Geplaatst

Het varken op de voorpagina

‘Jammer, jammer dat het Brabants Dagblad een item plaatst over varkens terwijl net de suikerfeesten zijn begonnen. De foto van het varken, op de voorpagina van zaterdag, vinden wij zeer ongepast.’

Zo begint de ingezonden brief van de familie Van Hulst uit Oss, die vandaag in Brabants Dagblad staat. Meteen pakte ik de voorpagina van de krant van afgelopen zaterdag erbij. Er staat inderdaad een afbeelding van een varken bovenaan de pagina en ik neem aan dat de Van Hulstjes daarop doelen en niet op de foto van Nobelprijswinnaar Al Gore.

Een varken op de voorpagina van je krant. Het mag niet meer, want je zou daarmee wel eens moslims kunnen krenken. Het is elke keer weer schrikken als je met zulke geluiden wordt geconfronteerd. In wat voor land leven we eigenlijk?

Ik heb Joost Möller in het verleden een aantal keer aangevallen vanwege zijn standpunten over moslims en integratie. De fractievoorzitter van de VVD in de Tilburgse gemeenteraad heeft wel eens de neiging om van genoemde bevolkingsgroep een eenzijdig, negatief beeld neer te zetten. Maar ik heb duizend keer liever Möller als minister-president van dit land dan terreinwinst voor het gedachtegoed van mentaal geretardeerden als de Van Hulstjes.

Reacties

16 reacties op “Het varken op de voorpagina”

 1. Nachtburgemeestert avatar
  Nachtburgemeestert

  Pas nou op Aldert, schrijf je potdorie w

 2. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  H

 3. de amateur psycholoo avatar
  de amateur psycholoo

  vrouwen en dieren lijken Aldert's favoriete onderwerpen

 4. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  in de VS van Amerika zijn er vele miljonairsgettho's
  het schijnt daar zelfs verboden te zijn je was buiten aan een waslijn te hangen
  alleen al de gewassen unterhose van hem of de holleeder van haar buiten aan de waslijn kunnen aanstootgevend zijn
  de duitse tv zond daar de afgelopen week een reportage over uit

 5. Veerle avatar
  Veerle

  We gaan terug naar de spruitjeslucht, Aldert. Terug naar de repressie waar we ons in de jaren 60 en daarna juist van hebben bevrijd. Getuige jouw varkensvoorbeeld, of de kruiswegstatie- of spotprentendiscussies. Of alle betuttelende, beperkende regeringsmaatregelen. Vrijheid van expressie, acceptatie- en incasseringsvermogen, we leveren het allemaal rap in. In ruil voor de illusie van veiligheid, beschaving, orde. Laat de van Hulstjes zich bezorgd maken om die varkens in die Diessense megastal uit het artikel. Oh ja, en Aldert: Blijf je rustig bezighouden met je favoriete onderwerpen. Er is nog steeds een surplus aan (vooral heel dubieuze) mannen in alle mogelijke media, dus enig serieus tegenwicht is nooit weg.

 6. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Dank je wel, Veerle! Blijf jij je dan vooral bezighouden met jouw favoriete onderwerpen in de politiek. Ook in die sector is er nog steeds een surplus aan mannen.

 7. Veerle avatar
  Veerle

  You bet, Aldert! En ten overvloede: Uiteindelijk doet het er niet toe wie het werk doet. Als het maar gebeurt. En goed. En goed werk leveren: Dat is niet gebonden aan sexe. p.s. Ken je die nog uit Animal Farm: "Alle varkens zijn gelijk, maar sommige zijn gelijker dan andere"? Goeie observatie van Orwell. En nog steeds actueel, helaas.

 8. Masfoputouri Benzouk avatar
  Masfoputouri Benzouk

  Geach burg

  u is viezerik. bah,

 9. nosferato avatar
  nosferato

  @Masfoputouri Benzoukiri

  wie niet?

 10. Elvis avatar
  Elvis

  Aldert, geeft het nu maar toe: je bent gewoon zelf een varken… Trouwens ik ook… Krijg je als je uit '35 of '71 bent.

 11. Aldert avatar
  Aldert

  Mmm, ik associeer me liever met de Stier, Elvis.

 12. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  Elvis was een Steenbok

 13. avatar
  Anoniem

  Klopt Jaques,…….koppig maar betrouwbaar, haha

 14. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  @Ren

 15. avatar
  Anoniem

  Zo ist mar net!

 16. ruud avatar
  ruud

  ik heb ineenekeer zin in en broodje sjoearma!