Geplaatst

Smolders op de vp, en terecht

Als u het nieuws de afgelopen week een beetje hebt gevolgd, kan het u niet zijn ontgaan: Hans Smolders staat op de kandidatenlijst van EénNL. Bij de verkiezingen van 22 november hoopt hij met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer te belanden.

Afgelopen donderdag kwam mijn collega van de opmaakafdeling van De Tilburgse Koerier naar me toe. Hij had zojuist een vergadering gehad van de Seniorenwijzer. Dit is de ouderenpagina in ons blad die door de Twern wordt aangeleverd en die wij dus niet zelf vullen met artikelen. Volgens mijn collega vond de voltallige redactie van de Seniorenwijzer het maar niks dat ik de kandidatuur van Smolders tot opening van de voorpagina (vp) had gebombardeerd. Merkwaardig, want de voormalig ijshockeyer is een behoorlijk prominente Tilburger, of je het nu met zijn politieke visie eens bent of niet. Mijn tenen trekken soms krom als ik lees welke schriftelijke vragen hij aan het college stelt en hoe hij ze formuleert (‘Kent u het spreekwoord Hoogmoed komt voor de val?’, hij heeft die vraag echt gesteld!). Maar als de man een kans maakt om in de Kamer te komen, dan is dat nieuws. Ook Brabants Dagblad had dit op de vp en verder besteedde Omroep Brabant uitgebreid aandacht aan de kandidatuur van Smolders. Maar daar hoor ik de redactie van de Seniorenwijzer niet over.

Bovendien, als fractievoorzitter Driek van Griensven van de PvdA – om maar iemand te noemen – op de lijst van zijn partij voor de Tweede-Kamerverkiezingen komt te staan, dan haalt dat ook de vp, gegarandeerd. Overigens doe je het wat dat betreft als krant ook nooit goed: wanneer je je krant opent met een uitgebreid artikel over één van de coalitiepartijen, dan ben je ‘een speelbal van de regenten’ en gaat het verhaal over Lijst Smolders Tilburg, dan ben je weer ‘een spreekbuis van de LST’. Beide kwalificaties van de Koerier heb ik wel ’s gelezen. Ik haal tegenwoordig m’n schouders maar op als ik zulke kritieken te horen krijg. Overigens was het artikel over Smolders op de vp van de Koerier van afgelopen donderdag slechts een half A4’tje lang.

Tot op zekere hoogte snap ik het onbegrip van de redactie van de Seniorenwijzer wel. Smolders is niet alleen geliefd in Tilburg, hij wordt in bepaalde kringen ook verguisd. Maar het slaat natuurlijk nergens op om iemand een artikel te misgunnen alleen maar omdat je hem of haar niet mag. Waarschijnlijk hebben we hier gewoon met ordinaire kift te maken.

Hans Smolders (foto: Tom Pijnenburg)

Reacties

2 reacties op “Smolders op de vp, en terecht”

 1. Benjamin avatar
  Benjamin

  Zou 'Top' (Tilburgse Ouderen Partij) hier iets mee te maken hebben gehad !!

 2. Debby Struijk avatar
  Debby Struijk

  Hoi Aldert!

  Niet de voltallige redactie was die mening toegedaan, hoor. Ik zou ook hebben gekozen voor vp-nieuws. Nog voordat het zelfs op donderdag in de krant stond, was het woensdag al bij TV&Co op kabelkrant en televisie. Ik had het item namelijk zelf gedraaid. Dat wilde ik je even zeggen.