Geplaatst

Draai de burger niet de rug toe

Raar dagje op deze website gisteren. Of eigenlijk een raar weekje. Met belangstelling heb ik de discussies op de verschillende weblogs van de politici gevolgd. Eén ding staat als een paal boven water: het ging er stevig aan toe. Daarom worden reacties nu niet meer automatisch geplaatst. Wat ik tenminste heb begrepen, want hierover zijn wij columnisten en politici niet eens fatsoenlijk geïnformeerd. En zo kakt de discussie op deze site weer als een plumpudding in.

In zijn laatste bijdrage schrijft fractievoorzitter Marcel Degen van Algemeen Belang dat hij schrikt van de bijdragen van lezers op de weblogs van GroenLinks en SP. Volgens mij viel het bij die laatste allemaal nogal mee, maar ik kan me voorstellen dat fractievoorzitter Marjo Frenk van GroenLinks geen fijn gevoel heeft overgehouden aan de discussie onder haar tekstuele bijdragen op deze site. Zij en haar fractie werden voor alles en nog wat uitgemaakt toen zij vroeg om een schotel en een fysiotherapeut voor asielzoekers. Met name een zekere Monique liet zich niet onbetuigd en deze dame ging daarbij flink over het randje.

Ik wil de zaken niet omdraaien en ik vind het enigszins lullig om te zeggen, maar mede door het optreden van Frenk (of liever gezegd een gebrek daaraan) kon de discussie uit de klauwen lopen. Achteraf praten is makkelijk, toch denk ik dat Monique gas teruggenomen zou hebben als Frenk haar had aangesproken op haar gedrag én inhoudelijk op de verwijten van deze bezoeker van TilburgZ.nl was ingegaan. Helaas kwam dit niet bij Frenk op. In plaats daarvan kwam ze met het slappe: ‘Het niveau van een aantal bovenstaande reacties nodigt niet echt uit tot reageren.’ Jammer. Ik vond het een sympathiek initiatief om te proberen via deze site aan een schotel en een fysiotherapeut te komen, maar als een lezer hierover een kritische vraag stelt, moet je die fatsoenlijk beantwoorden en niet negeren. Zo bevestig je weer het beeld van politici die niet naar de burgers willen luisteren. Mijn advies aan dit soort volksvertegenwoordigers: neem jezelf niet té serieus en draai de burger niet (nog meer) de rug toe.

Reacties

12 reacties op “Draai de burger niet de rug toe”

 1. Monique avatar
  Monique

  Beste Hr. v/d Burg, u slaat de spijker exact op zijn kop.

  Hartelijke groet, ex- Groen Links oftewel Groen Weg stemmer en nu een blije SP stemmer en vele met mij.

 2. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Nou ja Aldert, dit vind ik nou echt een onzinnige bijdrage! Hoezo lezers de rug toe keren? Hoezo mensen de mensen de mond snoeren? Vind jij dan dat ik mijn in-en uitgaven publiekelijk moet verantwoorden ofzo?En ook die van mijn wethouder en die van Paul Rosemoller?
  IK neem iedere lezer serieus maar wil zelf ook wel graag serieus worden genomen!!

 3. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Beste Aldert.
  Ik had graag de discussie hierover aangegaan met je. Helaas of juist gelukkig ben ik het geheel met je eens. Vooral met je laatste stuk "draai de burger niet nog meer de rug toe." Dat is echter wel wat er gevoelsmatig weer eens gebeurt door de eigenaar van deze site maar ook mede door de politiek op deze site die het blijkbaar heel normaal vind om niet inhoudelijk de discussie aan te gaan maar ipv dat de toegankelijkheid voor discussie gewoon weer naar niveau 0,00 laat terug draaien zonder enig protest.

