Geplaatst

T-ziekte breidt zich uit

Ik trof het zojuist aan op mijn werk, een persbericht uit Oisterwijk. Op zich niks bijzonders, De Tilburgse Koerier ontvangt vaker artikelen uit de regio. Maar toen ik het begin las, krabde ik me toch wel achter de oren…

Project KunstwerkT in Oisterwijk!

Het College heeft besloten tot uitvoering van het project ‘KunstwerkT’. Het project is een tijdelijk kunstproject op zeven locaties in de gemeente Oisterwijk. Middenin woonwijken worden sokkels geplaatst, hiervoor maken  kunstenaars een uniek kunstwerk.

De T-ziekte is dus over onze gemeentegrenzen heengestapt; in Oisterwijk zijn ze er nu ook mee besmet.

Waar moeT diT eindigen? Is diT nu de hand van Hans Janssen, ex-weThouder van Tilburg en huidig waarnemend burgemeesTer van OisTerwijk? Of is diT gewoon puur Toeval?

Reacties

9 reacties op “T-ziekte breidt zich uit”

 1. henk avatar
  henk

  Kijk maar uit met een Tilburgse ex-wethouder nu in Oisterwijk. In het logo van dit oude “Oost Tilliburgis” zit nu nog een takje lindebloesem, maar ik hoorde pas dat ze daar nu van af willen of in ieder geval niet meer willen dat dit nog met linde of lindebloesem wordt geassocieerd!

  En met die reclame en promotiestrategie T worden wel degelijk andere gemeentes nu ook ge

 2. GroenLinks-lid avatar
  GroenLinks-lid

  Hou 'T maar op Toeval…

 3. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  Ik heb eens hier en daar ge

 4. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Aldert,

  Niet in de krant schrijven dat iedereen op TIlburgZ verzuurd is… en dan zelf ook met een kop als “T-ziekte breidt zich uit..” komen…

  Jammer… vind de stukjes in de krant meestal erg leuk, maar niet jezelf er boven zetten terwijl jezelf ook aan de zure geur op deze site bijdraagt….

 5. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  EEN NIEUWE T-SITE

  De ‘T-ziekte’ neemt steeds ernstigere vormen aan. Nu is er al weer een nieuwe ‘T-site’. Het Regionaal Archief is namelijk gestart met de website ‘Tilburgse Tijdmachine’. Als je daar kijkt bij het jaar 1994 zie je een stukje over de Lindeboom van Tilburg waarin met geen woord wordt gerept over de bijzonder betekenis van die boom als ‘Vrijheidsboom’ en ‘Levensboom’. En weer wordt hier de Lindeboom afgeschilderd als een zieke boom. Er staat verder dat de boom ‘bezet’ werd door ‘aktievoerders’, wat een verdraaiing is van de werkelijkheid. De ‘aktievoerders’ waren natuurlijk de gemeentebestuurders en reclamestrategen die kosten wat kost de boom wilden kappen om de Tilburgers vervolgens een T in de maag te splitsen.

  Hoewel de Lindeboom ondanks een verstikkend waterinfuus begin negentiger jaren verscheidene zogenaamde herstelwortels vormde en bij de ‘ontmanteling’ uit de holle stam zelfs een jonge boom tevoorschijn kwam, schrijven de makers van de ‘Tijdmachine’: ‘De boom die toen nog op het plein stond was inderdaad slechts een zwak restant nog van de kerngezonde linde van vroeger’ en het bericht sluit af met de mededeling: ‘Het is echter onwaarschijnlijk dat er nog ooit een linde op de Heuvel geplant zal worden, en als dat toch gebeurt, dan zal die uiteraard niet de uitstraling hebben van de eeuwenoude linde’.

  Wie bij het Regionaal Archief is verantwoordelijk voor deze mediameuk?

 6. Aldert avatar
  Aldert

  @ betrokkentilburger:
  Dank voor het compliment.
  Misschien komt dit stukje, inclusief de kop, op jou wat zuur over, maar zo is het zeker niet bedoeld. Hooguit kritisch naar de T-campagne toe, met een kwinkslag.

  Overigens heb ik in de Koerier niet beweerd dat IEDEREEN op TilburgZ verzuurd is. Lees nog maar ‘s! Desalniettemin bedankt voor je reactie.

 7. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Hallo AlderT…

  Tsja, wellichT had je je ironie wat veTTer moeTen aanzeTTen…
  Al blijfT ook daT op TilburgZ geen sinecure, voor al Te rechTlijnigen blijkT ironie een nieT Te nemen hobbel…
  ShiT, nu kenT mijn Toetsenbord de ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg-T’ ook al nieT meer…

  Olieblikje….
  ………………….. heb ’t gevonden…!

  Ga naar ‘Mijn Computer’, kies daar het tabblad ’taalinstellingen’. Klik vervolgens ‘voorkeursinstellingen’. Vink daar bij ‘Woonplaats’ gewoon de ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg-t’ aan. Bevestig met ‘OK’…

 8. Susanne avatar
  Susanne

  Het is precies zoals Alard het zegt: ironie is voor sommige bezoekers van deze site een niet te nemen hobbel.

 9. henk avatar
  henk

  Op de website Theoilburg.nl is inmiddels de reactie van Hein van der Schoot letterlijk overgenomen. De kop boven dat stukje luidt “Valse geschiedschrijving schandalig”. Dat lijkt me een terechte kop. Mede ook gezien alle eerdere praktijken, voor een deel onlangs nog gemeld in de open brief van het Lindefonds. Ook in de geschiedschrijving en literatuurverwijzingen op de T-website van de gemeente wordt een belangrijk stuk geschiedenis gewoon gewist. Het zijn dingen die me al niet eens meer verbazen, maar wat langzamerhand toch wel buitengewoon vreemd wordt is dat je in de politiek over die aanhoudende smeerlapperij bijna niemand hoort. Op zaken onder het etiket ‘T’ mag geen commentaar worden geleverd?De ‘T’ is een soort nieuwe religie? Uitspraken voorzien van het heilige T-teken hebben hetzelfde gewicht als vroeger uitspraken van een onfeilbare Paus en mogen absoluut niet worden betwijfeld of ter discussie gesteld?
  De T is echt een heel ernstige ziekte geworden.