, want het uitgangspunt blijft natuurlijk wel dat u deze tekst begrijpt. (Gewoon blijven ademhalen, zeg ik even tussendoor tegen mezelf). Wat is er gebeurd? Waar heeft hij het allemaal over? Wat is-ie warrig vandaag, zult u denken. Geduld. Het wordt zo meteen duidelijk. Ik zal bij het begin beginnen. Ik kwam vanmiddag op mijn werk, zette de computer aan en bekeek de binnengekomen e-mails die voor mij zijn bestemd. Zoals afgesproken had een gemeentewoordvoerder een e-mail gestuurd met informatie over de Dag van de Architectuur, die binnenkort wordt gehouden. ‘Hoe meer mensen hier kennis van nemen, hoe leuker het is’, schrijft de gemeentewoordvoerder aan mij. En nu komt het: ‘Dus in die zin denk ik dat het zeer de moeite waard is voor de T-Koerier.’ De T-Koerier! Zelfs De Tilburgse Koerier wordt door de gemeente ‘ver-T-d’. Dat kan toch niet? Dat je het woord ‘Tilburgse’ wilt afkorten, oké, maar niet op deze lompe wijze. Wat zal iemand als Sven Harteveld, die de Koerier op deze plek ooit ‘een reclamefolder voor de gemeentepolitiek’ en ‘een stencilreclameblad’ noemde, in zijn vuistje lachen.

De T-Koerier… erger kun je mij niet beledigen.

Reacties

40 reacties op “De T blijft jeuken”

 1. Elvis avatar
  Elvis

  Beter de T-Koerier dan de K-Koerier….

 2. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Neem nog wat yoghurt, Elvis! 😉

 3. Ben Varkenshand avatar
  Ben Varkenshand

  Vertel ut maar niet tegen Henk KuiperT…

 4. Bernd Geerkens avatar
  Bernd Geerkens

  De T is weggegooid geld.
  Moderne industriestad, niet de beste zin wel doeltreffend.
  Grapje kost ontzettend veel geld zonder enige meerwaarde.

 5. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  je kunt zo'n T niet als rugkrabber gebruiken

  echter de G van tilburG, met zachte G dus, wel

  ook als bierflesopener

 6. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Van 'Tilburg' naar 'T' en dan naar 'Tiliaburg', bij het 200-jarig bestaan als stad. De gemeente heeft het al heel ver vooruit gepland die naamsverandering. Maar het is nog geheim. Kost een paar centen maar dan heb je ook wat! Een cadeautje voor de burgers van de 'Stad van de Linde'. Wat zullen we blij zijn. Henk Kuiper voorop.

 7. Mar avatar
  Mar

  En als het nou nog een originele T zou zijn…
  http://tilburg.sp.nl/fractieblog/2005/1

 8. Inge avatar
  Inge

  Mar, neem nog een bakje yoghurt; -)

 9. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  T-grap

  Een paar jaar geleden was er een boekje te koop met daarin gelikte foto's van onze burgemeester die samen met aantrekkelijke dames rond een driedimensionale T staat te dansen. Ik dacht toen:'Waar slaat dit op? Ik ga niet 10 euro betalen voor die onzin'. Dit boekje was het begin van de inmiddels danig uit de hand gelopen T-grap.

  De T lijkt wel een bushokje, een onderdeel van een computer. Hoe komt het dat het gemeentebestuur kost wat kost door wil gaan met dit misbaksel?

 10. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  De gemeen.e bedoelde gewoon "De Koerier", .och? Zo noem ik 'm .enmins.e ik ben nie. de enige, denk. u ook nie.?

 11. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  TOT 2009 OPGESCHEEPT MET DE T?

  Gisteravond raakte ik in een caf

 12. Henk avatar
  Henk

  Ik kreeg pas het verwijt van een raadslid dat ik iedere keer die T erbij haal. En daar snap ik nou echt niets van. Wat ik doe is toch niet te vergelijken met wat de gemeente doet? Die komt werkelijk bij van alles en nog wat iedere keer weer met die T op de proppen.