 4. T. ILBURG avatar
  T. ILBURG

  IK heb zon hekel aan de twee hoofdletters die Marjo gebruikt in de Ik-vorm. Het zal een foutje van ze zijn want ik waardeer ze als politica. Marjo, meerdere hoofdletters zijn zo gigantisch NOT DONE. Daar krijgen wij hier dus echt brandende jeuk van. IK wil dat maar even gezegd hebben want zo denk IK daarover. Jakkie IK kan daar niet goed tegen. Welke IKspindoktor dat JOUW geleerd heeft weet IK niet maar schop EM buiten de stadsgrenzen van Groot Tilburg. Anders doen WIJ het.
  Groeten
  THeo.

 5. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Onzinnige bijdrage, Marjo? Ik spring hier anders aardig in de bres voor je. En als deze reactie van jou het antwoord is op de eerste vraag van Monique onder jouw bijdrage 'Marktplaats', dan vraag ik me af waarom we hier zo lang op hebben moeten wachten.
  Vriendelijke groet, Aldert.

 6. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Dezelfde reactie heb ik ook op mijn weblog gegeven.Ik heb geen hoogmoedswaanzin en ben alleen een slorige typiste waardoor Ik weleens IK wordt. Over typefouten gesproken: van T.Ilburg is het mij ook niet altijd even duidelijk of hij nu de witte spelling of de groene spelling hanteert.
  Wat mij betreft is de discussie hierover nu gesloten: ik doe niet meer mee, ga gewoon weer over echt belangrijke dingen webloggen binnenkort.

 7. Pierewietplantje avatar
  Pierewietplantje

  Echt belangrijke dingen web-loggen? Het moet niet vreemder worden. We hebben het over de rug naar de burger toekeren en over sencuur. En Marjo van groen links noemt dat ONBELANGRIJK??????

 8. T. Ilburg avatar
  T. Ilburg

  Hoef je niet boos over te wordten want ik dacht al zoiets. Wees blij dat ik erop wees, wijsde, gewezen heb, want het is egt geen gezichdt.
  Verder gewoon gemeende vriendelijke groeten,
  Theo

 9. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Reacties moeten gewoon automatisch geplaatst worden. Die hele discussie over kwaliteit gaat nergens over. Er vliegen hele vreemde vogels over deze aardkluit, zowel hoog- als laagvliegers en alle zingen ze op hun eigen manier. En het is aan de weblogger of hij of zij daar wel of niet op wil reageren. En aan de heer Degen: het is niet aan u om het luchtruim schoon te schieten. (pas op voor duiven)

 10. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Hoe dan ook. De afgelopen weken was een openbaring voor de lezende burgers. Na die stunt zijn er nog maar sporadisch reacties te lezen. Worden ze gewoon niet geplaatst. is de drempel weer te hoog? we zullen het niet weten. Wel zit ik met smacht te wachten tot de verdwenen reacties bij marjo Frenk weer geplaatst zijn.

  rede:
  1 marjo beweerd hoog en laag alles te plaatsen.
  2.Tom(webmaster) beweerd niets gewist te hebben.

  Wie van de twee liegt hier nu? Het feit blijft dat er 18 reacties bij marktplaats zijn verdwenen. En er blijkbaar niemand er iets van af weet. Hoe serieus neem je dan je lezers? (helemaal niet dus!)

 11. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Van der Burg, normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van uw columns, maar dit vind ik toch een verduiveld goed stukje. Het is nu een stuk minder prettig toeven op deze site sinds de heer Degen met dat belachelijke verhaal 'Gluren bij de buren' kwam. Er is ineens minder te beleven hier. Waar zijn de Svens, de Moniques en de Pierewietplantjes om weer eens wat nieuw leven in de brouwerij te blazen?
  Met vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven

 12. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Mr Kouwenhoven
  Vergeet niet al de andere lezers die ook getuigen zijn geweest van het verdwijnen van 18 reacties. En daarna de beweringen dat de ene niets wist en de andere alles plaatst. Totaal de rug toegekeerd dus naar de lezers die ze overduidelijk NIET serieus nemen.(zie mijn vorige reactie hier.)

  Ik ben er echter altijd nog. En reageer ook nog op de columns. Echter het blijft afwachten of het wel geplaatst wordt. En daardoor is er geen discussie mogelijk. Het zegt veel over Marjo/Marcel en de web-master.