Geplaatst

NS-plein bij ‘Centraal Station’?

"Na vele jaren keert Omroep Brabant eindelijk weer terug naar Tilburg", hoorde ik Ruud Vreeman een keer jubelen toen we het over het Midi Theater hadden. De burgemeester was blij dat de zender gebruik gaat maken van het mediacafé in de kelder van het pand aan de Heuvelring.

Dat Omroep Brabant (opnieuw) kennismaakt met Tilburg, wordt onderhand hoog tijd. Het medium lijkt inmiddels het contact met de stad verloren te hebben, dus het gejubel van Vreeman lijkt mij meer dan terecht. Met de nieuwsvoorziening van dit medium is het namelijk af en toe droevig gesteld als het om Tilburg gaat. Doe het goed of doe het helemaal níet, denk ik dan. Zo presteerde de zender het ongeveer vier maanden geleden om naar aanleiding van een open dag in het Midi Theater een berichtje op teletekst te plaatsen met als nieuws: ‘Adje Theater gaat Midi Theater heten’. Brabants Dagblad en De Tilburgse Koerier spraken op dat moment al circa een jaar van Midi Theater.

Ook deze week maakte de redactie het weer erg bont met het bericht ‘Naaktloper Tilburg CS gearresteerd’. Hoezo CS? Sinds wanneer is er een centraal station in Tilburg? We hebben een station Tilburg Reeshof, een station Tilburg West en een station Tilburg, maar toch echt geen station Tilburg CS.

Erger(lijker) is dat de schrijver van het bericht er wel erg makkelijk van uitgaat dat het NS-plein bij het station ligt, terwijl iemand die Tilburg ook maar een beetje kent, weet dat dit onzin is. Het originele politiebericht rept er in ieder geval niet over, dus daar kan het niet aan liggen.

Intussen gaan er jaarlijks nog steeds miljoenen euro’s belastinggeld naar Omroep Brabant. Wie stopt deze waanzin?

Reacties

9 reacties op “NS-plein bij ‘Centraal Station’?”

 1. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Ik reis zeer regelmatig met de trein. En het is me opgevallen dat als de trein dan Tilburg binnenrijdt en het volgende station wordt aangekondigd de ene keer wordt omgeroepen Station Tilburg en een andere keer Tilburg, Centraal Station Tilburg.
  Misschien mag NS ook wel eens wat duidelijker zijn in de communicatie.

 2. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  NS maakt het zelf onnodig ingewikkeld, als je het goed bekijkt zou West eerder het centrum van Tilburg zijn dan de Spoorlaan. Maar zeg ze dat maar niet, want dan stapt de mensheid helemaal op het verkeerde station uit.

 3. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Volkomen terechte kritiek!

  Met vriendelijke groet,

  Louis Kouwenhoven

 4. try avatar
  try

  Zo is het! Blijf allert Aldert!!

 5. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Kijk ook eens naar de kwaliteiten bij BD Aldert… Het overnemen van Smolderpols of alle koppen “Adje Theater” ook zij moeten zich achter de oren krabben…

  De KOERIER krijgt een schouderklopje!

 6. ceesvanraak avatar
  ceesvanraak

  Sedert september vorig jaar mag ik in mijn 'functie' als nachtburgemeester van Tilburg twee

 7. arjen avatar
  arjen

  @betrokken tilburger
  Helemaal mee eens. Aldert is een super kanjer. Onze journalistieke hoogtezon, ons licht aan de horizon.

 8. Aldert avatar
  Aldert

  Dank dank! Maar blijft allen vooral scherp en kritisch, want ook ik kan er natuurlijk wel 's naast zitten…

 9. henk avatar
  henk

  Dat twee meisjes hier aan het eind van de winter al midden op straat een naakte man zien ijsberen en masturberen, daar kijken we hier niet van op. Maar dat ze ons station “Tilburg CS” noemen! Dat is toch echt in strijd met de zeden en gewoontes alhier.