 13. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Beste Henk, ik heb het verwijt zojuist elders op deze site gelezen. Trek je niets aan van deze aantijging aan jouw adres, temeer daar de 'T-mopperaars' in de hoek van de complotdenkers werden geduwd.

 14. Paula Anguita - Geer avatar
  Paula Anguita – Geer

  Er zijn genoeg zaken om blij of juist erg ge

 15. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Beste Paula, weet je wel hoeveel geld dat kreng de gemeenschap heeft gekost, om maar wat te noemen?
  Er is zat om over te schrijven, en dat doe ik dan ook, maar mag het daarbij dan alsjeblieft ook

 16. Paula Anguita - Geer avatar
  Paula Anguita – Geer

  Ja, alles kost (veel) geld, dat is geen nieuws. Zo'n argument is daarmee een dooddoener, waarmee je alles wat je niet zint onderuit kan halen.

  En er

 17. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Zelfs onderweg naar M

 18. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Sorry Paula, maar ik vind toch echt dat niemand hier aan het drammen is. Het is hier gewoon zoals altijd: iedereen doet even zijn zegje en als de columnist (ik dus) zich geroepen voelt, reageert hij even. Heeft niks met drammen te maken. Overigens heeft van 7 tot en met 10 juni niemand hier een bericht achtergelaten, dus zo intensief gaat het er hier nou ook weer niet aan toe. Daarnaast dwingt niemand jou om hier de discussie te volgen, dus zoveel last van die 'zuurpruimen' hier hoef je nou ook weer niet te hebben.
  Je opmerking over geld vind ik buitengewoon flauw. Dat betekent dus dat we alles maar goed moeten vinden wat de gemeente doet, omdat jij vindt dat financi

 19. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Maar 1000 euro? Weet je wat de gemiddelde hoofdprijs is van een veel ingewikkeldere kleurplaat voor kinderen?

 20. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Wij van de Koerier hadden vorig jaar bij een kleurwedstrijd een fiets als hoofdprijs, Arjen. 😉
  Even serieus: ik vind 1.000 euro voor een logo waar je vanaf nu tot en met 2009 wat aan hebt, toch echt niet te veel. Overigens vind ik jouw reactie getuigen van weinig respect voor de winnende logo-ontwerper Sjoerd Eikenaar. Ik kan daar niet mee zitten, maar het is wel mijn mening.

 21. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Weinig respect voor die ontwerper of voor die man persoonlijk? Is helemaal niet aan de orde! Ik vind het logo T helemaal niets, en ingekleurd nog steeds niets.

 22. Theoilburg avatar
  Theoilburg

  WoeHahaha,
  Men trapt er wederom met twee maten 45 stevig in. Hoezo het 2009 logootje kost maar 1.000 eurootjes? Freshheads bestond eergisteren 5 jaar. Net als de T-campagne. Toeval? Die alom door posito’s, heel creatief met kurk, zeer gewaardeerde T is dus onderdeel van een heeeeel dure campagne. Opgehoest door de Tilburgers en smakelijk geconsumeerd door de Frisse Koppen. Complottheorie? Die 1.000 eurootjes is een rookgordijnfooike.
  groeten,
  Theo

 23. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Weinig respect voor de ontwerper, en dat is wel degelijk aan de orde. Maar goed, smaken verschillen, ik vind het logo van de LST ook niet alles. 😉

 24. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Gelul, ik heb de ontwerper niet eens genoemd. Wie weet wat voor prachtige dingen die man maakt.
  En jouw slot: "T-Koerier… erger kun je mij niet beledigen." is zeker niet beledigend voor al die bedenkers van Op de T, T-parade, T-Huis, T-Spoor?. Dat jij het logo van de LST niet mooi vindt, is in ieder geval niet beledigend voor de makers en dragers van dat logo.

 25. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Gelul, het maakt niet uit dat je de ontwerper niet hebt genoemd. Hij heeft een wedstrijd gewonnen waarvan jij zegt dat die minder moeilijk is dan een kleurplaat voor kinderen. Dat je wellicht wel respect voor

 26. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Je moet in de politiek gaan Aldert, mooi gedraaid. Je hebt het natuurlijk niet over een situatie waarin de gemeente de hoofdredactie van de Koerier voert. Je vindt die T gewoon met recht een lompe afkorting van alles wat Tilburg is. Zijn we het toch eens!

 27. Henk avatar
  Henk

  Een lompe afkorting van alles wat Tilburg is? Was dat maar waar. Een grove ontkenning en miskenning van alles wat Tilburg is, en TILburg in het bijzonder.

 28. Frankieboy avatar
  Frankieboy

  wat een gezeik en gelul over die T.
  Nee, Moderne Industriestad klinkt pas uitnodigend. :-s

 29. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Als je de dorpen Berkel-Enschot en Udenhout binnenrijdt (gem. Tilburg) zie je nog steeds die borden van 'moderne industriestad'. En dat is daar ter plekke ook niet bepaald van toepassing. Net zo min als 'ons' huidige logo dus.

 30. Joris, Rotterdam avatar
  Joris, Rotterdam

  Dat een ambtenaar van de gemeente 'T-Koerier' schrijft, daar moet je geen complot achter zoeken. Wij schrijven hier ook vaak R'dam in plaats van Rotterdam. Is dat niet precies hetzelfde, ja toch? Die hele heisa over T, daar snappen we eigenlijk niks van. De T is gewoon lekker strak en ingekleurd nog vrolijk ook. En als we het hier hebben over Kruikenstad of de T-stad bedoelen we daar niks verkeerds mee; de T-stad is namelijk gezellig, bruisend en booming!

  Laatst waren we in Dubai om te brainbuilden in vastgoed. Je raadt nooit wie we daar tegen
  kwamen: jullie wethouders Aarts en Janssen! Wat is de wereld toch klein!
  We hebben het toen gehad over ons idee om van de fietsenkelder onder jullie hoofdplein tijdens de kermis een disco te maken (Club T). Hans had er wel oren naar, dus wie weet…

  Joris uit Rotterdam
  van de studiegroep Bruisend beton in T

 31. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Ik zocht er ook geen complot achter, Joris.

 32. Joris avatar
  Joris

  Weet ik wel, maar ik wou de draak steken met complotdenkers.

 33. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Een groepje plannenmakers dat z'n zinnetje doordrijft. Nee, da's geen complot want ut gebeurt in alle openheid. (Is niet vertrouwelijk)

 34. Marian avatar
  Marian

  Reclamemakers zijn gehaaid. Ze gebruiken allerlei middelen om ons te be

 35. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  Tilburg, 16 juni 2007

  Open brief aan de burgemeester, wethouders en raadsleden

  T-CAMPAGNE IS ROTTER DAN ROT

  Er wordt wel gezegd dat de

 36. Vliegenmepper avatar
  Vliegenmepper

  t jeukt

 37. Peter van den Hoven avatar
  Peter van den Hoven

  De T staat voor mij meer voor Teloorgang van een mooie stad.

  Teleurstellend,Triest,Treurig,Tranentrekk om dat te moeten constateren.

  Alles wat we er over zeggen of schrijven is wellicht een Tikkie overdreven !
  Een ding is zeker een T die een stad als Tilburg Tekort doet.

 38. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Als je je inschrijft op de mailing list van tilburg.com dan krijg je mailtjes met als titel;

  Nieuws uit T.

 39. […] overging op de T van Tabloid, maar niet tegelijk de naam “Tilburgse Koerier” veranderde in “T koerier”? Heeft dit te maken met druk en sancties naar de Koerier omdat ze inhoudelijk toch nog nieuws […]

 40. […] overging op de T van Tabloid, maar weigerde de naam “Tilburgse Koerier” te veranderden in “T koerier”? Heeft dit te maken met druk en sancties naar de Koerier omdat ze inhoudelijk toch nog nieuws […]